Altshop Info

24 Oct.

Oppskrifter

0

Det er ingen fasitsvar på hvordan sjokolade skal lages. Bruk fantasien og ha det morro med denne flytende herligheten. Under finner du noen oppskrifter og veiledninger som kan gi deg inspirasjon til å lage din første sunne rå sjokolade.


Under finner du ingredienser i oppskriftene som er lenket opp til produktet, klikk på ingrediensen og et nytt vindu vil åpne seg med produktbeskrivelse og mulighet til å kjøpe(legge i handlekurv). 


Grunnoppskrift

Mørk sjokolade

Kakaosmør 
Kakaopulver
Kokosolje
- Søtning (se lenger ned for alternativ)
- En klype himalayasalt eller havsalt (valgfritt)

 

Kakaolikør versjon

Kakaomasse 
- Søtning (se lenger ned for alternativ)
- En klype himalayasalt eller havsalt (valgfritt)


Fremgangsmetode:

1. Smelt kakasmør, kokosolje eller kakaomassen i vannbad. Sørg for at det ikke blir for varmt. Bør ikke overskride 42 grader for at det skal fortsatt være rått. 
2. Tilsett deretter kakaopulver og rør godt med visp.
3. Tilsett søtning og en klype salt. Du velger selv hvor søt den skal være, prøv deg frem.
4. Hell sjokoladen i silikonformer(hjerteformede konfektformer & rektangulære konfektformer) eller på et bakepapir, og sett i kjøleskap eller fryser. Sjokoladen stivner fort, og den kan fint oppbevares der til du skal bruke den.

  


 

Oppskrifter

 

Lys sjokolade (melkesjokolade)

1,5 dl hvitt mandelsmør (mix mandlene til pulver)
1,5 dl smeltet Kakaosmør
1 dl Yaconsirup (eller 1-3 dadler)
1 ss Lucuma
1 ss Mesquite
1 ts Vaniljepulver
4 ss Kakaopulver eller Carobpulver
En klype himalayasalt

 

Hvis du skal lage din egen mandel- eller cashewsmør, kjør hvite avskallede mandler(gjerne bløtlagte) eller cashewnøtter i blender eller kjøkkenmaskin til du får en kremete konsistens.

 

Hvit sjokolade

1,5 dl hvitt mandelsmør eller cashewsmør (mix nøttene til pulver)
8 ss smeltet Kakaosmør
2 ss smeltet Kokosolje
1 ss Yaconsirup (eller 1-3 dadler)
Litt Vaniljepulver
En klype himalayasalt

 

Hvis du skal lage din egen mandel- eller cashewsmør, kjør hvite avskallede mandler eller cashewnøtter i blender eller kjøkkenmaskin til du får en kremete konsistens.


Spennende "supersjokolade"

8 ss smeltet Kakaosmør
2 ss smeltet Kokosolje
2 ss nøttesmør av ønsket valg (se tidligere)
1 ss Yaconsirup (eller 1-3 dadler)
3 ss Kakaopulver
1 ss Lucuma
1 ss Mesquite
1 ss Carobpulver
1 ss Yaconpulver
1 ts Vaniljepulver
En klype himalayasalt

 



Søtningsmiddler:

Dadler (beste alternativ)
Yaconsirup
Yaconpulver
Steviadråper
Steviapulver(rent)
Steviapulver med FOS(Inulin)
Palmesukker
Honning (vi har 8 forskjellige rå økologiske honninger)

 

Tilsetning og andre spennende smaker:

Vaniljepulver
Mesquite
Lucuma
Carobpulver
Yaconpulver
Nøttesmør
Hampprotein
Kokosmel

 

Forslag til fyll eller pynt:

Bipollen
Nøtter - bruk hele eller biter som fyll inni sjokolade eller som pynt på overflaten.
Gojiibær
Hampfrø skallede
Kakaonibs
Rå økologiske kakaobønner (knus og strø i)
Cayennepepper
Chilipulver
Ingefærpulver



Om du vil gjøre sjokoladen enda sunnere: (rom for eksperiment)

Nypepulver
Acaipulver
Hvetegresspulver
Byggresspulver
AlfAlfapulver
CamuCamu
Chiafrø
Chlorella
Spirulina
Hempprotein pulver
Catuaba pulver (afrodisium)
Kelppulver - Tarepulver (salt)
Hempolje
Linfrøolje
Avocadoolje
Mandelolje

 

Hjelpemidler

Silikonformer (hjerteformede konfektformer & rektangulære konfektformer)

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.