Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.
  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Vegetar Vegetar

Mandler Rå Økologisk - 250 g

Google+

kr 119,60

Utsolgt

Forventet innen 2 uker


  • Kjøp 2 for kr 86,25 hver og spar 28%
  • Kjøp 3 for kr 83,95 hver og spar 30%
  • Kjøp 4 for kr 78,20 hver og spar 35%
  • Kjøp 6 for kr 72,45 hver og spar 40%
  • Kjøp 10 for kr 65,55 hver og spar 46%

Details:

Våre mandler er ferske, økologiske og rå. De er ikke behandlet på noen måte. Økologiske mandler er dyrket på helt naturlig vis, uten bruk av kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. De skiller seg også fra konvensjonelle mandler ved at skallet er en del tykkere, noe som gjør at mandelen er flatere og noe mindre.
Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Mandler inneholder spesielt mye E-vitamin som styrker immunforsvaret og magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk. Mandler er spesielt rike på jern, sink, kalium, kalsium og magnesium og inneholder mye kostfiber.

NØKKELEGENSKAPER
Økologisk og rå mandler
Dyrket uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler
Proppfulle av næring og kostfiber
Kan regulere blodsukkeret
Gir en god metthetsfølelse ved naturlig vektreduksjon





Ingredienser:

Rå, økologiske mandler

Detaljer

Våre mandler er ferske, økologiske og rå. De er ikke behandlet på noen måte. Økologiske mandler er dyrket på helt naturlig vis, uten bruk av kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. De skiller seg også fra konvensjonelle mandler ved at skallet er en del tykkere, noe som gjør at mandelen er flatere og noe mindre.

Mandel er en steinfrukt av mandeltreet Prunus dulcis som er et løvtre. Arten finnes naturlig i Iran, fra nordvestlige Saudi-Arabia nord gjennom vestre Jordan, Israel, Palestina, Libanon, vestre Syria til sørlige Tyrkia. Arten vokser også mange steder på Kanariøyene.
Mandelfrukten har en hårete ytterhinne og et hardt og uspiselig skall. Det er frøet inni skallet som er spiselig, og det kalles vanligvis «mandel». Mandelen blir ofte kalt en nøtt, men botanisk sett er den en steinfruktkjerne. På latin kalles frøene Semen Amygdali.
Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Mandler inneholder spesielt mye E-vitamin som styrker immunforsvaret og magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk. Mandler er spesielt rike på jern, sink, kalium, kalsium og magnesium og inneholder mye kostfiber.

NØKKELEGENSKAPER
Økologisk og rå mandler
Dyrket uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler
Proppfulle av næring og kostfiber
Kan regulere blodsukkeret
Gir en god metthetsfølelse ved naturlig vektreduksjon

 

Mandler er fulle av antioksidanter

Mandler er en fantastisk kilde til antioksidanter. Antioksidanter hjelper å beskytte mot oksidativt stress som kan skade molekyler i cellen og bidra til aldring og sykdom som f.eks. kreft.
Antioksidantene er for det meste konsentrert i det brune laget på skallet. Pga. dette så vil ikke mandlene som har fått fjernet skallet være det beste valget i forhold til helseperspektivet.
Mandler har høyt innhold av vitamin E, som beskytter mot skade på cellemembraner
Vitamin E er navnet på en gruppe fettløselige antioksidanter. Disse antioksidantene har en tendens til å hopes opp i cellemembraner i kroppen, og beskytter cellene fra oksidativ skade.
Mandler er blant verdens beste kilder til E vitamin, hvor 28 gram gir 37% av det daglige anbefalte inntaket. Flere studier har linket høyt inntak av E vitamin til lavere forekomst av hjertesykdom, kreft og Alzheimers

Mandler kan hjelpe deg å kontrollere blodsukkeret
Nøtter har lavt innhold av karbohydrater, men er rike på fett, proteiner og fiber. Dette gjør dem til en perfekt matvare for diabetikere. En annen ting som gjør mandler så bra er de inneholder større mengder magnesium. Magnesium er et mineral som er involvert i flere enn 300 prosesser i kroppen, hvor blodsukkerkontroll er én av de. Per dags dato så er det anbefalte inntaket av magnesium 310-420 mg. 2 håndfuller mandler gir nesten halvparten av det – ca 150 mg.
Det viser seg at ca 25-38% av type 2-diabetikere har magnesiummangel. Hvis man korrigerer denne mangelen, senker blodsukkernivåene seg signifikant og dermed forbedres funksjonen til insulin. Noe som også er interessant er at mennesker med diabetes opplever en stor reduksjon i insulinresistens når de supplementerer med magnesium. Dette indikerer at matvarer som er rike på magnesium (som mandler) kan være fordelaktig for å motvirke metabolsk syndrom og type 2 diabetes.
Magnesium er også fordelaktig for blodtrykket
Magnesiumet i mandler kan også hjelpe med å senke blodtrykket. Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en av hoveddrivkraftene for hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Magnesiummangel har en sterk forbindelse til blodtrykksproblemer, uavhengig av om du er overvektig eller ikke. Studier har vist at å rette opp magnesuim mangel kan føre til stor reduksjon i blodtrykk. Gitt at hovedandelen av voksne mennesker i dag ikke møter kostholdsanbefalingene, så kan tilførsel av mandler i kostholdet utgjøre en stor forskjell.
Mandler kan hindre skadelig oksidering av LDL kolesterol
Mandler gjør mer enn å kun senke LDL nivået i blodet. Det beskytter også LDL fra oksidering, som er et viktig steg i hjertesykdomsforløpet. Skallet på mandler er rik på polyfenoler som har blitt vist å motvirke oksidering av kolesterol i reagensrør og dyrestudier. Denne effekten kan være større når de kombineres med andre antioksidanter, som f.eks E vitamin. I en studie på mennesker så så man en reduksjon i oksidering av LDL med 14% når testsubjektene brukte mandler som snacks i en mnd. Dette burde i teorien redusere risikoen for hjertesykdom over tid.
Når vi spiser mandler kan sultfølelsen reduseres, dermed vil du senke ditt totale kaloriinntak
Mandler har lite karbohydrater og har høyt innhold av fett, proteiner og fiber. Både proteiner og fiber er kjent for å øke metthetsfølelsen og hjelper folk å spise mindre kalorier. I en 4 uker lang studie så fikk 137 deltagere en daglig dose mandler på 43 gram, noe som reduserte sult og trangen til å spise. Flere andre studier støtter den sultbekjempende effekten til nøtter

ANBEFALES FOR
Mandelmelk kan også brukes som en erstatning for kumelk, fordi det ikke inneholder kolesterol, laktose eller kasein (melkeprotein) og er dermed fin for allergikere, de som er intolerante for kumelk og andre meieriprodukter
Egner seg godt for veganere, vegetarianere og de som av forskjellige årsaker velger å ikke innta kumelk eller andre meieriprodukter.

Ved bløtlegging blir enzymer og næringsstoffer mer tilgjengelig for kroppen vår. I tillegg slipper mye av antibeitestoffene som kan gi magevondt, luftsmerter og fordøyelsesproblemer. Etter bløtlegging kan mandlene spises som de er, eller tørkes i dehydrator eller varmluftsovn på maks 40 grader. Anbefalt bløtlegging for mandler er 2 - 4 timer, men de kan med fordel ligge i vann over natten.

BRUKES TIL
Svært anvendelige som snacks, i frokostblandinger, bakst, desserter, posteier, til mandelmelk, dressing, osv.

NÆRINGSINNHOLD
Næringsverdi, gjennomsnittlig pr 100 g:
Energi: 610 kcal/ 2411 kJ
Protein: 18,71 g
Karbohydrater: 5,36 g
Fett: 54,1 g
Fiber: 13,5 g
Natrium: 0,014 g
Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

Oppbevares tørt (Oppbevar gjerne den åpnede posen i kjøleskapet, så holder mandlene seg lenger uten å harskne.)

 



Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan, Vegetar
Ingredienser Rå, økologiske mandler
Nettovekt 250 g
Energi Nei
Protein Nei
Fett (hvorav mettet) Nei
Karbohydrater (hvorav sukkerart) Nei
Fiber Nei
Sodium Nei

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Mandler Rå Økologisk - 250 g

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Pris
Verdi
Kvalitet