Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Valnøtter - Rå kjerner - Økologisk



Fra: kr 79,35

Pris som konfigurert: kr 0,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Valnøtter er utrolig mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt. Rik på de essensielle fettsyrene som hjernen trenger hver dag. Inneholder utrolig mange næringsstoffer, fiber, proteiner og aminosyrer. En av de mest næringstette matvarer vi kjenner til i dag.

Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter.





Ingredienser:

Rå, økologiske valnøttkjerner

Fra: kr 79,35

Pris som konfigurert: kr 0,00

Fra: kr 79,35

Pris som konfigurert: kr 0,00

Alternativer

* Påkrevde felt

Pris som konfigurert: kr 0,00

Detaljer

Valnøtter er utrolig mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt. Rik på de essensielle fettsyrene som hjernen trenger hver dag. Inneholder utrolig mange næringsstoffer, fiber, proteiner og aminosyrer. En av de mest næringstette matvarer vi kjenner til i dag.

 

Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter.

Treets frukter er grønne og de sprekker når de modner slik at nøtten løsner. Skallet til valnøtten er ruglete og lysebrunt og knekker man den deles den ofte i to klare halvdeler. Kjernen er rynkete og omgitt av en tynn, lys hinne.

 

Valnøtter er en matvare med høyt næringsinnhold. 100 gram valnøtter inneholder 15,2 gram protein, 65,2 gram fett, og 6,7 gram kostfiber. Proteinet i valnøtter gir mange essensielle aminosyrer.

NØKKELEGENSKAPER

  • 100% rene, økologiske valnøtter
  • Rik på omega-3 fettsyrer
  • Rik på proteiner og aminosyrer
  • Høy næringstetthet
  • Inneholder mye fiber
  • Støtter hjernefunksjon og bidrar til klar hjerne
  • Kan bidra med å regulere kolestrolnivået
  • Gunstig for fordøyelsen
  • Kan gi økt metthetsfølelse ved vektreduksjon
  • Støtter kroppens energiomsetning

 

BRUKES FOR

Valnøtter er rik på enumettede fettsyrer og er en god kilde til alle de essensielle Omega 3 fettsyrene. De er en glimrende kilde til vitamin E og flere forskjellige B-vitaminer. Valnøtter kan bidra til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Valnøtter har et høyt innhold av kostfiber, tiamin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor og kobber. I tillegg er valnøtter kilde til jern, kalium og sink. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, vitamin B6 og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Folat og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BRUKES TIL

Valnøtter er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt. Tilfører næring og god smak til kaker og kjeks, smoothies og brukes også i frokost granola og på grøten. Valnøttsmør er et næringsrik ingrediens i valnøttsmør.

NÆRINGSINNHOLD

Næringsinnhold per 100 g

Beskrivelse

Valnøtter 250g (økologisk)

Energi

2885kj/689kcal

Fett

68,5g

Hvorav mettede fettsyrer

7,5g

Karbohydrater

3,3g

Hvorav sukkerarter

2,6g

Protein

14,7g

Salt

0,01g

 

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

Vitamin A  20 IU
Vitamin B1 0,34 mg 

Vitamin B6 0,54 mg 

Vitamin C 1.3 mg

Folat 98 µg 

Kalium  450 mg 

Fosfor  380 mg 

Magnesium  160 mg 

Jern  2,9 mg 

Sink  2,7 mg 

Kobber  1,34 mg 

 

VITAMIN A

Vitamin A er et fettløselig vitamin, derfor skal vi være forsiktig med å innta for mye av dette vitaminet. I motsetning til vannløselige vitaminer skilles ikke overskudd av fettløselige vitaminer ut gjennom urinen, men lagres i kroppens fettvev. Det er derfor viktig å ikke ha et for høyt daglig inntak av vitamin A.Vitamin A kalles ofte for øyets vitamin fordi det er nødvendig for blant annet å opprettholde et normalt syn. Vitamin A er en betegnelse på fettløselighet forbindelser som har samme biologiske effekt som retinol. Andre ting vitamin A er nødvendig for er forplantningsevne, immunforsvar, regulering av arveanlegg, slimhinner og hud, og vekst. Det bidrar til normal jernmetabolisme.

 

TIAMIN (vitamin B1)

Bidrar til normalt energigivende cellestoffskifte, normal funksjon av nervesystemet og psykologisk funksjon. Denne viktige B-vitaminen bidrar også til normal funksjon av hjertet.

 

VITAMIN B6 (pyridoksin)

Bidrar til normalt energigivende cellestoffskifte, reduserer tretthet og utmattelse, normal funksjon av nervesystemet og immunforsvaret og normal psykologisk funksjon. Vitamin B6 bidrar også til homocystein metabolisme, dannelse av røde blodlegmer, normal proteinmetabolisme og glykogen og bidrar til regulering av hormonsystemet.

 

FOLAT/FOLSYRE (VITAMIN B9)

Folat (tidligere kalt folacin) er samlenavnet på naturlig forekommende vitamin B9 i mat og den syntetiske formen folsyre. Folsyre er virkestoffet i de fleste kosttilskudd. Folat er viktig for flere prosesser i kroppen. Nødvendig for produksjon og omsetning av proteiner, celledeling og dannelse av DNA (vårt arvestoff), fosterets utvikling og vekst (minsker risikoen forryggmargsbrokk), og sammen med vitamin B12 er folat viktig for modning av de røde blodlegemene.

 

VITAMIN C

En av de største og viktigste antioksidantene. Reduserer tretthet og utmattelse, beskytter cellene fra oksidativt stress,støtter immunsystemet og nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gir et energigivende cellestoffskifte. Bidrar til normalt fungerende energi stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C bidrar også til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øker jernopptak og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

KALIUM

Viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Regulerer og  opprettholder væskebalansen i kroppen. Nyrene er et viktig organ for å regulerer mengde kalium i blodet. Bidrar til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtter karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.



FOSFOR

Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor hjelper til med å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og hjelper til med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.

 

MAGNESIUM

Reduserer tretthet og utmattelse,støtter normal funksjon av nervesystemet, normal psykologisk funksjon og normal energigivende stoffskifte. Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse,et godt energigivende cellestoffskifte og psykologisk funksjon. Magnesium bidrar også til normal funksjon av nervesystemet,muskulatur, og vedlikehold av normal benbygning og tenner. Magnesium har også en rolle i celledelingsprosessen.

 

JERN

Bidrar til normal kognitiv funksjon, normale funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.

 

SINK

Bidrar til den normale funksjon av immunsystemet og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Bidrar til normal kognitiv funksjon, den normale funksjon av immunsystemet, opprettholdelse av normalt syn, benbygning, hår, hud og negler. Sink bidrar også til prosessen med celledeling, DNA-syntese og beskyttelse mot oksidativt stress. Sink bidrar til normal metabolisme av fettsyrer og makronæringsstoffer (fett, proteiner og karbohydrater) og opprettholdelsen av normale testosteronnivået i blodet.

Bidrar til å dempe inflammasjon i kroppen.

 

KOPPER

Bidrar til normal funksjon av nervesystemet,et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet bidrar også til normal hår pigmentering, normal jerntransport i kroppen, og bidrar til å beskytte av cellene mot oksidativt stress.

 

 

 

 

FORSIKTIGHETSREGLER

OBS VED NØTTEALLERGI - Allergi: kan inneholde spor av andre nøtter.

Valnøtter kan lett harskne og får da en bitter smak. Det er en god idé å oppbevare skrelte valnøtter i kjøleskapet mellom 0-4 °C.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rå, økologiske valnøttkjerner