Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.

Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Vegetar Vegetar
  • Glutenfritt Glutenfritt

Kakaosmør - Rå - Økologisk (Criollo variety) -250 g

Google+

kr 128,80

Utsolgt

Forventet innen få dager


  • Kjøp 3 for kr 93,15 hver og spar 28%
  • Kjøp 10 for kr 83,95 hver og spar 35%

Details:

Størrelse: 250 g
Rått, økologisk

Detaljer

Kakaosmør er også kjent som theobromaolje. Det er det lyse, gulaktige, naturlige vegetabilske fettet i kakaobønnen som brukes. Kakaosmør utvinnes fra kakaobønnene og kan brukes til å lage sjokolade, kakaopulver, kremer, såper og mye mer. Det går med ca 1,1-1,3 kg rå kakaobiter (nibs) til å lage 450 gram rått kakaosmør. Kakaosmør har en mild sjokoladesmak og aroma. Hvit sjokolade er laget av kakaosmør. Rått kakaosmør lages ved kaldpressing, som bevarer de naturlige ingrediensene i kakaosmøret. Dette kakaosmøret er rått, uraffinert og kjemikaliefritt.


Hvordan kan smøret brukes?
Kakaosmør er et svært stabilt fett, og inneholder naturlige antioksidanter som forhindrer at smøret harskner. Smøret har en holdbarhet på 2-5 år.
Du kan tilsette biter av kakaosmør i smoothies, desserter, iskrem eller sjokolade. Kakaosmør smelter lett rundt kroppstemperatur og kan mikses inn i alle typer oppskrifter. Når kakaosmøret skal brukes i maten, bør du smelte det lett i vannbad først. På den måten blir ikke smøret utsatt for høy temperatur.



Kakaosmør er også en ypperlig fuktighetsgiver og har blitt brukt til å holde hud myk og fin i århundrer. Den smelter ved kroppstemperatur og absorberes fint av huden. Smøret anbefales ofte for behandling av hudplager som for eksempel eksem og dermatitis. Når den påføres utenpå huden skaper den en barriere mellom sårbar hud og ytre miljø samtidig som den holder på fuktigheten.


Det er en lang brukerhistorie bak kakaosmør blant gravide kvinner for å forhindre strekkmerker, og dette behagelig duftende smøret  kan også brukes til utallige andre ytre og indre formål. Kremer og oljer som inneholder kakaosmør brukes ofte i aromaterapiprodukter for å skape dyp avslapning og velvære.



Lagres på tørt og kjølig sted eller i romtemperatur, helst ikke i kjøleskap da det vil gjøre smøret veldig hardt. Kjølig på 10-24 grader er ideelt, da beholder smøret holdbarheten lengst. 


Her er en video som viser en av mange oppskrifter man kan bruke kakaosmør til:



Opphavsland: Peru
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 

Tilleggsinformasjon

Merke Altshop Brand
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan, Vegetar, Glutenfritt, Ubehandlet
Ingredienser Nei
Nettovekt 250 g
Energi NA
Protein NA
Fett (hvorav mettet) NA
Karbohydrater (hvorav sukkerart) NA
Fiber NA
Sodium NA

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Kakaosmør - Rå - Økologisk (Criollo variety) -250 g

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Pris
Verdi
Kvalitet