Altshop Info

16 Jan.

Oppskrifter

0

Hvordan lage sjokoladekake med Avocado stedet for egg og smør


Denne veganske kaken (ingen egg eller smør!) Er så deilig at barna garantert kommer til å mase om mer. Glasuren er silkemyk, og kaken er lys og spekket med sjokoladesmak og sunt fett.


Og bare sånn i tilfelle du ikke var sikker på hvor sunt avokado er for deg ta en titt ...



Avokado blir ofte referert til som den sunneste maten, på grunn av sin imponerende næringsverdi.



En avokado inneholder disse vitaminer og mineraler:
vitamin B1
vitamin B2
vitamin B3
vitamin B5
vitamin B6
vitamin B9
Vitamin C
vitamin E
vitamin K
Kalsium
Jern
Magnesium
Mangan
Fosfor
Natrium
Sink

• En avokado inneholder mer kalium enn en banan. Avokado har 14% og en banan inneholder 10% kalium.

 

Ingredienser:

KAKE
3 kopper all-purpose (“vanlig” hvete) mel (vi anbefaler å konvertere til kokos eller ris mel)
5 ss økologisk kakaopulver
2 ts bakepulver
2 ts natron (vi har natron uten aluminium på Altshop)
1/2 ts Himalayasalt
1/4 kopp olivenolje
1 moden avokado, most glatt med en gaffel
2 kopper vann
2 ss hvit eddik
2 ts vaniljeekstrakt
2 kopper sucanat sukker, eller annen type søtning om du ønsker det,. Du kan bruke honningyakonsirup, sukrin eller stevia.


GLASUR
2 modne avokadoer, moset glatt med en gaffel
1 kopper sukker av den typen du ønsker
5 ss mørk sjokolade, økologisk kakaopulver



Forberedning og steking:

Forvarm ovnen til 175 grader.

 

En 24 cm form pensles med smør og drysses med mel.

Visp de fem første ingrediensene lett sammen i en stor bolle.

Visp sammen olivenolje og de neste fire ingrediensene i en annen bolle.

 

Tilsett ønsket søtning til slutt.

Hell den flytende avokado blandingen i melblandingen og bland godt til en jevn røre. Del røren jevnt mellom to like kakeformer. Stek formene i to 24 cm runde kakeformer, bruk gjerne varmluft og sjekk sluttresultatet etter 30 minutter.

 

Glasuren:

La kakene avkjøles litt i kakeformen og ta den ut etter 15 minutter for å avkjøles helt. Legg et lag med glasur på første kake laget, deretter legger du det andre kakelaget over, og så legger du resten av glasuren på toppen av kaken.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.