Hannah C. Weinstock

30 Mar.

Kosthold

0

Det er så mye fokus på detoxing og rensedietter i disse dager at mange folk er nysgjerrig på dem. "Detoxing" kan være nyttig hvis du ikke har vært så nøye på å leve det sunne livet du virkelig ønsker, men trenger du å gjøre ekstreme tiltak bare for å rense kroppen din?

 

Det korte svaret er nei.

 

Detox-retreater og juicekurer kan ha noen fantastiske fordeler (jeg anbefaler å prøve, hvis du ikke allerede har gjort det), men det er mye du kan gjøre for å få skadelige stoffer ut av systemet.

 

– og et sted å starte er ved å ta en titt på kostholdet ditt.

 

Uten å gjøre ekstreme endringer i rutinene dine, kommer det her seks lette, sunne og smakfulle (og kanskje overraskende) ettermiddagssnacks, som vil hjelpe deg til å spise litt renere hver dag:


 

1. Chiafrøpudding
Chiafrø er et allsidig lite frø fullstappet med protein, jern, kalsium, magnesium og antioksidanter. De kan spises som pudding til frokost, dessert eller en snack i løpet av dagen. Det eneste du trenger å gjøre er å blande frøene med kokos- eller mandelmelk, tilsette en klype ekte kanel og vanilje og la det stå kaldt i noen timer. Rør om av og til, og tilsett gjerne litt mer melk eller vann for den ønskede puddingkonsistensen.

 


2. Linsefylt søtpotet
Jeg elsker å være kreativ med matrestene mine og oppmuntrer dere alle til å være det samme. Denne enkle ideen med å fylle søtpotet med linser kan være et fullverdig måltid hvis mengden er større, eller en god matbit i mindre porsjoner. De er lette å fordøye, tilfredsstillende og rensende.

 


3. Grønn detoxsmoothie
Hvem sier at en smoothie kun kan drikkes om morgen? I stedet for å sluke i deg flere desiliter med lett, rett, ren og sunn smoothie, kan du lage en liten smoothie som snack, f.eks. med noen epler, litt ingefær, sesamfrø og kokosvann.

 


4. Bakt artisjokk
Dette er en av mine favorittsnacks. Jeg baker en hel artisjokk på 175 grader i 40 minutter, før jeg har på litt olivenolje og Himalayasalt. Så er den klar til å spises – ett lite blad av gangen. Det er rett og slett den perfekte fingermaten!

 

 

5. Coleslaw med sesamfrø
Riv like store deler med lilla og grønn kål, gulrot og løk, og ha i litt sesamfrø, sitronsaft og tahinisaus. Bland alt sammen og oppbevares i kjøleskapet til den er klar til å spise. Denne lette, smakefulle retten kan nytes som en siderett eller en snack midt på dagen.


 

6. Ertedip
Som en avveksling fra hummus, er ertedip en god idé, da den er full av lettfordøyelig protein. Dette gjør den til en ideell snack! Bland erter, friske korianderblader, sitronsaft, hvitløk, tahinisaus, olivenolje og en klype salt til en jevn røre i en blender. Nyt ertedippen med stangselleri eller glutenfri pitachips.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.