Nå kan du nyte Bounty uten dårlig samvittighet! Denne er full av sunt fett, antioksidanter og gir masse god energi. I denne baren får vi smakt på kokos fra alle sine beste sider. Vi bruker kokosnøttsmøret som gir en myk sødme og konsistens sammen med kokosblomstsukkeret som løfter det hele med masse vitaminer og mineraler, og gir baren en karamellaktig smak. Kokosoljen vi bruker her har bevart alle næringsstoffer og enzymer fra kokosnøtten og gir en boost til immunforsvaret og huden. Sammen med den rå sjokoladetoppingen blir Bounty Crunchen et godt lite måltid som gir langvarig energi og metthetsfølelse.
Du trenger: Food Processor
Kokoskjerne
- 2 ss kokosnøttsmør
- 2 dl kokosmasse
- 2 ss cahewnøttsmør
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ts kokosblomstsukker
- 2 ss kokosolje
Rå sjokolade - basisoppskrift
- 3 ts kokosblomstsukker (eller - 3 ts lønnesirup)
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1 dl kakaosmør
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts mesquite
- 1 ts lucuma
- en klype salt
Topping:
- Strø over kakaonibs og kokosmasse
Kokoskjerne: Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til en en crunchy masse, ikke helt gjevn. Smør en firkantet form med kokosolje (eller bruk et bakepapir) og fyll formen med kokosmasse. Sett kaldt.
Rå sjokolade: Smelt alle ingrediensene i et vannbad på lav temperatur (under 42 grader). Rør rundt til du får en gjevn konsistens og hell over kokoslaget som har stått kaldt. Etter et kvarter i frysern, skjær opp i avlange barer. Hver bit kan gjerne brettes inn i eget papir og oppbevares separat, så du lett kan ta med en på farta, på trening eller som gave.
Bestill Raw Food Catering eller delta på matlagingskurs med Tiril på Rawfoodoslo.com