Altshop Info

01 Dec.

Oppskrifter

0

Ingredienser

Glutenfrie Tortillas
Frisk basilikum eller persille til garnering (valgfritt)

 

Ingredienser til tomatsausen:
 

1 boks (400 g) tomatsaus
Ca 1 kg tomater, kuttet i store biter
1/2 løk, finhakket
1 ts italiensk pizza krydder
3 fedd hvitløk, skrelt og grovhakket
2 ss eplecidereddik
1 ts kokospalmesukker
Himalayasalt eller havsalt og pepper, smak deg frem til ønskelig mengde

 

Ingredienser til ostesausen:
 

1 boks hvite bønner, dreneres og skylles
0.6 dl (1/4 kopp) vann
1 ss miso
1.2 dl (1/2 kopp) næringsgjær (pluss litt ekstra for å ha på den ferdige pizzaen, evt kan du bruke parmesan)
1 ts gul pesto

 

Slik gjør du

Varm opp oljen i en stor stekepanne eller en kjele. Bruk middels lav varme.

 

Bruk en foodprosessor eller en høyhastighets blender og bland sammen alle ingrediensene i tomatensausen. Kjør alt sammen til du får den tomatsaus konsistensen du ønsker.

Hell sausen over i stekepannen eller gryten. La den koke i ca 10-15 minutter, og rør om av og til. Sett sausen til side, men hold den varm.


Bland sammen alle ingrediensene i ostesausen. Kjør denne sammen til ønsket konsistens i foodprosessoren eller blenderen. Sett den til siden.

 

Spray eller pensle stekepannen lett med kokosolje eller en annen nøytral stekeolje. Stek  tortillaen på begge sider til den får en gyllenbrun farge og blir litt sprø. Legg den overs på et skjærebrett eller en varm tallerken.


Hell over et jevnt lag med varm tomatsaus og litt av ostesausen på toppen. Dryss over med fersk basilikum eller hakket persille og gjerne litt ekstra næringsgjær. Skjær pizzaen i trekanter, server og nyt! Nok til fire pizzaer.

 

Andre forslag til pizzafyll kan være;

 

Sautert løk, paprika og sopp, skivede kalamata oliven, sautert spinat - bare fantasien setter grenser her!

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.