Kjetil Dreyer

25 Feb.

Kropp & Helse

0

Jojo slanking VS vektkontroll

Hva er forskjellen og hvordan kan ditt liv påvirkes av det? 

 

Jojo slanking med uttallige kurerer og metoder for vektreduksjon er i dag et kjent fenomen, det finnes snart ikke et menneske i Norge opp i årene som ikke har slitt i med vekten den ene eller andre veien med enten overvekt eller undervekt, men finnes det ikke en gylden middelvei, en optimal vektbalanse for den enkelte? 

 

Hvilke farer ser vi med jojo slanking og dårlige slankekurer og hvordan kan det faktisk skade kroppen?

 

Fungerer egentlig sultekurer og lavkaloriinntak over tid?

 

Har du selv opplevd å ha suksess med en slankekur, for deretter å legge på deg “like fort” og kanskje til og med mer enn du gikk ned i første omgang etter at kuren var over? 

 

Ja, det er mange spørsmål knyttet til slanking, og uten tvil er det er svært vanskelig og følsomt område for mange. Jeg skal forsøke å besvare spørsmålene underveis i artikkelen samt presentere den beste løsningen jeg selv har funnet og vært med å utvikle sammen med 2 profesjonelle utviklere.  

 

Finnes det en mirakelkur?

Tilliten til mirakelkurer er også svekket og vi ser helt klart og tydelig at det ikke finnes noen mirakelkur eller et produkt, en pille eller et enkelttiltak som garanterer suksess for alle der ute. Spørsmålet er hvorfor, og dette har vi jobbet mye med rundt utvikling av et produkt som fungerer på et helhetlig sett når det kommer til vektkontroll som jeg lenger ned i artikkelen skal bryte ned i detalj for deg slik at du endelig forstår HVORDAN det fungerer i kroppen og HVORFOR. Jeg vil også underbygge dette med mengder av forskning slik at du selv kan vurdere både trygghet og effekt. 

 

Før jeg går over på løsningen vil jeg gjerne gå over problemet vi møter i samfunnet rundt overvekt i dag. 

 

Her er litt statistikk som viser omfanget av problemet:

 

  • I 1980 var 44 prosent av oss nordmenn overvektige.
  • I dag, 30 år senere, er over halvparten, eller 53 prosent overvektige.
  • På verdensbasis dør 3,5 millioner mennesker av fedme og overvekt hvert år.
  • Hver tiende jente i Norge er undervektig hvorav flere sliter med anoreksi og andre spiseforstyrrelser.
  • Rundt 10 % av Norsk befolkning antas ifølge folkehelseinstituttet å slite med lettere spiseproblemer, i tillegg sliter omlag 50 000 kvinner med en eller annen form for spireforstyrrelser. Antall menn er det ikke som jeg kunne finne gode nok tall på.
  • Ca 375 000 mennesker har diabetes i Norge, hvorav 28 000 med diabetes 1. Det er altså primært kostholdsrelaterte diabetesproblemer i landet. Diabetes er nært relatert til fedme den ene og den andre vei. Begge disse problemene er nært knyttet til ubalanse i blodsukker og kroppens egen evne til å produsere insulin.

 

Noen profitterer grovt på disse problemene men de løser dem ikke

 

Dette er slett ikke dårlig statistikk for visse bransjer og selskap som profitterer stort på slankeoperasjoner, fettsuging, fettsmelting og annet, men er det virkelig løsningen og er det varig er spørsmålet. Finnes det bedre måter å få bukt med problemet på?

 

Jeg har fulgt slankeindustriens krumspring i mange år nå som leder for norges ledende alternative handelsportal, Altshop.no og jeg blir skremt av å se hvor desperate endel mennesker har blitt og hvor overflatisk samfunnet har begevet seg med tanke på kropp, helse og utseende. Det å glatte over problemet er blitt en pengemaskin ulikt noe annet.

 

Jeg samtykker ikke til en slik negativ endring i samfunnet og sammen med et team med eksperter har vi derfor utviklet den fremste løsningen vi har kommet over til nå innenfor vektkontroll for å presentere noe til markedet som ikke jobber mod symptomer men snarere hovedårsakene til fedme. Man kan godt da også si hovedårsaken til diabetes i samme setning fordi de er så nært relatert.


Forstå naturen og du vil ikke trenge noe annet

En ting jeg ikke vil kunne dekke i denne artikkelen er det psykologiske aspektet rundt spiseforstyrrelser og slanking, det er et stort emne, isteden har jeg satt vårt forskerteam på jobben for å utvikle hva vi kaller Functional Greens serien. Der vi nå dekker området Weight Control som du leser om nå, Energi og Anti Aldring som også allerede er lansert og tilgjengelig. Jeg er levende overbevist om at naturen har alle svar vi søker og at om vi forstår å bruke naturen så vil vi aldri trenge kunstige fremstilte medisiner. Dette er min personlige overbevisning og jeg står for det til det siste etter alt jeg har sett og lært over så mange år nå. 

 

Hvilke 2 hovedårsaker/utfordring skaper fedme?

  1. Ubalanse i blodsukker og stoffskifte grunnet for mye sukker og raske karbohydrater
  2. Stress og billig oversyrlig mat forgifter kroppen og skaper betennelser

 

Hva med genetikk - Er det en gyldig unnskyldning?

Noen sier genetikk er årsaken til deres fedmeproblem, men det blir fort en dårlig unnskyldning for å unngå å ta tak i problemet. Selvfølgelig spiller genetikk inn, men om kroppen er i balanse spiller ikke genetikken inn i nevneverdig grad.

Jeg vil kanskje heller si at man har arvet de samme livsstilssykdommer som sine foreldre/forfedre fordi mange av de samme livsstilsrelaterte uvanene føres videre til barn og barnebarn, som for eksempel uvanen å røyke, drikke mye alkohol, spise mye sukker, innta oversyrlig og usunn mat, lite grønnsaker, drikke for lite vann, drikke for mye kullsyredrikker etc. La ikke genetikk bli din unnskyldning for å ikke ta tak i din egen helse, du kan alltid gjøre noe med det nesten uavhengig av hvor negativt ting ser ut, dette er min klare erfaring og dette har jeg over mange år sett i uttallige tilfeller. Det handler mer om å bestemme seg og bare gjøre noe med det!

 

Jojo slanking og farer 

Farene ved jojoslanking er at kroppens forbrenning kommer i ubalanse og kroppen kommer i sparemodus for å sikre seg mot hardere tider. Spesielt kvinnekroppen fungerer slik, og om en kvinnekropp har erfart jojoslanking en gang vil den huske dette og spare på fettet. Den vil lagre fett mer effektivt som en form for buffer tilfelle kroppen skulle utsettes for sult igjen. Dette gjør at for mange kvinner opplever problemer med å få en god vektbalanse og det løses definitivt ikke ved å sulte seg slank eller redusere næringsinntak og mengde kalorier. Å redusere kalorier i seg selv er ikke veien å gå. Å redusere de farlige tomme kaloriene som sukker og annen junk er derimot veien å gå. 

 

 Hva med fett, skaper ikke det fedme?

 

Jeg tror de fleste nå vet at fett i seg selv ikke skaper fedme, feil typer fett kan skade cellene, skape avleiringer på innsiden av blodårene med mer, men fett skaper ikke fete mennesker. Sukker og raske karbohydrater, samt oversyrlig mat skaper fete mennesker. 

 

Handler det om å kutte ut sukker og junk?

Utover det å kutte ut sukker helt og holdent som mange av dere sikkert har forsøkt men feilet med fordi det er sukker og kamuflerte raske karbohydrater i nesten alt vi spiser i dag. Sukkersug og sukkeravhengighet er blitt en epidemi og sies å være enda mer avgengighetsdannende enn heroin. Spesielt prosessert mat inneholder mye tomme kalorier i form av sukker og annet. 

 

Er det noe du kan innta som vil hjelpe deg å oppnå kontroll over din egen vekt og få kontroll på sukkersuget, matsuget og avhengigheten din samtidig som det virker på alle de områdene som er viktig for å gå ned i vekt?  

 

JA!!! DET FINNES! 

 

Jeg vil gjerne rope dette ut på hustakene over det ganske land fordi det finnes så mange fantastiske naturlige ting som innehar funksjonelle løsninger på dette området.

 

Det er bare et problem! 

 

Altshop har lenge solgt mange slike ingrediener enkeltvis, flere av dem inngår innen ulike typer supermat, samt sunne fettsyrer etc, men problemet vi også har opplevd er at de må kjøpes enkeltvis og helst kombineres med andre produkter for å være virkelig effektive. Det er svært vanskelig å vite hva slags doser man bør ta og det krever enorm kompetanse og kunnskap rundt hvordan man kan kombinere hver av disse ingrediensene. 

 

Så hva var løsningen? 

Vi forstod fort at her måtte vi ty til landets fremste eksperter på området. Derfor satte vi sammen et faglig team med utviklere med til sammen 60 års dyp erfaring som skulle knekke denne nøtta. Det vi så på var forskning på ulike typer urter, vitaminer og mineraler som har en påvirkning på blodsukker, kroppens funksjoner som inngår rundt insulinproduksjon, insulinfølsomhet, forbrenning (også med viten innenfor de ulike forbrenningstypene) og andre aspekter rundt vektkontroll. Vi fant nøkkelen etter mye arbeid og dypdykk i hundrevis av sider med forskningsdokumentasjon koplet med 60 års erfaring med urter, vitamin og mineralterapi. 

 

Resultatet ble det råeste produktet vi kjenner til i Europa rundt VEKTKONTROLL. 

 

Legg nøye merke til at vi ikke snakker om slanking her!

Dette handler ikke om slanking, men å bringe kroppen til en slik balanse at den ikke trenger å lagre fett, og heller over tid frigi og gi slipp på fettet fordi kroppen kommer i rett balanse. Med vektkontroll inngår også undervektighet fordi undervektige også er i mangel på noen ting og kroppen fungerer ikke optimalt med tanke på det å oppnå kroppens egen idealvekt. 

  

Idealvekt og fasong, hva er det?


NEI, det er ikke det skjønnhetsmagasinene forteller deg at en kvinne eller mann skal se ut! Den enkeltes idealvekt kan oppnås over tid og vil gjøre deg som individ vakker fordi du har oppnådd din ypperste figur, den figur naturen har tildelt deg er det jeg vil kalle ditt optimale deg, din optimale kropp. Jeg oppfordrer alle til å se bort fra skjønnhetsidealer med en annen kropp enn den du eier og heller jobbe med den kroppen du selv er tildelt. Her kommer Weight Balance inn.

  

Finnes det en snarvei for meg?


Jeg mener at det er det vårt team med utviklere har skapt, en snarvei for deg. Ikke en quick fix, det vil vi ikke være med på som ledere for det holistiske/helhetlige, men en virkelig god snarvei som fungerer og innehar dokumentasjon og forskning som beviser at det fungerer. 

 

Så hva er en snarvei og hva kan jeg forvente? 

 

I alle slike prosesser der kroppen skal komme i balanse er det viktig å se på status Quo, hvor står du i dag helsemessig? Hva er realistisk å forvente seg?

 

Å ta noen egne grep sammen med Weight Control produktet vil hjelpe deg stort og gi deg ytterligere en snarvei mot en kropp i balanse både helse- og vektmessig. 

 

Hva kan jeg forvente?

Det vil naturligvis ta kroppen noen uker på produktene før du kan forvente noen endring i vekt eller form. Du kan øke virkningen av produktene ved å mosjonere 30 minutter daglig og få i gang blodpumpa, samt kutte ut sukker og endre kostholdet ditt til et basisk sunt kosthold. 2-3 uker og utover vil kroppen gradvis innhende balansen med tanke på blodsukker, forbrenning, kjernekroppstemperatur, vitamin og mineralbalanse, bringe massive mengder antioksidanter til kroppens celler og sikkert mange tusen andre positive prosesser.  

 

Resten av artikkelen kommer til å handle om ingrediensene og hva de gjør for kroppen din og deg basert på forskning. Gjennom å lese videre vil du forstå mer av produktet og du vil kunne relatere enkeltkomponentene til kroppen din. Rest asure, det finnes ikke noe liknende der ute på markedet som vi har klart å spore opp, og vi har lett i 8 år! 

 

Over til selve produktformelen - løsningen! 

 

Functional greens - Weight Balance

Functional Greens - Weight Balance 

 

Ingredienser: L Karnitin, ingefær ekstrakt, sennepsfrø ekstrakt, magnesium laktat, gymnea sylvestre ekstrakt, afrikansk mango frø ekstrakt, ceylon kanel ekstrakt, artisjokk ekstrakt, løvetann ekstrakt, gurkemeie ekstrakt, gurkemeie pulver, spharenthus indicus ekstrakt, mariatistel ekstrakt, piper longum ekstrakt, piper nigrum ekstrakt, alge ekstrakt, niacin, pantotensyre, riboflavin, pyridoksin, tiamin, folat, gjærbasert krom, kobalamin.

 

GMP, ISO 9001, USDA Organic Certified. Testet av 3 part. 

 

Urteformelen er spesielt laget for å balansere blodsukker og forbrenning som gjør det til en ypperlig blanding for både overvektige og undervektige samt diabetikere. Produktet behøver litt tid på å virke på reduksjon av vekt. Vanligvis skjer det lite før det er gått noen uker i forhold til vekttap. Derfor er det viktig å benytte blandingen over tid så kroppen får omstilt seg. 

 

Anbefalt dagsdose er 4 gram hver dag. Det tilsvarer 2/3 av en teskje. En boks med 120 gram er beregnet for en måneds forbruk for en person.

 

 

 

Her kan du kjøpe Weight Balance

 

 

 

I dette dokumentet kalt urteformel for vektkontroll har vi listet opp noen egenskaper til de enkelte ingrediensene med bilde av de ulike ingrediensene. 

 

Videre vil vi gå inn på de viktigste ingrediensene og forklare dem i forhold til problemene med å oppnå en god vektbalanse. Igjen, jeg må påpeke at ordet slanking ikke er en del av vårt vokabular her. 

 

Det er viktig å nevne at alle enkeltingredienser kan skaffes utenom lovlig i norge og de fleste av dem finner du under supermat på Altshop om noen ønsker å spe på dosen, men det viktige her er synergieffekten mellom de enkelte ingrediensene i formelen og hvordan dette er kombinert, samt vilke renhet og styrkegrad de enkelte ingrediensene innehar. I denne formelen er mesteparten ekstrakter som er mange ganger mer virksomme enn oppmalte urter eller planter. 

 

Ved utviklingen av produktet har vi tatt hensyn til en lang rekke faktorer. Den synergistiske virkningen av urtene vil virke inn på. Under ser du endel av urtene koplet til problemområder produktenes ingredienser virker på.
 

  1. Blodsukker (Dempe søtbehov. Krom, Ceylon kanel, Mariatistel)
  2. Sette i gang forbrenningen i cellen (Jod, Mg, B-vit, Krom & L-Karnitin)
  3. Betennelse (En meget viktig årsak til overvekt. Ingefær, gurkemeie)
  4. Øker insulinfølsomhet (Krom, Sphaeranthus indicus, Afr. mango)
  5. Dempe appetitten (Garcinia Cambogia, Afr. mango, Ingefær)
  6. Termogenese (Øke temperatur, Sennepsfrø, Pepper, Kanel)
  7. Detoxe lever (Løvetann, Mariatistel/silymarin & Artisjokk)

  

Under finner du et utvalg av de til sammen 24 ingrediensene i denne unike formelen med mer utfyllende tekst innen hvert av de overnevnte hovedområdene. 

 

1. Blodsukkerbalanserende ingredienser: 

 

Ceylon kanel

 

Ceylon Kanel

 

Kanel er også med å regulere/stabilisere blodsukkernivåene og øker samtidig insulin nivåene i kroppen. Den imiterer den biologiske aktiviteen til insulin og øker forbrenning av glukose(sukkerstoff). Studier viser at ceylon kanel er noe av det mest effektive med tanke på å stabilisere blodsukkeret.  

 

Den forebygger at det lagres ekstra fett i kroppen og gjør at en gå ned i vekt og forhindrer også at sukker blir lagret som fett. I tillegg forsinker kanel overføring av mat fra magen til tarmene så man føler seg lengre mett.

 

Kanel bistår også i å hjelpe kroppen å bearbeide karbohydrater mer effektivt og som igjen kan bidra til vektnedgang. Studier viser at magefett er det som er mest følsomt for kanel.

 

Studier viser at kanel også kan være en effektiv måte å redusere candida overvekst og få den under bedre kontroll. Det kan også påvirke slik at man får en sunn vektbalanse.

 

Vi bruker ceylon kanel i blandingen siden den ikke vil påvirke leveren slik cassia kanel gjør som har alt for høye verdier av cumarin som kan være farlig for leveren i større doser. 

 

Ceylon kanel virker best i kombinasjon med andre urter i formelen. 

 

(Ref. 1)

 

Mariatistel

 

Mariatistel

 

Virkestoffet Silymarin kan hjelpe med å få blodsukkeret under kontroll, sammen med krom og kanel har vi et godt trekløver for dette i vår formel. 

Doble blindstudier har også vist at maritistel kan redusere vekt og senke BMI ved bruk i 4 måneder. Mariatistel sin viktigste funksjon er ikke å redusere vekt i seg selv, men å bidra til sunn lever og nyrer som gjør at forbrenningen virker bedre.

Urten hjelper spesielt mot generelle leverproblemer og er med på å hjelpe en lever som er overbelastet med å rense ut giftstoffer, kjemikalier etc. Samtidig kan den bistå i å gjenopprette en skadet lever. Ved at Silymarin styrker leverfunksjonen kan også fett forbrennes fortere. 

 

(Ref. 2)

 

Gymnema Sylvestre

 

Gymnema Sylvestre

 

Gymnema Sylvestre har tradisjonelt blitt brukt for diabetes og leddgikt men har nå i de senere år også blitt mer og mer benyttet for vektkontroll.

 

Det er indikert at den kan redusere søtsug ved at sukker opptak forhindres naturlig i cellene og promoterer normalt blodsukkernivå.

 

Den har også en evne rent smaksmessig å redusere lyst på sukker.

 

I Basic Medical Sciences Madras, India viste studie at den økte insulinnivå, og at den også muligens kunne påvirke cellene i bukspyttkjertelen til å regenere.

  

Den har i forsøk også vist seg å redusere nivået av fett i blodstrømmen i rotteforsøk.

 

(Ref. 3)

 

Krom fra gjær

 

Det viser seg at krom benyttet over lengre tid effektivt balanserer blodsukkernivåene også hos mennesker som har intoleranse mot karbohydrater. Å senke frigjøring av sukker til blodet er det første trinnet i forhold til å få bedre kontroll over insulin og gir grunnlaget for en god diett.

 

Det å få blodsukker under kontroll er med på å bidra til vekttap og fettreduksjon samt dempe appetitten og forebygge flere lidelser som hjertesykdom og diabetes etc.

 

I en studie for å måle blodsukkerrespons ved inntak av karbohydrater i hvitt brød viste det seg at krom reduserte blodsukkeret med 23 %. I andre studier viser redusert triglyserinivå(fettsyrer) med så mye som 32 %.

 

 

2. Sette i gang forbrenningen i cellen:

 

Magnesium Laktate

 

Denne typen magnesium har høyere nivåer av biotilgjengelighet enn for eksempel magnesiumoksid. Magnesium laktat er et mineraltilskudd som er mest brukt mot fordøyelsesproblemer.

 

En stor fordel av dette næringsstoffet er dets evne til å få muskler til å slappe av, holde deg rolig, og fremme fredelig søvn, som i seg selv er en stor del av å gjøre enhver vektnedgang mulig.

 

Magnesium er nødvendig for mer enn 300 kjemiske reaksjoner i kroppen, inkludert å holde hjerterytmen jevn, regulere blodsukkernivået, og hjelpe med å få lavere blodtrykk.

 

En studie referert til i Journal of Nutrition viser at høyere inntak av magnesium var assosiert med lavere nivåer av fastende glukose og insulin (markører knyttet til fett og vektøkning) Ifølge forskning publisert i februar 2009 utgaven av "Journal of Medicine og Biomedicial analysis," førte økt inntak av magnesium til økt nivå av fritt testosteron i kroppen.

 

Testosteron kan redusere nivåene av kroppsfett og øke muskelmasse. Muskler forbrenner mer kalorier enn fett, så dette kan være gunstig for vekttap.

 

Magnesium er også nødvendig i den kjemiske reaksjon som gjør det mulig å gjøre insulin tilgjengelig og få glukose inn i cellene, hvor glukose er involvert i å lage energi for kroppen. Dersom det ikke er nok magnesium til å gjøre denne jobben, vil både insulin og glukose blir forhøyet. Den overskytende glukosen blir lagret som fett og bidrar til fedme. Å ha overflødig insulin kan føre deg videre på veien mot å utvikle diabetes.

 

Forbindelsen mellom stress og fedme kan heller ikke overses. Stresshormonet kortisol signaliserer at en skal senke forbrenning. Det gjør at det å gå ned i vekt nesten blir umulig. Kroppen føler at den er under angrep slik at den må hamstre alle sine ressurser, inkludert fettlagrene, og vil ikke gi slipp på dem under noen omstendighet. Magnesium kan effektivt nøytralisere effektene av slikt stress.

 

(Ref. 4)

 

Tare med jod

 

Alge er naturlig mat som er full av spormineraler, aminosyrer, vitaminer og mineraler. Mest spesielt i taren er at den er en rik, naturlig kilde til jod som kan gi et tilstrekkelig nivå for å kunne stimulere en svak skjoldbruskkjertel og bidra til en sunn forbrenning.

 

Et godt fungerende stoffskifte er nøkkelen til å opprettholde ideell kroppsvekt. Stoffskiftet, som er regulert av skjoldbruskkjertelen, er den delen av kroppen som er ansvarlig for måten du benytter energi og forbrenner kalorier; og jod er katalysatoren som igangsetter de metabolske prosessene. Skjoldbruskkjertelen absorberer jod, og deretter frigjøres hormoner som styrer forbrenningsfunksjon. Mange som sliter med å gå ned i vekt kan ha problemer med at de ikke har nok jod til å få stoffskifte og forbrenning balansert riktig. Mange som går opp og ned i vekt(jo jo slanking) etter å ha vært på ulike dietter og kurer kan ha dette som årsak til at vekten ikke holder seg stabil. 

 

I et studie i USA der en testet 4000 personer viste det seg at 96 % hadde for lite jod. Dr. David Brownstein, medisinsk direktør for The Center of Holistic Medicine, og anerkjent forfatter av flere bøker om hormoner, jod og hypotyreose gjennomførte studien. Dr. Guy Abrahams, en forsker som har spesialisert seg på lidelser pga jodmangel, sier at bare tang og tare inneholder nok av mineralet til å kunne få en tilstrekkelig tilførsel gjennom kosten alene.

 

B kompleks

 

Vitamin B kompleks spesifikt hjelper med vekttap fordi det bryter ned fett, proteiner og karbohydrater ved å gjenopprette en sunn fordøyelse. Et sunt fordøyelsessystem tømmer kroppen for giftstoffer som kan bremse ned funksjoner som kan hemme vekttap.

 

Det offentlige har fortalt oss at fedme er arvelig, noe som gjør at folk tror de ikke kan gjøre noe med problemet og vil derfor fortsette med sine dårlige vaner og klandrer sine gener. Dyreforsøk viser imidlertid at hvis en mus med et fedme gen fratas sine B­vitaminer vil fedmen komme. Men hvis den mates med nok B­vitaminer, vil den fortsatt være tynn. Prosessen med fettforbrennende B­vitaminer kalles metylering, og magnesium er nødvendig for at en av de viktigste trinnene i denne fremgangsmåten ikke går tapt. 

 

L Karnitin

 

Vitenskapelig litteratur viser at tilskudd av L­karnitin på daglig basis øker konsentrasjon denne aminosyrer i blodet og muskulært. Det styrker igjen fettforbrenning og gir bedre ytelse under trening.

 

Aminosyren L Karntitin har i forsøk vist at kroppen bruker mindre glukose og brenner fett isteden slik at man også kan trene lenger uten å få melkesyre.

 

Den gjør også at muskelsårhet ble redusert og kroppen ble utsatt for mindre stress under trening. For at ingrediensen virkelig skal virke kan det gå inntil 24 uker ifølge forsøk. Men da var glukogenbruk minsket med 55 % og treningskapasitet økt med 35 % i en dobbel blindstudie.

 

(Ref. 5)

 

Krom - se punkt 1

  

 

3. Betennelsesproblematikk (en årsak til overvekt)

 

ingefær

 

Ingefær

 

Kan faktisk hjelpe med å danne mer magesyre slik at en lettere kan fordøye maten. Grunnen til halsbrann er som oftest for lite magesyre slik at den kommer opp siden maten blir sent fordøyd. Hos eldre produseres det ofte for lite magesyre. Ufordøyd mat kan skape fermentering av maten og bidra til vektoppgang.

 

Ingefær virker som en fettforbrenner slik at den sikrer at mer av vekttapet kommer fra fett og ikke tap av væske. Den gjør også at du føler deg mettere og dermed spiser mindre.

For deg som trener hjelper ingefær med å restituere musklene raskere slik at du fortere kommer ut i trening og får mer ut av øktene. Økt muskelmasse gjør også at du brenner fett hurtigere.

 

Med ingefær får du absorbert mer av næringen i maten du spiser og får i deg mer vitaminer og andre næringsstoffer.Forbedret sirkulasjon av blodet gjør at du føler deg mer energisk og opplagt til å bevege deg mer. Samtidig føler du deg varmere i kroppen.

 

For muskler og ledd er den også bra. Virkestoffet gingerol ble testet på pasienter som som hadde leddgikt og muskelbetennelse. 75 % av leddgiktpasientene følte bedring og 100 % av de som hadde muskelplager.

 

(Ref. 6)

  

Gurkemeie

 

Gurkemeie

 

Overvekt grunnet for mye kroppsfett er et økende sosialt og medisinsk problem i verden. Men ikke all overvekt er nødvendigvis ille da noen kan ha mer muskler enn andre, eller en krafigere kroppsbygning. Men overvekt kan føre til mange plager og gurkemeie kan være lovende i å hjelpe med å redusere mange av disse plagene.

 

Det å brenne mer fett er avgjørende for å gå ned i vekt på riktig måte. Leveren er det organet som er viktigst når det kommer til å forbrenne fett. Om den skades reduseres avgiftningsprosessene i kroppen. Gurkemeie kan hjelpe med avgiftning av leveren og beskytte den mot skader.

 

Krydderet kan senke blodkolesterol, senke fettinnhold i blodet og øke vekttap ved tap av fett.

 

Gurkemeie kan feste seg til reseptorer i cellene og øke forbrenning i cellene ved å øke temperaturen også kalt termogenese. Den kan bidra til å danne vekst av nye blodkar – og derigjennom redusere fettinnholdet i fettcellene. Så enkelt sagt kan den forhindre at nytt fettvev dannes.

 

(Ref. 7)

 

4. Øker insulinfølsomhet 

  

Afrikansk mangofrø

 

Afrikansk Mangofrø

 

Afrikansk Mango viste 10 ukers bruk av 98 personer i dobbel blindstudie vektndgang på i snitt 12.6 kg per person. Personene endret ikke diet eller trente mer enn før. Personene veide i gjennomsnitt 95,2 kg før vektnedgang. 

 

Fettprosenten ble redusert med 6,3 prosent og insulinfølsomheten med 159.8 %, noe som gjør at mer av energien går til muskelceller istedenfor til fettceller.

 

Det betennelseshemmende hormonet adiponektin økte sterkt etter inntak av afrikansk mango. Dette forbindes med mindre risiko for å utvikle diabetes og redusert risiko for hjerte­ karsykdom. Adiponectin utskilles fra fettceller for å øke metabolismen av fett og det cellulære opptaket av blodsukker.

 

Endelig ble det også observert en økning i mengden av leptin i kroppen, det hormonet som er ansvarlig for regulering av appetitten.

 

(Ref. 8) og (Ref. 9)

  

Spaeranthus indicus

 

Sphaeranthus Indicus

 

Det er en type tistelplante som brukes mye i indisk naturmedisin kalt Ayurveda. Det er ikke mye forskning på planten foreløpig men det som er forsket på er anti allergivirkning i henhold til påvirkning på stamceller, økning av testosteron, og kontroll av blodsukker.

 

Spaeranthus Indicus inngikk i en studie med 95 personer i en dobbel blindstudie. Kroppsvekt ble redusert med I gjennomsnitt 5.2 kg på 8 uker, 11,9 cm i livvidden, triglyseridnivået(fettstoff) gikk ned i snitt 41.6 %. Her ble det også benyttet Mangostan i kombinasjon med Sphaeranthus. Mangosteen er en ingrediens du får i energiproduktet under Functional Greens serien vår.

 

Oppsummert ble følgende konklusjoner gjort: Det ble vanskeligere for fettceller å dele seg, minsket mengden fett som fettcellene tok opp fra blodstrømmen, og hjalp fettcellene med å forbrenne mer laget fett.

 

(Ref. 10)

  

5. Dempe appetitten 

 

Garcinia Cambogia

 

Garcinia Cambogia

 

Den er sagt å kunne gjøre måltider mer mettende fordi den er med på å gjøre at du føler deg mett raskere. I noen kulturer putter de den i suppe som spises før hovedmåltidet for å hjelpe med vektnedgang.

 

Ingrediensen fungerer også som en “fettblokker” som igjen betyr at den forhindrer en del at mange fettceller fra å bli laget i kroppen. Den reduserer naturlig magefettet som ofte er et stort problem.

 

Mange spiser også mer når de føler seg nede rent følelsemessig. Garcinia Cambogia sies også å ha evnen til å øke serotonin nivået som mange forskere hevder innvirker positivt på humøret.

 

(Ref. 11) og (Ref. 12) 


African mango - se punkt 4

Ingefær - se punkt 3

 

6. Termogenese  - Øke kjernetemperaturen i kroppen

 

Sennepsfrø

 

Sennepsfrø

 

Ifølge Penn State University kan «veldig sterk mat» øke forbrenningen med opp til tjue prosent i 30 minutter etter inntak. For å øke stoffskiftet kan krydret eller hele sennepskorn sette igang kroppens fettforbrenningprosesser.

 

Sennepsfrø er overraskende fulle av næring for noe som er så lite. De har en god mengde selen, fiber, protein, fosfor, mangan, magnesium, jern og kalsium.

 

Sennepsfrø har vist seg å øke forbrenning med inntil 25 prosent, noe som betyr at du vil forbrenne kalorier mer effektivt. Faktisk kan bare 3/5 teskje med sennepsfrø daglig hjelpe deg med å forbrenne 45 kalorier ekstra hver time. Dette ifølge England’s Oxford Polytechnic Institute.  Det kan være smart å ta blandingen en time før måltid for å få optimal effekt.

 

(Ref. 13)

 

Pepper

 

Pepper inneholder et stoff som heter piperine, som ikke bare gir den sin beske smak, men også blokkerer dannelsen av nye fettceller. Når det kombineres med capsaicin og andre stoffer, så fant vitenskapsmenn ut at sort pepper brant tilsvarende mengde kalorier som en 20 -minutters rask gåtur. Sort pepper øker også biotilgjengeligheten av omtrent alle andre matvarer - urter og andre forbindelser - noe som gjør den til et sunt valg for nesten alle måltider og et velkomment tilskudd i vår Functional greens serie.  

 

(Ref. 14)

 

Ceylon Kanel - se punkt 1

 

7. Detoxe lever

 

Artisjokk

 

Artisjokk

 

Inneholder fiber, magnesium, krom, vitamin C, b vitaminer, mangan, kalium og vitamin A.

 

Den skal hjelpe med å få leveren til å lage bile (fordøyelsesvæske som igjen gjør at man enklere taper vekt.) Den er naturlig lakserende og fjerner uønskede giftstoffer fra kroppen som også gjør det enklere å gå ned i vekt.

  

Virkestoffene Cynarin og Silymarin i artisjokk kan senke LDL kolesterol, beskytte og styrke leverfunksjon, samt forebygge gallesten.

 

(Ref. 15)

 

Løvetann

 

Løvetann

 

En av grunnene til at Løvetann benyttes er at økter utholdenhet i dyreforsøk.

Den er mildt lakserende og promoterer bedre fordøyelse og balanserer bakteriefloraen i tarmene.

 

Som artisjokk kan den også øke produksjon av bile som gjør at fett lettere forbrennes.

Den inneholder alle vitaminer utenom D vitamin. Pluss en del mineraler.

 

(Ref. 16)

 

Mariatistel - se punkt 1

 

 

Kan det være noen bivirkninger knyttet til formelen? 

Inntak av alle typer matvarer, urter og ingredienser kan hos enkelte skape allergiske reaksjoner, du bør derfor følge med og føle på din egen kropp. 

 

Samtidig vil mange kropper trenge å avgifte og noen av urtene inklusive mariatistel, løvetann og artisjokk har også avgiftende egenskaper. Om symptomene på avgiftning blir for sterke anbefaler vi å redusere dosene og heller bygge dem gradvis opp. Symptomer på avgiftning kan være feber, influensasymptomer, forkjølelsessymptomer, slimdannelse, inflamasjoner (flere av ingrediensene i vektkontroll virker derimot betennelsesdempende), diarè, forstoppelser, utslett, luktende urin, luktende avføring og annet uten at det dermed sagt skyldes at kroppen går i avgifningsmodus. Dette er individuelt og enhver kropp vil forsøke å kvitte seg med avfallsstoffer når den kommer i balanse/overskudd, så du bør forvente at det kan skje.  Det er da viktig å forstå hvorfor det skjer, det er ikke produktene i seg selv som skaper slike bivirkninger, men kroppen selv som kommer i overskudd til å avgifte/kvitte seg med uønsket last.

 

Hva med gravide og barn?

 

Gravide anbefales ikke å bruke produktene uten å forhøre seg med lege eller ærneringsekspert. Produktet inneholder kun det beste fra naturen så for våre små mennesker skal det også være helt trygt, men doser etter vekten til barnet. Veier barnet halvparten av en voksen halveres dosen. Produktene holder seg innenfor mattilsynets referanseverdier på alle ingredienser, derimot har vi der det var mulig brukt ekstrakter og kombinasjoner som øker opptaksgrad og naturlig effekt samtidig som vi holder oss innenfor loven. Om du ønsker å øke dosene blir det på eget initiativ. 

 

Disclaimer:

Hverken Altshop eller forfatter av artikkelen påstår at produktet kan eller vil kurere sykdommer og vi kan ikke garantere at alle vil ha lik effekt av produktene da hver enkelt kropp er forskjellig og de ulike menneskers individuelle ernæringsmessige behov er forskjellig. 

 

Abonner på Weight Balance

 

Her kan du kjøpe Weight Balance

 

 

Forskning og underbyggende referanser:

 

Ref 1: Pubmed.gov - ­ In vitro activity of essential oils extracted from condiments against fluconazole­resistant and ­sensitive Candida glabrata

 

Ref 2: MayoClinic.org - Milk thistle (Silybum marianum)

 

Ref. 3: Pubmed.gov - Antidiabetic effect of a leaf extract from Gymnema sylvestre in non-insulin-dependent diabetes mellitus patients

 

Ref 4: Pubmed - Magnesium and anabolic hormones in older men

 

Ref 5: Pubmed ­ L­carnitine ameliorated fasting­induced fatigue, hunger, and metabolic abnormalities in patients with metabolic syndrome: a randomized controlled study

 

Ref 6: Pubmed.gov - Anti-neuroinflammatory capacity of fresh ginger is attributed mainly to 10-gingerol

 

Ref 7: Pubmed -­ Curcumin and obesity 

 

Ref 8: Pubmed ­ IGOB131, a novel seed extract of the West African plant Irvingia gabonensis, significantly reduces body weight and improves metabolic parameters in overweight humans in a randomized double­blind placebo controlled investigation

 

Ref 9: Pubmed.gov ­ The effect of Irvingia gabonensis seeds on body weight and blood lipids of obese subjects in Cameroon 

 

Ref 10: Pubmed.gov - Efficacy and tolerability of a novel herbal formulation for weight management

 

Ref 11: Pubmed.gov - Updates on Antiobesity Effect of Garcinia Origin (−)-HCA

 

Ref 12: Pubmed.gov - The Use of Garcinia Extract (Hydroxycitric Acid) as a Weight loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials

 

Ref 13: Pubmed.gov - Combined medium-chain triglyceride and chilli feeding increases diet-induced thermogenesis in normal-weight humans

 

Ref 14 Kilde: Pubmed.gov - Piperine modulates permeability characteristics of intestine by inducing alterations in membrane dynamics: influence on brush border membrane fluidity, ultrastructure and enzyme kinetics.

 

Ref 15. Kilde: Pubmed.gov - Beneficial effects of artichoke leaf extract supplementation on increasing HDL-cholesterol in subjects with primary mild hypercholesterolaemia: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial

 

Ref 16. Kilde: Pubmed.gov - Taraxacum official (dandelion) leaf extract alleviates high-fat diet-induced nonalcoholic fatty liver

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.