Altshop Info

01 Dec.

Oppskrifter

0

Ingredienser


Marinerte grønnsaker:
 

1 tomat
1 kopp sopp
Bruk eventuelt andre grønnsaker som du liker.
1 ss tamari saus
1 ts valgfri matolje

 

Koriander-Valnøttpesto:
 

2 kopper fersk koriander
0.6 dl (1/4 kopp) valnøtter
0.6 dl (1/4 kopp) gresskarfrø
Saft fra 1 sitron
1 skrellet hvitløksfedd
Himalayasalt eller havsalt
Vann, etter behov

 

Soltørket Tomatsaus:
 

2.4 dl (1/2 kopp) spiret kikerter (eller kokte, hvis du vil ha det)
1 ss tahin (sesampasta)
Saften fra 1 sitron
1 skrellet hvitløksfedd
0.8 dl (1/3 kopp) soltørket tomater
Himalayasalt eller havsalt, smak deg frem
Vann, etter behov

 

Lasagneplater:
1 squash


Annen topping:
En håndfull oliven
1/4 kopp grønt ferskt krydder
Eventuellt andre ting du liker

 

Slik gjør du

Lag marinerte grønnsaker

 

Skjær sopp og tomat (evt andre grønnsaker du heller vil bruke) og legg dem over i en bolle. Bland tamari og valnøttolje, hell blandingen over grønnsakene og bland sammen med  hendene til alle grønnsakene er jevnt dekket av marinaden.

Sett dem i dehydratoren eller ovnen - på den laveste temperaturen - for å marinere mens du fortsetter å forberede de andre rettene.

 

Lag pesto:

Puls alle ingrediensene i foodprosessoren til det blir en pesto-lignende konsistens, og tilsett vann eller annen væske etter behov. Ha pestoen over i en bolle og sett den til side så lenge.

 

Lag tomatsausen:

Kjør alle ingrediensene i foodprosessoren til massen er ganske jevn og tomatene er i små biter.

Tilsett vann eller annen væske etter behov.

 

Lag lasagneplater: Skjær squashen i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin


Sett sammen retten:

Legg squashplatene to og to, ved siden av hverandre. Gjerne litt overlappende. Legg lagvis med pesto, marinerte grønnsaker og tomatsaus.

Topp det hele med å strø over oliven og gressløk på toppen.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.