Ingredienser
Tortillas:
1.2 dl (1/2 kopp) hakket løk
2.4 dl (1 kopp) mais
1 kopp hakkede tomater
0.6 (1/4 kopp) linfrø
Himalayasalt eller havsalt og pepper
Cashew Ost:
2.4 dl (1 kopp) cashewnøtter
0.6 dl (1/4 kopp) næringsgjær
2 ss miso
1/2 ts gurkemeie
1 hvitløksfedd
2 dl (3/4 kopp) vann, etter behov
Saften av en 1/2 sitron
Taco “kjøtt”:
0.8 (1/3 kopp) valnøtter
0.8 dl (1/3 kopp) gresskarfrø
1 ss ekstra virgin olivenolje
Himalayasalt eller havsalt, malt kummin og koriander i ønsket mengde. Her må du prøve deg frem.
Salsa:
2 tomater
1/2 løk
1 avokado
0.8 dl (1/3 kopp) fersk koriander
Saften av en 1/2 sitron
Himalayasalt eller havsalt og pepper i ønsket mengde.
Slik gjør du
Lag tortillas:
Tilsett løk, mais og tomat i foodprosessoren din og puls til den blir helt grøtaktig.
Ha i linfrøene og salt og pepper og kjør massen til den blir tykkere.
Spred denne blandingen jevnt i 3 store sirkler på dehydratorplaten og dehydrere i noen timer, til de er ferdige.
Alternativt kan du spre blandingen på en stekeplate som er kledd med bakepapir, og sette dem i ovnen ved laveste temperatur.
Lag osten:
Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller en blender til du får en glatt og kremaktig ostemasse. Hell massen over i en bolle og sett den til side
Lag taco kjøtt:
Puls alle ingrediensene i foodprosessoren din til det dannes en smuldrende masse.
Ha massen (deigen) i en bolle og sett den til siden.
Lag salsa:
Hakk opp alle råvarene i passe biter og ha de over i en bolle. Hell over sitronsaft og tilsett salt og pepper.
Sett sammen:
Fyll opp din tortillas med salsa, nøttekjøtt og litt av osten. Deretter ruller du dem sammen og dekker dem med mer ostesaus og resten av det andre fyllet hvis ønskelig.