Julen er snart her, og det er kanskje på tide å ta noen “sjokoladekake” grep. Dette er den mest dekadente og herligste sjokolade-kreasjon vi har sett på lenge. Laget på en kjempe dose peppermynte - mye peppermyte-ekstrakt og en masse annet godteri. Ekte sjokolade, sjokolade-chips, melis og peppermynte... god jul!
Ingredienser:
4.8 dl planemelk (havremelk, rismelk eller mandelmelk)
2 ts eplesidereddik
1.6 dl kokosolje
3 dl kokosblomstsukker (eventuelt lønnesirup / honning)
1 ts vaniljepulver
4.8 dl teffmel (eller annet glutenfritt mel)
1.6 dl kakaopulver
1.5 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts havsalt eller himalayasalt
1.8 dl mørke sjokolade-biter
2 ss kokosolje
2 ss planemelk (havremelk, rismelk eller mandelmelk)
litt peppermynte til pynt
Vegansk sukkerfri melis(glasur):
100 ml unik steviablanding (blandet med sikorirot)
100 ml teffmel
2 ss tapiokastivelse
1-3 ss kokosmelk (eller annen plantemelk) - mengde basert på tykkelse
1 ss aquafaba (vann fra kikertboks / eventuelt agar-agar)
1/2 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 ° C
Bland soyamelk og eddik sammen, og la det “surne” i noen minutter. Deretter tilsetter du olje, sukker og vanilje ogpeppermynte-ekstrakter. Røres godt sammen.
Deretter sikter du inn mel, sjokolade, natron, bakepulver og salt. Blandes godt sammen. Hell deigen over i en ferdig smurt og melet stekeform (se bilde over), og stek kaken i 45 minutter….. eller til en tannpirker kommer tørr ut.
Smelt sjokolade-bitene sammen med 2 ss kokosolje i mikrobølgeovnen i ca 3:00 minutter.
Rør godt og tilsett 1 ss mandelmelk og 1/2 ts peppermynte-ekstrakt.
La det avkjøles i noen minutter før du heller det over den avkjølte kaken.
For å lage melis-glasuren blander du sammen melis, peppermynteekstrakten og 1 ts med mandelmelk. Hell det over den avkjølte kaken.
Til pynt kan du knuse noen peppermynte ”spaserstokker” og strø dem på toppen. legg noen hele “spaserstokker” rundt kaken som pynt til slutt……….Lekkert!