Rustikk suppe, laget av Sjampinjong, most med grønnsaksbuljong kraft. Servert med brun ris og kokt med en klype gurkemeie. Fyldig næringsrik suppe, med de unike unami smakene av sopp.
DENNE OPPSKRIFTEN ER: Melkefri, Glutenfri, Vegan
4 PORSJONER
INGREDIENSER
- 8 gram sjampinjong sopp
- 3 kopper vann
- 7 gram tørrbrun ris
- 2 laurbærblader
- 3 kvister timian
- 1 stor rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tamari
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts gurkemeie
- Himalayasalt
- Svart pepper
- Purre spirer, til servering
FORBEREDELSE
1. Legg risen i vann i 4 timer (reduserer fytinsyre). Ta så bort vannet, skyll risen, legg den i en gryte. Dekkes med kaldt vann, sett så på varmen og la det deretter småkoke. Salt vannet og kok til «al dente». Legg til gurkemeie 5 minutter før risen er fullstendig tilberedt. Krydre så med olivenolje og sett til side.
2. Grovhakk løken og legg den i en gryte. Dekkes med kaldt vann og legg til timian, rosmarin, hvitløk og laurbærblad. Kok i 10 minutter.
3. Rengjør soppen og legg dem i en blender. Tilsett buljongkraft og tamari. Miks i høyhastighet, 30 sekunder til 1 minutt. Smak og tilsett litt salt om nødvendig.
4. Fordel suppen i 4 boller, toppes med kokt ris, gurkemeie og purrepirer. Serveres varm.
5. Nyt!