Kjetil Dreyer

23 May.

Nyheter

0

Nyere forskning konkluderer med at for lite salt i maten gjør deg sykere. Hvordan kan det stemme når vi hele tiden har blitt fortalt, selv fra våre myndigheter at for mye salt kan være skadelig.

 

Forskning om salt

Her kan du lese artikkelen på forskning.no

 

Salt har lang tid vært en av de store syndebukkene, allikevel viser deg seg at denne skremselen har vært feil?

 

Vel, det er en sannhet med modifikasjoner både at salt er farlig og ufarlig og jeg skal fortelle deg hvorfor.

 

Mineralsalter fra naturen som kommer i sin uhebandlede form, som for eksempel havsalt uten antiklumpemiddel, himalayasalt, realsalt(søtsalt) og andre typer mineralsalter er kritisk viktig for å livnære cellene våre og gi energi til kroppen på cellenivå. Cellene kommuniserer nemlig via elektriske impulser, og om kroppen mangler salt vil kommunikasjonen bli dårligere og energinivået falle drastisk, hjernefunksjonen faller og immunresponsen blir dårligere.

 

Derimot er det normale bordsaltet ikke bra for kroppen i det hele tatt, det kan rett og slett ikke kalles et naturlig salt, i alle fall ikke mineralsalt. Det er et kjemisk fremstilt salt, ofte tilsatt antiklumpemidler og bør ikke inntas i det hele tatt. Vanlig bordsalt KAN skade kroppen.

 

Det at forskningen konkluderer med at for lite salt i maten øker riskoen for sykdom bør ikke forveksles med at kroppen trenger mer bordsalt, derimot må det tolkes dithen har kroppen trenger mer mineraler som saltet har å by på, altså mineralsalter.

 

Under har vi knyttet til denne artikkelen lyst til å gi deg noen gode kvantumstilbud på MINERALSALTER som ER bra for kroppen din og som både er basiske og næringsrike på samme tid. Alle er av høyeste kvalitet.

 

Om himalayasalt

Himalayasalt er over 200 millioner år gammelt og inneholder urhavets opprinnelige sammensetning (alle jordens 84 mineraler og sporstoffer). Det er i tråd med våre cellers sammensetning av salt, vann, mineraler og sporstoffer. Saltet er dannet ved solens tørking av urhavet, og under dannelsen av Himalayafjellene ble saltlaget trykket ned under overflaten hvor det i dag ligger i cirka 500 meters dybde, godt beskyttet mot forurensinger og andre påvirkninger.

 

Her finner du himalayasalt

 

Om Real salt

Millioner av år siden var dette saltet en del av Pristine sjøen. Lenge før verden visste om forurensning av noe slag dekket en stor oldtidssjø det vi i dag kjenner som Nord-Amerika. Rent, naturlig salt var hovedingrediensen i denne ursjøen, og over millioner av år fordampet sjøen, og etterlot saltet i urørte lager. Nær den lille byen Redmond, i South Central Utah, blir saltet forsiktig hentet frem fra dypt under jorden, og brakt til deg i sin rene, urørte og naturlige tilstand - uten tilsetninger, kjemikalier, eller oppvarmingsprosesser av noe slag.

 

Her finner du Real Salt

 

Om Epsom Salt

Epsom salt, oppkalt etter en bitter saltåre ved Epsom i Surrey, England, er faktisk ikke salt, men en naturlig forekommende ren mineralforbindelse av magnesium og sulfat. Lenge har magnesium sulfat vært kjent som et avhjelpe for et antall plager. Epsom salt er kjent for sine mange helsefordeler parallelt med en mengde skjønnhetsfremmende egenskaper, til hjemmestell og husholdning, for ikke å snakke om alle bruksområder i hage og dyrkning.

 

Her finner du Epsom salt

 

Om Natron

Natron, natriumhydrogenkarbonat eller natriumbikarbonat, NaHCO3 er et hvitt pulver som brukes som hevemiddel ved baking, som syrenøytraliserende middel.

 

Her finner du Natron

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.