Altshop Info

09 Sep.

Oppskrifter

0

Trenger du koffeinkick i en dessert? Denne delikate kaffeiskremen er laget av cashewnøtter, dadler, sterk brygget kaffe og en hemmelig ingrediens - søtpoteter. Men du (ingen andre) ville kunne fortelle. Den har en rik saltet karamellvirvel innenfor, men sørg for å spare litt for topping, sammen med knasende kaffebønner.


DENNE OPPSKRIFTEN ER: Melkefri & Vegansk


INGREDIENSER


FOR ISEN:

FOR SALTET KARAMELLVIRVEL:

FOR TOPPING:

  • En håndfull hele kaffebønner (valgfritt)
  • En slump av fortynnet rå vegan saltet karamell (valgfritt)
  • En håndfull tørket tranebær (valgfritt)
  • En håndfull svart sesamfrø (valgfritt)

 

FORBEREDELSE

Å LAGE ISEN:
Natten før du lager denne oppskriften, bløtlegg cashewnøttene og dadlene du trenger for å lage isen (ikke saltet karamell) ved å legge de i vann og sett dem til side i kjøleskapet. Kontroller også instruksjonene til iskremmaskinen din. Hvis det må være laget klart natten før, gjør du det nå.

 

Neste dag, kutte de søte potetene i 4 stk hver og kok til det er mykt. Hel av vannet og sett det til siden for å avkjøles. Når det er avkjølt, skrell og mos søtpotetene slik at de er klare til å bli brukt.

 

Forbered kaffen, kontroller at kaffen er sterk og full av smak. Når det er gjort, sett til side for å avkjøles.

 

Sil vannet av fra cashewnøttene og dadlene. Putt dadlene sammen med cashewnøttene om dette ikke allerede er gjort. Ta cashewnøttene og dadlene, med halvparten av kaffen i en høyhastighetsblender til den er jevn.

 

Deretter legger du til resten av kaffen, salt, mosede søte poteter (du bør ha ca 2 kopper), og vaniljeekstrakt, og bland så til det er jevnt. Plasser blandingen i iskremmaskinen og mix til den begynner å ta form konsistensen av «gelato», sorbet is.

 


Å LAGE SALTET KARAMELL:


1. Mens iskremen mikses, begynner du å lage saltet karamellvirvel ved først å smelte kokosnøttoljen på veldig lav varme og deretter sette den sammen med (kuttende) dadler, salt, lønnesirup, vaniljeekstrakt og vann i en høyhastighetsblender til glatt, karamell lignende konsistens. Hvis nødvendig, legg til mere vann.

 

2. Når du er ferdig, sett til side.

 

Å FRYSE ISEN:

1. Når iskremen er klar, overfør ca 1/4 til en brødform. Bruk litt saltet karamell til å dekke dette laget, legg deretter litt mer iskrem på toppen. Deretter en annen linje saltet karamell, slik at saltet karamell blir som en virvel i isen. Hold litt av den salte karamellen til side, for å bruke den som en topping senere.

 

2. Plasser isen i fryseren i 4 timer og fjern 10 minutter eller så før du serverer.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.