En deilig rå vegetarburger, full av Mexicali-smak. Denne burgeren metter godt, men den fordøyes lett. Denne oppskriften er perfekt for de som ikke vil ha store mengder fett (fra for eksempel nøtter) i maten, men heller spiret frø, spiret bokhvete, friske gulrøtter, rød paprika og soltørket tomat. La de stå i dehydratoren litt lenger hvis du foretrekker en sprøere konsistens på burgeren din. Disse kan du også fryse ned! Serveres på en seng av friske spirer, eller sett burgeren din på et stort salatblad med litt rå ketchup og/ eller sennep. Nyt!
Ingredienser
2 mellomstore gulrøtter, kuttet i ca 4 cm store biter
2 stilk selleri, kuttet i ca 4 cm store biter
1 medium rød paprika, fjern frøene og kuttes i ca 4 cm store biter
2.4 dl (240 ml) soltørkede tomater
2.4 dl (240 ml) rå spiret solsikkefrø
0.6 dl (60 ml) rå spiret bokhvete
1.2 dl (120 ml) rå valnøtter
0.6 dl (60 ml) rå spiret sesamfrø
2 spiseskjeer (30 ml) fersk basilikum eller 1 teskje (5 ml) tørket basilikum
1/2 ts (2,5 ml) himalayasalt eller havsalt
1 fedd fersk hvitløk eller 1/2 ts (2,5 ml) hvitløksgranulat (eller pulver)
60-120 ml fersk løk eller 1-2 ts (5-10 ml) løkpulver
1 ss. (15 ml) chilipulver
1/16 - 1/8 ts (0,312-0,625 ml) cayenne
Forberedelse
-
Kombiner alle ingrediensene i foodprosessoren med S-blad. Kjøres til alt er finhakket.
-
Overfør dette til en stor skål. Ha i 1-2 teskjeer (15-30 ml) psylliumskall hvis det ser ut som det er nødvendig for at deigen skal holde seg sammen.
-
Lag 12 burgere, og legg dem på et dehydrator brett. Dehydreres ved 110 ° F (43,3 ° C) i 1-2 timer. Snu burgerne. Dehydreres videre til de er sprø på utsiden og har ønsket konsistens på innsiden. Jeg foretrekker at burgerne mine er en smule på den bløte/saftige siden selv.