Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Amla - Amalaki - Pulver - Rå - Økologisk - 250 g



kr 124,20

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 6 for kr 103,50 hver og spar 17%

Details:

Amla (Phyllanthus emblica), eller Amalaki - Indian Gooseberry, er en type stikkelsbær som vokser i Himalaya.
Disse bærene har høyt innhold av antioksidanter og naturlig C-vitamin

Amla inneholder 20 ganger mer C-vitamin enn appelsin og er kjent som en av naturens kraftigste antioksidanter!
Ingredienser:

100% økologisk amla (Phyllanthus emblica)

Detaljer

Amla (Phyllanthus emblica) , eller Amalaki - Indian Gooseberry, er en type stikkelsbær som vokser i Himalaya. Amla er et løvtre som tilhører Vortemelkfamilien. Det er kjent for frukten med samme navn. Treet blir fra 8 til 18 meter høyt. Treet har en kroket stamme med spredende grener. Bærene er kjent for å ha en merkelig balanse mellom søte, sure og bitre og en snodig "stikkende" smak.

Kjent som en av de viktigste Ayurvediske urtene.

Amla inneholder 20 ganger mer C-vitamin enn appelsin og er kjent som en av naturens kraftigste antioksidanter!

Ifølge en studie publisert i International Journal of Pharmaceuticals, har amla sterke antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper.

 

 

Amla er et naturlig C-vitamin.  C-vitamin er kjent for å bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til immunsystemets normale funksjon. C-vitamin er også kjent for å motvirke tretthet og utmattelse.

Disse bærene har et høyt innhold av antioksidanter og C-vitamin. Amla  inneholder også en rekke kjente og ukjente bioflavanoider (antioksidanter som forsterker C-vitaminets virkning). Anbefales å kombinere med Spirulina for økt opptak.

På grunn av at vitaminet er naturlig bundet til stoffer som kroppen vår gjenkjenner som mat, vil det også tas opp og utnyttes 100 %. Amla har i tradisjonell Arjuvedisk urtebruk blitt benyttet som generelt styrkemiddel, mot infeksjoner og ikke minst mot aldersrelaterte sykdommer og som et foryngende middel.

 
 
 
 
 

NØKKELEGENSKAPER

  • En utmerket kilde til naturlig C-vitamin
  • Kjent for å forbedre fordøyelse og absorbsjon (opptak) av mat
  • Kjent for å balansere magesyre
  • Kjent for å støtte leverens funksjon
  • Kjent for å nære hjernen og dens mentale funksjoner
  • Kjent for å støtte hjertet
  • Kjent for å styrke lungene
  • Kjent for å regulere elimineringsprosessen i kroppen
  • Kjent for å bedre fertiliteten
  • Kjent for å hjelpe urinveissystemet
  • Kjent som godt for huden
  • Kjent for å fremme sunnere hår
  • Ansett som en "nedkjøler" i kroppen
  • Tradisjonelt brukt til å rense ut giftstoffer
  • Kjent for å øke vitalitet og styrke synet
  • Ikke GMO
  • Ikke tilsatt kunstige tilsetningsstoffer
 
 
 

 

 

ANBEFALES FOR

Amla er kjent for å støtte og styrke immunforsvaret.

Alle, til enhver tid, bør ha et tilskudd av naturlig vitamin-C. Dette gjelder spesielt i "snufse og forkjølelsessesongen" selvfølgelig.

Amla er tradisjonelt brukt også ved alle typer restitusjon, når du er trett, sliten, føler deg utmattet og/eller har lite enegi.

 

 

 

 

ANBEFALT DAGLIG DOSERING OG BRUK 

Dosering: ca 1 teskje daglig (4 gram)

Fordi amlapulveret er litt bittert på smak, kan du gjerne lage/drikke en blanding av amlapulver, ingefærpulver, honning og limejuice........ og eventuellt tilsette stevia eller annet søtstoff hvis ønskelig. Du kan tilsette amlapulver i et glass ferskpresset juice til frokost. Du kan også drysse litt amlapulver på frukt som banan, eple eller papaya og ha som mellommåltid.

Kan tilsettes morgen smothien, gjerne sammen med spirulina for bedre opptak.

 

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

Indiske stikkelsbær, eller amla, inneholder rikelige mengder vitamin C og vitamin A. De inneholder også høye nivåer av folsyre og mineraler som

kalsium, kalium, fosfor, jern, karoten og magnesium.

Ifølge USDA National Nutrient Database innholder Indisk stikkelsbær få kalorier, ca 44 kalorier pr 100 g frukt.

Friske indiske stikkelsbær inneholder mer enn 80 prosent vann, i tillegg til protein, mineraler, karbohydrater og fiber.

Deres fordelaktige egenskaper skyldes hovedsakelig at de inneholder store mengder antioksidanter.

Indisk stikkelsbær er en naturlig immunforsterker, da de inneholder en kraftig cocktail av vitamin C og A, polyfenoler, alkaloider og flavonoider som

quercetin og kaempferol.

 

 

VITAMIN C

Kjent for å redusere tretthet og utmattelse, beskytte cellene fra oksidativt stress, støtte immunsystemet og nervesystemet, bidra til normal psykologisk funksjon og et energigivende cellestoffskifte.

Kjent for å bidra til normalt fungerende energi-stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse, normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øker jernopptak og beskytte cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C er også kjent for å bidra til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

BIOFLAVONOIDER

Er naturlige plantestoffer som er kjent for å fremme og styrke kapillærveggene og vener samt å modifisere immunresponsen mot virus og bakterier. De øker også opptaket av vitamin C.

 

BETAKAROTEN

(forstadiet til vitamin A)

Kjent for å bidra til normal funksjon av immunsystemet og jern-metabolisme. Kroppen omdanner bare den mengden av vitamin A som den trenger fra betakaroten, så det er ikke nødvendig å bekymringe deg for toksisitet (giftighet) som vanligvis forbindes med syntetisk vitamin A (retinol). Du kan ikke få i deg for mye. 

KALSIUM

Kjent for å bidra til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt bidra til normale nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer. Den naturlige kalsiumformen som inngår i våre produkter kommer fra sjøgress som ekstraheres fra kaldt vann og renses.

 

KALIUM

Ansett som viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Kjent for å regulere og  opprettholde væskebalansen i kroppen. Nyrene er et viktig organ for å regulerer mengde kalium i blodet. Kjent for å bidra til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er kjent som en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og for å støtte karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.

 

FOSFOR

Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er ansett som viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor hjelper til med å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og hjelper til med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.

 

JERN

Kjent for å bidra til normal kognitiv funksjon, normale funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.

 

MAGNESIUM

Kjent for å redusere tretthet og utmattelse, støtte normal funksjon av nervesystemet, normal psykologisk funksjon og normal energigivende stoffskifte.

 

 

POLYFENOLER
Polyfenoler er en type naturlige kjemiske stoffer i planter. De er en del av en større gruppe viktige forbindelser, kalt antioksidanter.
Disse forbindelsene (polyfenolene) annses å spille en betydelig rolle i å oppnå optimal helse. De er i essens en stor del av plantenes immunforsvar. De gjør planten hardføre, beskytter den mot skadelige bakterier og sopp, insekter og ultrafiolett lys. De er også viktige for å tiltrekke seg pollinatorer. Når vi spiser planter med høye verdier av polyfenoler sies det at vi får den samme beskyttelsen som de gir plantene (bærene). De går ofte for å være foryngende og regenererende for cellene i kroppen.
Polyfenoler finnes i alle planter i varierende grad. De er ansvarlig for mye av fargen, smaken og duften av frukt, grønnsaker, frø, belgfrukter og korn. Fargerike frukter, som bær, druer, epler og granatepler, samt te, kakao og rødvin, har en spesiell høy konsentrasjon av polyfenoler. Polyfenoler finnes i høyeste konsentrasjoner i skallet på plantene, frukten eller bærene.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser 100% økologisk amla (Phyllanthus emblica)
Nettovekt 250 g
Best før dato 31. mar. 2023