SailingChilli.com : Martin Bull

Et lite utvalg av de planter jeg har kommet over på reisen, som jeg selv bruker og anbefaler. 

  1. Hasselnøtter - Økologiske 500 g

    Hasselnøtter - Økologiske 500 g

    Utsolgt

    kr 198,95 Fra kr 172,50

    Hasselnøtter er rike på kalorier. Mye av dette kommer fra fett, men fett av den énumettede, sunne typen. God kilde til tiamin, vitamin B6, folat, kalium, kopper, fosfor, jern, magnesium, sink, kalsium og kostfiber. Tiamin, vitamin B6, fosfor, magnesium og kalsium er kjent for å bidra til normal energiomsetning, folat er kjent for å bidra til å redusere tretthet og utmattelse, kalium er kjent for å bidra til å opprettholde normalt blodtrykk, jern er kjent for å bidra til normal transport av oksygen i kroppen, sink er kjent for å bidra til å opprettholde normalt hår, hud og syn.

    Les mer
  2. Macadamianøtter - Usaltet - Økologisk

    Macadamianøtter - Usaltet - Økologisk

    Fra: kr 300,00

     Økologiske macadamianøtter     Macadamia er et opptil 15 m høyt tre som vokser nordøst i Australia hvor det også stammer fra. Nøttene har et hardt, brunt skall med en benhvit kjerne. Den er en av de feteste nøttene som finnes, og inneholder mye umettet fett.   Macadamia-slekten er en planteslekt fra Øst-Australia. Frøene fra noen av artene blir spist som makadamianøtter. Slekten er kalt opp etter John Macadam, en australsk vitenskapsmann som var kollega av Ferdinand von Mueller, som først skildret slekten botanisk. Slekten omfatter fire arter.     BRUKES TIL:   Macadamianøtter har en kremet smak som... Les mer
  3. Irsk mose (Irish Moss) - Økologisk - 125 g

    Irsk mose (Irish Moss) - Økologisk - 125 g

    kr 368,00 Fra kr 322,00
    Vidunderet fra Havet - Naturens rå, veganske Kollagen og Gelatin . En gavepakke for hele kroppen - kan med fordel brukes både utenpå og innenfra!   Ønsker du Irsk Mose i større pose og lysere farge fra Karibien finner du det her i 250g poser   Rawfood-kokkens hemmelighet for å lage faste gode kaker!   Irsk mose (Chondrus Crispus) også kalt karragenan i industrien, er en rødalge som vokser i Atlanterhavet. Den er ikke en mose i det hele tatt, men en sjøgrønnsak. Den er blitt brukt både som mat og fyllstoff i madrasser opp igjennom tidene, særlig i Irland. Sjøgrønnsaken har nå fått en ny renessanse takket... Les mer
  4. Morbær lyse - Soltørket - Økologisk - 250 g

    Morbær lyse - Soltørket - Økologisk - 250 g

    kr 105,80 Fra kr 87,40
    Morbær er en av de store og populære medisinske urter i tradisjonell kinesisk medisin, som mener det kan berike nyre og lever og er bra for øynene og hår. Disse hvite morbærene (Morus Alba) er soltørket, søt og veldig næringsrike. Morbær som på engelsk kalles "Mulberries" er rike på næringsstoffer som vitamin C og K, jern, kalsium og fiber. De er også full av antioksidanter, særlig antioksidanten resveratrol som er en naturlig antibiotika produsert av planter for å angripe infeksjoner, bakterier og sopp etc. Med sin søte smak er disse deilige i frokostblandinger, smoothies, eller til sjokolade eller kake oppskrifter.... Les mer
  5. Kakaosmør - Økologisk (Criollo variety) - 250 g

    Kakaosmør - Økologisk (Criollo variety) - 250 g

    kr 139,15 Fra kr 103,50
    I Mellom-Amerika er kakao kjent som "Gudenes føde". Våre kakaobønner er av premium kvalitet, av kreolsk variasjon (type), og den kommer fra Peru. Den Kreolsk variasjon kalles "The Queen of Cacao", og den produserer den høyeste kvaliteten av bønner som er kjent. Kreolske kakao er en gammel variasjon, ikke-hybrid og produserer "fine og smakfulle" bønner. Det er den sjeldneste, dyreste og den er høyt ansett for sin premium kvalitet. Viden kjent for sin komplekse og rike smak og aroma. Bare en brøkdel av verdens kakaoproduksjon kommer fra kreolske trær. Fordi de er delikate og ømtålelige er det få produsenter, og de er også utsatte for visse... Les mer
  6. Kokosblomstsukker - Coconut palm sugar

    Kokosblomstsukker - Coconut palm sugar

    Utsolgt

    Fra: kr 50,00

      Palmesukker lages fra kokosnøttpalmens blomster, den har en rund og aromatisk, karamellaktig sukkersmak.   Palmesukker kan fint fungere som erstatning for honning, vanlig hvitt eller brunt sukker. Grunnet sin lave glykemiske indeks (GI) har palmesukker mindre påvirkning på blodsukkeret enn vanlig hvitt og brunt sukker. Det vil si at blodsukkeret ikke stiger slik det gjør når man spiser vanlig sukker. Palmesukker har en glykemisk indeks (GI) på 35.   ANBEFALES FOR Alle som ønsker seg et alternativ til hvitt, raffinert sukker. Kokospalmesukker har lav GI (ca 35) og vil minske “berg og dalbane” blodsukker effekten.   Diabetes er blitt mer og mer... Les mer