1. Pecannøtter - Økologisk - 500 g

    kr 322,00
    Pekannøtten kommer fra Nord-Amerika og vokser på store trær som kan bli bortimot 40 m høye. Nøttene tilhører samme familie som valnøtter og minner om dem i smak, men er noe søtere og mildere.   Våre pekannøtter er sertifisert økologiske, og er ikke tilsatt noen andre stoffer.   Pekanfrukten som omgir nøtten splittes inn i fire biter når den blir moden for å løsgjøre nøttene. Nøtten har et brunt skall som er forholdsvis tynt og blankt. Selve pekannøtten er avlang og rynkete og lik valnøtten. NØKKELEGENSKAPER Rene sertifisert økologiske... Les mer
  2. Valnøtter - kjerner - Økologisk

    Fra: kr 313,00

    Valnøtter er utrolig mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt. Rik på de essensielle fettsyrene som hjernen trenger hver dag. Inneholder utrolig mange næringsstoffer, fiber, proteiner og aminosyrer. En av de mest næringstette matvarer vi kjenner til i dag.   Valnøttreet kommer fra Mellom-Asia, det vitner 7000 år gamle funn fra Iran om. I dag er det USA, Tyrkia og Kina som er de største produsentene av valnøtter. Treets frukter er grønne og de sprekker når de modner slik at nøtten løsner. Skallet til... Les mer
  3. Macadamianøtter - Usaltet - Økologisk

    Fra: kr 300,00

     Økologiske macadamianøtter     Macadamia er et opptil 15 m høyt tre som vokser nordøst i Australia hvor det også stammer fra. Nøttene har et hardt, brunt skall med en benhvit kjerne. Den er en av de feteste nøttene som finnes, og inneholder mye umettet fett.   Macadamia-slekten er en planteslekt fra Øst-Australia. Frøene fra noen av artene blir spist som makadamianøtter. Slekten er kalt opp etter John Macadam, en australsk vitenskapsmann som var kollega av Ferdinand von Mueller, som først skildret slekten botanisk. Slekten omfatter fire arter.     BRUKES TIL:   Macadamianøtter har en kremet smak som... Les mer
  4. Cashewnøtter - Rå - Økologiske

    Fra: kr 150,00

    Cashewnøttene høstes fra cashewtreet, og stammer opprinnelig fra Brasil. Treet kan bli mellom 10-15 m høyt, og det er den paprika formede cashewfrukten som inneholder cashewnøtten. Av den grunn er cashewnøtt botanisk sett et frø - selv om vi til daglig kaller den en nøtt.   Cashewtreet trenger et varmt og fuktig klima, og landene med størst produksjon er i dag Vietnam, Nigeria, India, Brasil og Indonesia.   Casheweplet kan også spises, og man kan lage syltetøy eller chutney av det. Mange land bruker eplet til å lage vin eller likør.   Cashewnøtter er som de fleste nøtter er en utmerket kilde til protein og fiber, de... Les mer
  5. Chiafrø - Økologisk - Fulle av Omega 3 fettsyrer

    Fra: kr 97,00

    Chia er et lite frø, litt mindre enn sesamfrø i størrelse. Chia kommer fra Mexico, hvor aztekerne livnærte seg på dette frøet i flere århundrer. Chiafrøene er like populære der i dag. Chia betyr “oily” eller oljete og henspeiler det faktum at chiafrø er en av de rikeste omega-3 kildene fra planteriket og inneholder mer flerumettet fett enn linfrø. Frøene inneholder flere mineraler, og er særlig rikt på kalsium, jern, magnesium og sink. Chiafrø har også et høyt innhold av protein og inneholder alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger. Chiafrø kan derfor anses som et fullverdig... Les mer
  6. Alfalfafrø - Økologiske spirefrø - 250g

    kr 103,50
    Økologiske Alfalfafrø er frø som du kan dyrke spirer med. Brukes i kalde salater, på brødskiva eller som en ekstra boost til smoothien.   Alfalfa – allsidig og godt Disse økologiske frøene er både gode og enkle å dyrke. Her har du muligheten til et eget, lite mini-drivhus i kjøkkenvinduet eller på balkongen. Et glass med bløtlagte frø tar liten plass, men resultatet er både nydelig og friskt!   Hva kan du bruke alfalfa til? Alfalfa har mange bruksområder, og tilfører både farge og smak til mange retter når de er ferdig utspiret. Ha spirene i salater sammen med tomater, agurk og fersk... Les mer