1. Fermentering - Gry Hammer

    kr 379,00
    Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar. Ta en titt på You Tube filmene til Gry Hammer her: Om fermentering, kosthold og optimal tilbereding av mat 5 gode grunner til å fermentere 3 tips til å komme i gang med fermentering Lag fermentert ketsjup Kombucha og kombucha... Les mer
  2. Den moderne jeger - Gry Hammer

    kr 399,00
    Har du lyst til å leve sunt og bærekraftig selv om du kjenner på tidsklemma? Lage den beste maten fra bunnen av? Ta vare på tarmhelsen? Da bor det en moderne jeger i deg! I denne boken viser forfatter, blogger og tradisjonsmatekspert Gry Hammer deg hvordan du gjør det. Hun er en moderne jeger, og det kan du også bli. Her deler hun raust alt hun har lært seg om hvordan du søker strategisk med moderne våpen som smarttelefon og datamaskin for å skaffe deg akkurat de råvarene og leverandørene du er på jakt etter. Det kan være bonden i nærmiljøet, den rette nettbutikken eller det beste spisestedet, kjøtt fra beitefôra dyr,... Les mer
  3. Ren Mat magasinet - Vår 2020 - Grønn Drikke

    kr 49,00
    Økologisk og grønn drikke i vårens Ren Mat Det bruser hos norske drikkeprodusenter for tiden. Nordmenn har fått øynene opp for vannkefir, kombucha, sider og brygg av ville vekster. Samtidig stuper melkesalget og havremelka blir stadig mer populær. Må Dagros vike, eller representerer det nye markedet en mulighet næringa kan dra nytte av? Ren Mat setter drikkevarer på agendaen i vårutgaven.   Omdømmet til melkekua har falt dramatisk, samtidig eksploderer salget av plantebasert melk. Fra å være en sentral skikkelse i skapelseshistorien, fremstilles kua nå som selve symbolet på dommedag. Må Dagros vike, eller representerer det... Les mer
  4. Bokashi BOKEN - Kjøkkenkompost for alle

    Forventet innen 2 uker

    Vi tar forbehold om avvik i forventet ankomst ved uforutsette hendelser. Fa beskjed om ankomst

    Utsolgt

    kr 249,00
    Bokashi. Kjøkkenkompost for alle er en håndbok om bokashi på kjøkkenet og i kjøkkenhagen – og en samling bokashi-historier. Det er slik-gjør-du, praktiske tips og vanlige spørsmål om kjøkkenkompostering med bokashi.   Boken handler om å lage jord, om mikroorganismene og jordlivet, og om hvordan du bruker kompostjorden og dyrker med bokashi i hverdagen.   Boken er litt av bokashibloggen mellom to permer – og litt til.   Bokashierfaringer og gjesteskribenter: I boken møter du Elin og Marianne som komposterer matavfallet sitt med bokashi i en liten leilighet i fjerde etasje midt i Bergen.Du får også... Les mer
  5. På tilbud
    Framtidsfrø - spirer til en bedre verden

    Framtidsfrø - spirer til en bedre verden

    Forventet innen få dager

    Vi tar forbehold om avvik i forventet ankomst ved uforutsette hendelser. Fa beskjed om ankomst

    Utsolgt

    Vanlig pris: kr 398,00

    Tilbudspris kr 330,00   spar 18%

    Framtidsfrø – spirer til en bedre verden er en sakprosabok (antologi) om bærekraftig utvikling innen ulike samfunnsområder, utgitt av Abrakadabra forlag høsten 2011. Boken inneholder tidløs visdom som er absolutt viktig for tiden vi lever idag.   Boken tar opp tema som helse og medisin, økologisk levemåte, forbrukersamfunnet og økonomi. En av bidragsyterne, Helge Torvund, beskriver boken som “ein verktøykasse, ei oppslagsbok som presenterer nye syn og grøne løysingar.” Åpningskapittelet, skrevet av Erik Dammann, er en framtidsfabel der en student og en professor i år 2200 diskuterer hvorfor menneskeheten... Les mer
  6. På tilbud
    Medisinplanter i Norge - Rolv Hjelmstad

    Medisinplanter i Norge - Rolv Hjelmstad

    Vanlig pris: kr 499,00

    Tilbudspris kr 449,00   spar 11%

    Medisinplanter i Norge beskriver hvordan planter har vært brukt og fremdeles kan brukes som medisin mot små og store plager og sykdommer. Boken tar for seg den tradisjonelle anvendelsen av plantene, men omtaler også forskning som har dokumentert urtenes medisinske virkning.   Hoveddelen presenterer rundt 200 viltvoksende medisinplanter i Norge, der hver plante presenteres med bilde, en beskrivelse av utseende, informasjon om utbredelse, samt en omfattende omtale av bruk.   Du finner ellers informasjon om hvorfor du bør bruke urter som medisin, ulike anvendelsesmåter for medisinplanter og hvilke forsiktighetsregler du bør kjenne til. Boken inneholder også beskrivelse av... Les mer
  7. Soppboka - Gro Gulden

    kr 272,00
    Soppboka er en bruksvennlig og nyttig bok for alle som vil lære mer om sopper. Sopper som er gode matsopper, sopper som er velegnet til farging av garn og tekstiler og sopper som er giftige. Av gode matsopper har vi 150-200 forskjellige arter, men de virkelige delikatessene er færre. Stor glede av soppsanking har du straks du har lært noen ganske få gode matsopper og de farligste giftsoppene å kjenne. Større glede og rikere fangst blir det etter hvert som kunnskapene utvides og du blir kjent med de forskjellige artenes typiske voksesteder, og ikke minst, når på året de dukker opp.   Soppene i denne boka er ordnet i grupper, slik som rørsopper, skivesopper,... Les mer
  8. På tilbud
    Opptur med sunne middagar - Linda Stuhaug

    Opptur med sunne middagar - Linda Stuhaug

    Forventet innen få dager

    Vi tar forbehold om avvik i forventet ankomst ved uforutsette hendelser. Fa beskjed om ankomst

    Utsolgt

    Vanlig pris: kr 349,00

    Tilbudspris kr 300,00   spar 15%

    inda Stuhaug er tilbake, denne gang med enkle, sunne og inspirerende middager. Dette er boka for deg som er i tidsklemma og for deg som ønsker inspirasjon til å løfte middagen til nye høyder på en enkel måte. Gjør deg klar for en opptur med sunne middager! Blant kapitlene finner du middager på maks 20 minutt, middager du kan lage klar kvelden før, alt-i-ett-middager, restemiddager, middager for én person, middager med maks 6 ingredienser, helgemiddager og tilbehørstips. I tillegg til mer enn 80 oppskrifter finner du 10 ukemenyer, ferdige handlelister og en rekke smarte råd og tips. 272 sider. Innbundet med tekstilrygg. Om forfatteren: Linda Marie... Les mer
  9. På tilbud
    Plantebasert kosthold - Innbundet

    Plantebasert kosthold - Innbundet

    Vanlig pris: kr 348,00

    Tilbudspris kr 300,00   spar 14%

    Hvordan kan jeg spise plantebasert, og være trygg på at jeg får i meg nok næring? Hvilke tilskudd trenger jeg? Overlever jeg uten kjøtt og fisk? Kan barn leve på mat fra planteriket? Hva med gravide? Spørsmålene er mange når det kommer til å spise grønnere. Samtidig velger stadig flere å legge om kostholdet, enten fordi de vil ha bedre helse, eller fordi de er opptatt av dyrevelferd, klima, eller jordas bærekraft. Tanja Kalchenko er overlege og Nina C. Johansen har mastergrad i samfunnsernæring. Gjennom sitt mangeårige engasjement i HePla (helsepersonell for plantebasert kosthold) har de i tillegg til sin fagutdannelse, tilegnet seg god... Les mer
  10. Ren Mat magasinet - Vinter 2019 - Havet

    kr 49,00
    Havet i vinterens Ren Mat Ren Mat tar et dypdykk i det store blå i vinterutgaven. Havet er viktig for kystnasjonen Norge. Men hvordan skal havressursene forvaltes i fremtiden? Oppdrettslaksen fôres opp på soya fra Sør-Amerika og avluses med midler som dreper reker og hummer. Villaksen er full av miljøgifter og torsken av laksefôr. Fiskekvotene samles på stadig større – og færre hender. Og hvordan står det egentlig til med fiskevelferden i merdene? Vi har også snakket med to tangeksperter om hvordan vi kan selv høste og bruke tang og tare i maten. Les også om andelsfiskerier, gjeddefiske og hvorfor økologisk mat er... Les mer
  11. Ren Mat magasinet - Høst 2019 - Honningbier

    kr 49,00
    I høstutgaven av Ren Mat er honningbier og truede bisamfunn på agendaen. Bli også med på et dypdykk i universet under føttene våre; jorda, dugnad for sauen og les om forbrukernes stemmerett!   Den kan spise seg fet i utmarka, gi oss ull og bærekraftig kjøtt, og holde biologisk mangfold i hevd. Men 3000 tonn sau og lam lå på lager i januar, lam sluttfôres på kraftfôr og er kortere på beite. Hvor er vårt viktigste husdyr på vei?   Til tross for at den er vårt viktigste husdyr historisk, og mer bærekraftig i produksjon enn både gris og kylling, så spiser vi rekordlite lam og sau.... Les mer
  12. Si JA til livet! - En Helsebiografi med Lillian Müller

    kr 349,00
    I mange år har Lillian Müller jobbet som helse- og livsstilsveileder, og hjelper folk til et sunnere liv gjennom endringer i kosthold og fysisk og mental trening. Budskapet hennes er å være den største entusiast du kjenner. Selv har hun en fysikk som er minst 20 år yngre enn den kronologiske alderen skulle tilsi, mye takket være grønne og miljøbevisste valg Livsstilen Lillian Müller gløder for er verken komplisert eller uoppnåelig. Men mye handler om vilje og innstilling, mener hun. I boken avslører hun sin livseliksir – og hvordan du kan forandres fra å være svartsynt og negativ til å bli ”den beste utgaven av deg... Les mer
  13. Ren Mat magasinet - Sommer 2019 - Bare barnemat

    kr 49,00
    Lukte, føle, smake! La barna eksponeres for et vell av farger, aromaer og teksturer på matbordet, og sjansen er større for at de vil elske både bringebær og brokkoli. Sommerutgaven av Ren Mat ser nærmere på barnemat.   Hvordan vet vi at maten vi serverer barna er trygg og sunn? Ferdigmat vs. hjemmelaget? Det er ikke bare barnemat for småbarnsforeldre å navigere i rett og galt for minstemann. Bli også med til Lofoten, les om blomsterenga som er truet og hva vi kan gjøre for den, ku og kalv-samvær, møt Margit Vea i portrettet og mer til.   Tilbudet av barnematprodukter har aldri vært større, og det er helt klart beleilig... Les mer
  14. Ren Mat magasinet - Vår 2019 - Plantebasert

    kr 49,00
    Vårutgaven av Norges økologiske mat- og livsstilsmagasin har plantebasert fokus og helgrønne oppskrifter. Møt den veganske bonden som klarer seg fint uten husdyrgjødsel, markedshage-gründeren som dyrker grønnsaker der ingen skulle tro at noe kunne gro, og finn ut hva vårt fagpanel tror om kosthold og landbruk i Norge i 2050.   I NORGE SPISER vi nå dobbelt så mye kjøtt som for 50 år siden. Importen av soya til husdyrfôr har økt i samme takt. Samtidig anbefaler Helsedirektoratet og forskningsrapporter oss å spise mer grønt og redusere kjøttforbruket. Hvordan ser da veien ut for matvaner og landbruk... Les mer
  15. Modern essentials håndbok - Norsk utgave

    kr 289,00 Fra kr 240,00
    Dette er en spennende, brukervennlig håndbok med flotte bilder. Den inneholder grunnleggende kunnskap om de forskjellige eteriske oljene, og hvordan du skal bruke dem. Et praktiskt og enkelt-å-bruke oppslagsverk som er like spennende for deg som allerede kan mye om eteriske oljer, og for deg som kanskje akkurat har fått opp øynene for disse herlige oljene. Den kommer ut i en mindre størrelse som gjør at den er enkel og praktisk å ta med seg hvor som helst. Boka er perfekt for nye brukere og et godt alternativ for deg som allerede har erfaring med eteriske oljer.   Denne boka er en rimelig og flott gave som gir en fantastisk innføring i oljenes verden. Boken... Les mer
  16. SpiSopp - 200 sopper du må smake før du dør

    kr 363,00
    Liker du sopp? Vil du bli flinkere til å bruke sopp på kjøkkenet? Denne boken viser deg hvordan du kan ta i bruk soppens rike verden av farger, former og fine smaker på måter du aldri før har tenkt. Sopp på kjøkkenet er mye mer enn stuing og stekte kantareller. Bli inspirert!   Forlag: KolofonInnbinding: InnbundetSpråk: Norsk BokmålSider: 472ISBN: 9788269199703Utgave: 1. utg.Utgivelsesår: 2020Format: 21 x 21 cm Les mer