Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.

Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Brokkolipulver - Økologisk - 250g

Google+

kr 128,80

Utsolgt

Forventet innen få dager


  • Kjøp 3 for kr 120,75 hver og spar 7%
  • Kjøp 6 for kr 113,85 hver og spar 12%
  • Kjøp 10 for kr 103,50 hver og spar 20%

Details:

250g brokkolipulver

Detaljer

Har du problemer med å få i deg nok frisk frukt og grønnsaker?

Vårt Brokkolipulver kan hjelpe deg å få i deg de fem (eller fler) om dagen. Altshop’s Brokkolipulver er et økologiskt, ikke - GMO brokkolikonsentrat  i pulverform.

 


Hvorfor bruke vårt økologiske brokkolipulver i stedet for å kjøpe fersk spinat?

Det er enklere. Det kreves lite forarbeid. Du trenger ikke å vaske, tørke eller kutte spinaten før du starter. Det varer lenger.

 

Brokkolipulveret  kan oppbevares over lengre tid - uten bruk av konserveringsmidler overhodet. Det betyr at du ikke lenger trenger å bekymre deg over den vissne brokkolien i kjøleskapet, ikke mere sløsing med maten fordi du ikke trenger å kaste den vissne brokkolien, og….. du sparer  penger i lengden.


Du sparer deg for butikkturer og kjøleskap plass. Det smaker og lukter det samme. Vi legger ikke til noen farger, smaker, næringsstoffer eller konserveringsmidler for at det skal virke som det er ekte brokkoli - det ER ekte brokkoli, med alle originale næringsstoffer, farger og smaker intakt.

 


Faktisk er det bedre enn fersk brokkoli. Hvorfor er det bedre enn frisk brokkoli?

De fleste råvarer du finner i butikken er ikke så ferske som de kan se ut som. Innen vi får spist dem, er det som regel lite næringsstoffer igjen.


Tradisjonelle råvarer er dyrket i plantevernmiddel-rik, næringsfattig jord, deretter høstet inn før de er helt modne for å forebygge svinn under transport.
De transporteres over tusenvis av mil, og ofte sitter de på kjølelagere lenge, før de blir plassert i butikkhyllene. Det betyr at det tar minst en uke (ofte mye lenger) før matvarene når deg. Næringsinnholdet i råvarene synker for hver (reise) dag, og synker ytterligere for den tiden det blir liggende i ditt kjøleskap.

 

Når du kjøper vårt brokkolipulver trenger du ikke bekymre deg om noe av dette! Det er laget av økologisk brokkoli, dyrket i næringsrik jord, høstet når næringsinnholdet er på topp - ikke en dag tidligere - og deretter dehydrert med skånsomme metoder straks etter innhøsting. Næringsstoffene blir “låst inn” og blir værende i pulveret ved denne skånsomme dehydrering teknikken.



Hvordan bruker jeg dette næringsrike pulveret?

Tilsett det i din daglige smoothie, juice eller ta det i vann. Bland det inn i maten du  spiser for å raskt og enkelt øke næringverdien. Bland det i sausen, chilien, hummusen og/eller tomatjuicen. Bare fantasien setter grenser.


IKKE tilsatt farger, smaker, næringsstoffer, konserveringsmidler, fyllstoffer eller bindemidler.

 

Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner. Brokkoli er en godt fremavlet bladkål-sort som etter hvert har blitt et tett hode. Brokkoli har en mild kålsmak, en anelse bitterhet kombinert med sødme.

 

Brokkoli inneholder hele 3,2 % protein og er rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter. Brokkoli er svært kalorifattig. Brokkoli har flere gunstige helseeffekter.

 

Det finnes mye forskning på de positive helseeffektene du kan få av å spise brokkoli. Å spise brokkoli kan blant annet redusere risikoen for betennelser og kreft i magen, for prostatakreft og for andre kreftformer. Det kan redusere risikoen for at allerede påvist kreft skal bli mer aggressiv, det har en foryngende effekt på immunforsvaret, og det kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Det kan også forebygge eller forsinke utviklingen av HIV, Alzheimers sykdom2, Parkinsons sykdom og for tidlig aldring. 

 

 

Opprinnelse: China
Organic Certification GB-ORG-05

BROKKOLI - MER ENN MAT

Å spise mye brokkoli sikrer deg ikke bare viktige næringsstoffer, det kan også forebygge og forsinke kreft, betennelser og styrke immunforsvaret.


Det finnes mye forskning på de positive effektene du kan få av å spise brokkoli. Å spise brokkoli kan blant annet redusere risikoen for betennelser og kreft i magen, for prostatakreft og for andre kreftformer. Det kan redusere risikoen for at allerede påvist kreft skal bli mer aggressiv, det har en foryngende effekt på immunforsvaret, og det kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Det kan også forebygge eller forsinke utviklingen av HIV, Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom og for tidlig aldring.


Nær halverer nivået av magesårsbakterie.

Klorofyll og sulforafan er blant de gunstige stoffene vi finner mye av i brokkoli. Klorofyll kan beskytte DNA-molekylene i cellene våre mot skader - ved blant annet å absorbere giftige forbindelser og uskadeliggjøre såkalte frie radikaler.


De siste årene er det forsket spesielt mye på glukosinolatet sulforafan. Sulforafan har en gunstig effekt ved blant annet infeksjoner med Helicobacter pylori ("magesårsbakterien"). I en studie der halvparten av deltagerne spiste brokkolispirer daglig, fikk denne gruppen redusert nivået av mengden antigener med H. pylori med mer enn 40 prosent. Mengden antigener er et spesifikt mål for tilstedeværelsen av H. pylori og måles i avføring. Åtte uker etter at deltagerne i studien sluttet å spise brokkoli daglig, var nivåene tilbake til normalen. Helicobacter pylori er en bakterie som kan forårsake magesår og medvirke til utvikling av magekreft og tette blodårer.


Reduserer veksten av aggressiv prostatakreft

Sulforafan synes også å ha en gunstig virkning ved kreft i tykktarmen og i prostata. En ukentlig servering med brokkoli kan redusere risikoen for den aggressive formen for prostatakreft med 45 prosent, konkluderer en studie. En annen studie har vist at man får best effekt ved å kombinere tomat og brokkoli. En slik diett har vist seg å kunne krympe prostatasvulster til det halve.


Prøver av svulstene bekreftet at kreftcellene hos rotter som ble foret med tomat/brokkoli-blandingen, vokser langsommere enn de som ikke fikk denne blandingen. Den eneste behandlingen som ga bedre effekt i denne studien, var kastraksjon. Dette krympet svulstene med over 60 prosent - men mange vil nok foretrekke å spise grønnsaker.


Forstyrrer enzymer som bidrar til vekst av kreftceller

Indol-3 carbinol er et annet våpen i kampen mot kreft. Dette får du også gjennom å spise blant annet brokkoli og kål. Indole-3 carbinol virker ved å nedsette aktiviteten i et enzym som blir forbundet med raskt utviklende brystkreft. Forskere har tidligere funnet ut at indol-3-carbinol forstyrrer cellevekst. I tillegg dempes tendensen til spredning, og stoffet forandrer egenskaper i kreftceller som gjør at de kan feste seg til annet vev. Samme stoff er observert å motvirke også overlevelsesevnen til kreftceller. Summen av disse effektene er i følge forskerne at det hemmer veksten av kreftsvulster.


Indol-3 carbinol og et kjemisk stoff (genistein) som finnes i soyabønner, bidrar også til å øke nivået av gener som forebygger ødelagt genetisk informasjon fra å bli overført til fremtidige celle-generasjoner, og slik redusere kreftrisikoen.


Kan bidra til å reparere skader forårsaket av høyt blodsukker

En studie hevder til og med at stoffet sulforafan kan være med på å reparere skader som er forårsaket av høyt blodsukker. Det ser ut til at sulforafan hjelper til med å produsere enzymer i kroppen som beskytter blodkar ved å redusere de vevsødeleggende substansene som blir utløst av høyt blodsukker. Karsykdom er en den sentrale komplikasjonen ved diabetes. Det fører til hjertesykdom, slag, ødelegger små blodkar i øyet - noe som kan føre til øyeskader, skader på nyrene, og dårlig sirkulasjon i beina - noe som igjen øker risikoen for amputasjon.


Dyreforsøk har vist at sulforafan kan beskytte hjertet fra skader når det er utsatt for nedsatt oksygentilførsel. Dette skjer for eksempel ved blodpropp.


Spis nok folat- forebygg demens

Ved forebygging av Alzheimers sykdom er det inntak av tilstrekkelig folsyre det fokuseres på. Å spise mye av grønnsaker som er rike på folsyre/folat - for eksempel brokkoli - angis å kunne halvere risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom (demens). Omvendt kan mangel på folsyre bidra til aldring av hjerneprosesser, øke risikoen for Alzheimers sykdom, og ved stor mangel føre til uopprettelig demens. Mangel på folsyre er også forbundet med depresjon.


I enkelte av studiene som er omtalt i denne artikkelen, er det brukt såkalt "superbrokkoli". Dette er brokkoli som inneholder mer av glukosinolatet sulforafan enn den vi finner i nærbutikken. Nedbrytningsprodukter av denne typen glukosinolater spiller altså en viktig rolle i å hindre spredning av kreft.


Halvparten av befolkningen har større sykdomsforebyggende nytte av å spise brokkoli enn den andre halvparten. Årsaken er at disse har et gen som kalles GSTM1 - som fører til et bedre opptak, og dermed bedre effekt av sulforafan i brokkoli. Dette er altså noe av bakgrunnen for at forskere ønsker å utvikle "superbrokkoli". De tror at enda større mengder av sulforafan, kan føre til at de som ikke har GSTM1-genet vil ha bedre sykdomsforebyggende effekt av å spise slik brokkoli.


Rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter

Brokkoli er rik på vitamin A, C, K, E og folinsyre. I tillegg er det en god kilde til mineralene jern, kalsium og kalium, og inneholder en lang rekke antioksidanter (kartenoider, flavonoider, klorofyll og glukosinolater). Det er stor variasjon i mengde antioksidanter i ulike typer brokkoli. Stress - som sterkt lys, tørke og saltholdig jord, kan stimulere planten til å øke produksjonen av antioksidanter. Mengden med mineraler og vitaminer varierer også etter hva slags type brokkoli det er, og ulike dyrkningsforhold. Forskning har vist at brokkolispirer har enda høyere innhold av de sykdomsbekjempende stoffene enn vanlig brokkoli har.


Tilleggsinformasjon

Merke Altshop Brand
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Nei
Nettovekt 250 g
Energi NA
Protein NA
Fett (hvorav mettet) NA
Karbohydrater (hvorav sukkerart) NA
Fiber NA
Sodium NA

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Brokkolipulver - Økologisk - 250g

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Pris
Verdi
Kvalitet