Sjokolademousse gjort lett, rent og sunt
Oppskriften er tenkt til fire porsjoner.
- 2 modne avokadoer
- 5 rensede og bløtgjorte dadler
- 60 g. kakaopulver
- 1/2 ts vanilje
- 1 boks kald kokosmelk
- 1 liten klype Himalayasalt
- Kanel (valgfritt)
- Sesongens bær (valgfritt)
Ha avokadokjøttet, dadler, kakao, vanilje og salt i en blender eller kjøkkenmaskin. Åpne boksen med kokosmelk (det er viktig at denne er kald, så ha den gjerne i kjøleskapet over natten). Du vil nok finne krem i overflaten og en tynn væske i bunnen av boksen. Ha 60 g. av kremen i blenderen, og spar på resten i en liten bolle. Blende moussen, men stopp underveis for å dytte ingrediensene ned og røre litt. Hvis den er for tykk har du i noen spiseskjeder med kokosvæsken og rører – gjenta dette til du oppnår ønsket konsistens. Ha moussen i fire porsjonsformer eller en bolle og avkjøl i minst én time før servering.
Pisk resten av kokoskremen til du oppnår en tekstur lik myk ”pisket krem”. Før du serverer sjokolademoussen toppes den med pisket kokoskrem og eventuelt et dryss med ekte kanel og ferske bær.