Kunnskapen om Melkesyrebakterier og dens viktige funksjoner i kroppen har kommet mer i fokus, særlig hva gjelder trening og hard fysisk prestasjon. Næringsopptaket og en fungerende fordøyelse er vesentlig for god helse og maksimal daglig energi. Probioform er et utmerket hjelpemiddel når kroppen trenger å fungere maksimalt og for all slags fysisk trening.
Skaper frie aminosyrer av protein
Å fermentere proteindrikken sin har mange fordeler. PH-verdien på drikken synker, hvilket gjør at prosessen i magesekken blir enklere for kroppen. Magesyren som skal fordøye maten får god hjelp og dette fører til økt energi.
En stor del av kroppens energi går til å forbrenne og spalte maten vi spiser. Den eksisterende tarmfloraen i fordøyelsessystemet bryter ned maten til små byggesteiner som kroppen kan ta opp. Proteiner brytes ned av tarmfloraen til sin absorberbare form -aminosyrer. Gjennom å blande Probioform i proteindrinken starter prosessen allerede før man inntar drinken. Prosessen forbedres og effektiviseres med det resultat at næringen utnyttes bedre og enegitapet underveis blir mindre.
Reduserer kjemiske gifter og hormoner i produkter
Probioform bryter ned gifter, hormoner og andre skadelige stoffer. De spesielle bakteriestammene som Probioform inneholder, bryter ned unaturlige karbonkjeder i søtningsmidler, konserveringsmidler, hormoner og andre skadelige stoffer som finnes i mange proteinprodukter på markedet. Når man fermenterer proteinet rekker Probioforms spesielle sammensetting av mikrober å bryte ned en del av de stoffene, og kroppen slipper å hanskes med dem.
Detoxer tynntarmen
I dag har vi et kosthold som gjør at plakk og tarmlommer skapes i tynntarmen. Disse dekker en del av tarmtottene som tar opp næring, og dermed hemmes næringsopptaket. Probioforms mikrober bryter sakte og skånsomt ned tarmplakk og gifter. Når Tarmtottene frigjøres, øker muligheten til å ta opp næring. Volumet og forgiftningsgraden i tarmene reduseres, noe som gjør at man føler seg lettere og smidigere.
Styrker immunforsvarets kapasitet
Immunforsvaret vårt fokuserer i dag i høy grad på å løse inflammatoriske prosesser som skapes av en inflammatorisk kost. I en klassisk diett med høyt innhold av protein, favoriseres stammer av forråtnelsesbakterier. Disse skaper i sin tur betennelsesprosesser som tar mye kapasitet fra immunforsvaret. Ved å fylle på med positive melkesyrestammer og bakterier som balanserer ned andelen av forråtnelsesbakterier, øker man immunforsvarets kapasitet i andre deler av kroppen, noe som fører til mindre sykdommer.
For å øke effekten og gjøre proteinshaken eller smoothien mer lettopptakelig og effektiv for kroppen, kan man blande i to spiseskjeer Probioform 12 – 18 timer før konsumering og la drinken stå i romtemperatur. I normal romtemperatur arbeider melkesyrebakteriene optimalt. Smaken forandres til det surere, men resultatet blir mye bedre.