1. Matcha
På japansk betyr ordet ma pulver og ordet cha te, så direkte oversatt betyr matcha pulverte. Matcha vokser i skyggen og høstes forsiktig, før det males til et fint pulver, som videre oppløses i vann for å lage matcha te. Det at matcha blir gjort om til pulverform gjør den ideell for kulinarisk bruk, fordi den lett kan blandes inn i mange oppskrifter. Den inneholder noe mer koffein enn vanlig grønn te, men mindre enn kaffe, noe som gjør at matcha gir energi uten å skape en skjelvende følelse.
2. Mynte
Det finnes ingenting bedre enn mynte når du ønsker ekstra friskhet. Mynte bidrar også til sunn fordøyelse, og kan hjelpe til med å lindre hodepine.
3. Kakonibs
I tillegg til å gi en nydelig sjokolade- og nøttesmak i oppskrifter, er rå kakaonibs en god kilde til magnesium, antioksidanter og fiber.
4. Kokosvann
Kokosvann er fullstappet med elektrolytter, som gjør drikken til en herlig tørsteslukkende drikk med akkurat passe mengde naturlig sødme.
5. Chiafrø
En av mine absolutte favoritter innen supermat er chiafrø, fordi de er en fantastisk kilde til omega 3, protein og mineraler. Chifrø bidrar også til å skape mer fylde i smoothien din – for meg er de en selvskreven ingrediens i alle mine smoothier!
Matchamyntenibsmoothie
- 2,5 dl. kokosvann
- 1-2 ss. chiafrø
- 1 ss. plantebasert protein
- 1 ss. matchapulver
- 1 liten neve ferske mynteblader
- 1 stor håndfull babyspinat
- 0,5 ss. vanilje
- 1 klype Himalayasalt (får fram smaker og sødme og tilfører mineraler)
- Så mange isbiter du måtte ønske
- 1-2 ss. med rå kakonibs
Ha kokosvann, chiafrø, proteinpulver og matcha i blenderen. La det stå i noen minutter før du tilfører mynte, spinat, vanilje og salt og kjører alt sammen. Ha i så mye is du ønsker for å få konsistensen du ønsker og blend på nytt. Hell smoothien i glass og topp den med rå kakaonibs.