Flere visninger

Hampfrøolje - Hemp Seed Oil - Økologisk - 250 ml



kr 182,85

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 166,75 hver og spar 9%
  • Kjøp 6 for kr 155,25 hver og spar 16%

Details:

Hampfrøolje (Cannabis Sativa seed oil) er virgin kaldpresset og uraffinert, med en nøtte/høyaktig smak og et verdifullt innhold av umettede fettsyrer. Den inneholder ikke CBD eller THC, og er ment som matolje. Oljen er utmerket i smoothies. Hampfrøolje kalles «naturens mest perfekt balanserte olje». Dette på grunn av det høye innholdet av de essensielle fettsyrene omega-6 og omega-3 i et forhold 3:1 som er nærmest perfekt for kroppen vår. Det er en av de få plantene som inneholder naturlig vitamin D som kroppen klarer å ta opp. Hampfrøolje inneholder også linolsyre og gammalinolensyre som virker foryngende på huden, samt antioksidanter (vitamin E), i tillegg til en rekke mineraler, deriblant kalsium, magnesium, kalium og fosfor. Dessuten mindre mengder av jern og sink.
Ingredienser:

100% rå, økologiske hampfrø

  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Allergifritt Allergifritt
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Hampfrøolje (Cannabis Sativa seed oil) er virgin kaldpresset og uraffinert, med en nøtte/høyaktig smak og et verdifullt innhold av umettede fettsyrer. Den inneholder ikke CBD eller THC, og er ment som matolje. Oljen er utmerket i smoothies. Hampfrøolje kalles «naturens mest perfekt balanserte olje». Dette på grunn av det høye innholdet av de essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6 i et forhold 3:1 som er nærmest perfekt for kroppen vår.

 

Det er en av de få plantene som inneholder naturlig vitamin D som kroppen klarer å ta opp. Hampfrøolje inneholder også linolsyre og gammalinolensyre som virker foryngende på huden, samt antioksidanter (vitamin E), i tillegg til en rekke mineraler, deriblant kalsium, magnesium, kalium og fosfor. Dessuten mindre mengder av jern og sink.


Hampfrøolje er en naturlig olje med verdifulle flerumettede vegetabilske omegafettsyrer som opptas meget hurtig i huden. Brukes ofte i kremer, lotion, kroppsoljer, håroljer, salver og andre personlige pleieprodukter.

 

NØKKELEGENSKAPER

Ren, rå og økologisk olje med gode fettsyrer
Uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler
Næringsrik olje som med fordel kan brukes både innvendig og på huden
Perfekt balanse mellom de viktige, essensielle Omega 3 og Omega 6 fettsyrene
Skånsomt kaldpresset for å bevare alle næringsstoffene
Brukes som kosttilskudd og i alle kalde retter
Beskytter og “smører” hjernen, huden og leddene våre
Hampfrø olje brukes primært som en matolje og kosttilskudd, og har vist seg å lindre symptomene på eksem (atopisk dermatitt)

 

Oljen har høyt innhold av viktige næringstoffer som kalsium, kalium, godt fett med omega 3,6 og 9, vitamin E, magnesium, alle de 20 aminosyrene som er byggesteiner for protein, og viktige antioksydanter. Hampfrø Fructus Cannabis har ingen enteogen eller sinnspåvirkende effekt.

 

Spiser du en kopp i uka eller 2-3 spiseskjeer et par ganger i uka har du god effekt av hampfrø. Hampoljen gir samme effekt, unntatt fiberet i skallet, har fin grønn farge, og rund og fyldig smak.

 

BRUKES TIL

Som navnet antyder kommer hampfrøolje fra hampfrø. Det er kaldpressede økologiske hampfrø. Hampfrøolje har en mild, litt nøtteaktig smak og er ideell til salatdressinger, majones, dips, kalde retter, smoothies og grønnsaksjuicer ect. Denne oljen er ideell til å beskytte huden mot inntørking og vil tilføre huden masse god næring, først og fremst i form av de viktige ferrsyrene kroppens celler trenger for fornyelse og foryngelse. Den vil også være gunstig ved alle typer eksem og utslett, som atopisk eksem og psoriasis.

 

Hampfrø olje har et relativt lavt røyk punkt og er ikke egnet til steking. Grunnen til dette er at høy temperatur vil ødelegge næringsstoffene og forvandle den til “transfett” som er skadelig for oss.

 

På grunn av sin høye essensielle fettsyreprofil, bør denne oljen heller ikke varmes opp, da dette vil ødelegge den . Den er ikke egnet for steking eller noen form for oppvarming, da dette reduserer næringsinnholdet drastiskt.

 

Forslag til hvordan du kan bruke hampfrø og hampolje i det daglige

Bland 1 spiseskje  i smoothies
Legg til i salater, granola, musli, havregrøt, yogurt etc.
Bland inn i bakverk som muffins, brød, cookies, granola plater
Bruk hampfrø istedet for pinjenøtter i i pesto
Strø hampfrø eller tilsett hampolje over pasta, kornblandinger, supper
Bruk hampolje eller hampfrø smurt på toast, cookies eller lignende
Lag en grøt av chiafrø, solsikkefrø, kokosmelk og hampfrø. La den stå og svelle en stund før du spiser den
Det finnes mange flere bruksområder som passer ypperlig

 

BRUKES FOR

Hampfrøolje er naturens mest balansert olje for menneskelig ernæring (3:1 forhold av Omega 3 og Omega 6), den perfekte balansen mellom Omega 3, 6 og 9, for å matche kroppens behov. Den er lett fordøyelig og har god biotilgjengelighet, dvs at kroppen tar den lett opp og klarer å nyttiggjøre seg alle næringsstoffene i Hampfrøoljen. Essensielle fettsyrer er avgjørende for menneskers helse. Kroppen er ikke i stand til å produsere dem selv, så den eneste måten vi kan sikre at vi får det vi trenger for å holde oss friske og sunne, er å inkludere dem i kostholdet vårt. Faktisk kan denne oljen tilfredsstille våre krav til “livsgrunnlaget” når det gjelder essensielle fettsyrer, på grunn av det balanserte 80% innholdet av EFA (essensielle fettsyrer) i oljen.

 

Oljen kan brukes som en del av et ernærings-opplegg eller -program, for å opprettholde og forbedre god helse. Det er spesielt gunstig for næring av hud, hjerne og ledd.

 

Oppskrift på basilikum-pesto med hampfrø

1 mål basilikumblader (eller persille, ruccula eller en annen plante du liker)
1/2 mål cashew nøtter kjørt i blender tilsatt noen spiseskjeer sitronsaft
1/4 mål hampolje
1/2 mål avskallet hampfrø


Kjør basilikum, cashewnøtter, hampolje i blender til den er passelig glatt
Tilsett hampfrøene og server med friske grønnsaker, avokado og hakkede nøtter

 

FORSIKTIGHETSREGLER

Oppbevares i kjøleskap etter åpning inntil 6 uker.
Hampfrø olje har et relativt lavt røyk punkt og er ikke egnet til steking. Grunnen til dette er at høy temperatur vil ødelegge næringsstoffene og forvandle den til “transfett” som er skadelig for oss.


På grunn av sin høye essensielle fettsyreprofil, bør denne oljen heller ikke varmes opp, da dette vil ødelegge den . Den er ikke egnet for steking eller noen form for oppvarming, da dette reduserer næringsinnholdet drastiskt.

 

 

LITT HISTORIE OM HAMP, VERDENS VIKTIGST PLANTE

 

På grunn av ulike dyrkningsmåter og stor utbredelse er det mange varianter av Hempplanten. Det finnes flere varianter, men det er vanskelig å skille dem i forskjellige arter.


Cannabis sativa, Cannabis sativa subsp. sativa, er en av verdens raskest voksende planter; enkelte eksemplarer av arten kan bli opptil 18 meter høye. Det er en toårig plante, men lever ofte bare i ett år. Plantens bruksområder inkluderer tauverk, tekstiler, og som erstatning for trær i papirindustrien.


Hamp er en svært gammel kulturplante med et stort antall bruksområder. Plantefibrene har vært brukt til framstilling av bl.a. tauverk, tekstiler og papir, frøene som for og til framstilling av olje, mens blomster og blader har vært brukt i medisin og i religiøse ritualer.


På det som i dag er Taiwan har bruk av planten til tau blitt dokumentert ti tusen år tilbake i tid. Arkeologiske funn viser at bruken av hampefibre har vært etablert i Kina før år 4000 f.Kr. Hampefrø har også lenge vært utnyttet. Hamp har mange steder vært brukt i folkemedisin. Hampens euforiserende virkninger har vært utnyttet i religiøse ritualer, blant annet innen hinduisme, zoroastrisme og antagelig også benyttet av enkelte sjamaner.


Hamp er omtalt i den eldste kjente farmakopé, Pe'n-ts'ao Ching, som stammer fra gamle muntlige tradisjoner og i Ebers' papyrus som er fra det 1500-tallet f.Kr. Planter som er nevnt her er foruten hamp, opium, myrra, røkelse, aloe, timian, henna og en rekke andre.


I klassisk gresk tid er hamp omtalt av Herodot, Plinius den eldre, Dioskorides og andre forfattere. Den persiske herskeren Xerxes lot sin hær anlegge ei bru av hamp over Hellesponten da han angrep Hellas i år 480 f.Kr. Hampefibre har vært en viktig handelsvare i Romerriket. Et skip lastet med hampefibre, som sank utenfor Sicilia rundt år 300 f.Kr., på vei fra Afrika til Europa, ble funnet for få år siden.


I Europa er det funnet hampefrø i graver fra 500 f.Kr. Hamp finnes også i en lang rekke yngre graver. Også kvinnene i Oseberggraven fikk hampefrø med seg da de ble gravlagt rundt år 850 e.Kr. Et funn i Åseral datert til mellom år 650-800, viser også at hamp ble dyrket i Norge. Bruken var antagelig til tekstiler, bl.a. seil.


I seilskutetida var hamp en viktig strategisk vare. Til rigg og seil på et stort skip trengtes mange kilometer med hampetau. Myndighetene i blant annet Danmark-Norge og England påla mange steder bøndene å dyrke hamp til flåten. I Norge oppsto det stor mangel på hamp under Napoleonskrigene, da engelske skip blokkerte kysten av Sør-Norge. Driftige kjøpmenn hentet derfor hamp og andre varer sjøveien fra Arkhangelsk.


Bruken av hampetau avtok raskt på 1900-tallet ettersom seilskutene ble erstattet av motordrevne fartøyer, og siden hampefibrene ble erstattet av kunstfibre i repslageriene.

 

Tilleggsinformasjon

Avansert filter Økologisk, Vegan, Allergifritt, Glutenfritt, Flytende
Ingredienser 100% rå, økologiske hampfrø
Nettovekt 250 ml
Produsert i land Norge
Best før dato 31. jul. 2025