Ny: 140 dag(er) siden
  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Myrra - Økologisk Eterisk Olje - Essentia Nobilis - 10 ml



kr 289,92

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Ren eterisk MYRRA (Commiphora myrrha) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, fra Somalia

Denne litt "mystiske" oljen har en varm, litt bitter og en smule jordaktig duft og er kjent for sine mange helbredende egenskaper.
Ingredienser:

100 % ren eterisk MYRRA (Commiphora myrrha) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, Somalia

Detaljer

ETERISK MYRRA (Commiphora myrrha) OLJE

Kommer fra Somalia.

Kjent for sin varme, bitre og litt jordaktige duft.

 

*HEBBD: essensiell olje og botanisk definert. Dette er et franskt uttrykk som garanterer kvaliteten og opprinnelsen til den eteriske oljen i henhold til 3 kriterier: Den eksakte botaniske arten (det latinske navnet), hvilken del av veksten oljen er destillert fra (røtter, frø, blader, blomster ...) og biokjemisk spesifisitet eller hvilke kjemiske stoffer den inneholder (linalol, limonene ...) som er blitt brukt i klinisk aromaterapi.

 

*HECT: kjemotypet essensiell olje. Dette betyr at oljens kjemiske sammensetning er kjent og validert.

 

 

Myrra er saft av Commiphora-arter og Burseraceae familien. Treet vokser i Arabia og Afrika. Sekretet er svettet ut av barken og tørket i luft. Utseende er gulbrune eller rødbrune, uregelmessige, sprø korn eller klumper av vekslende størrelse. Overflaten er dekket av hvit-gult støv.

Planten som man får myrra fra, er en aromatisk og tornete busk eller lite tre som blir ca. 5 m høyt og 1,5 m bredt.  Det har hvit eller gråaktig bark som det renner en gulaktig væske (oleoresin) fra, og som størkner og blir til en rødbrun harpiks, det vi kjenner som myrra.

Bladene er hårløse, takkete, og har et stort blad og to mindre sideblad (som kan mangle). Blomstene, er gulrøde og dannes etter regnperioder, ofte før de nye bladene utvikles. Etter blomstringen danner det seg spisse, tynne, elipseformede steinfrukter som er ca. 7 mm lange.

Myrra kan utvinnes fra flere av artene i Commiphora-slekta (som inneholder omkring 180 arter), og den kjemiske sammensetningen av myrra varierer noe fra art til art.

 



NØKKELEGENSKAPER (fysiske)

  • Rensende, antiseptisk

  • Astringerende (sammentrekkende)

  • Stimulerende

  • Oppkvikkende

  • Betennelsesdempende middel

  • Bekjemper infeksjoner, virus, bakterier og parasitter

  • Stimulerer immunforsvaret

  • Bedrer sirkulasjon

  • Mykner, løsner og fortynner slim i luft- og urinveier

  • Krampeløsende

  • Sopphemmende

  • Svettedrivende

  • Slimløsende

  • Krampestillende

  • Generelt styrkende, oppkvikkende og oppløftende

  • Afrodisierende

  • Styrker fordøyelsen

  • Fremmer mental årvåkenhet

  • Meditasjonsolje



Den eteriske oljen man får ved vanndampdestillasjon av ren myrra, er ravgul av farge og har kraftige helbredende, antiseptiske og foryngende egenskaper. Duften er frisk, tørr, varm og kvaeaktig, først litt kamferaktig og medisinsk, og etter en stund bittersøt. Duften er ikke særlig kraftig, men den er stabil. Den eteriske oljen har basenote, og fikserer andre dufter slik at de ikke fordamper så lett. Resinoidet av myrra ekstraheres ved hjelp av et løsningsmiddel.

Den eteriske oljen, resinoidet og myrratinktur brukes i farmasøytiske produkter, f.eks. munnvann, gurglevann, tannkremer og andre tannpleieprodukter. Oljen og resinoidet anvendes mye som fiksativ og duftkomponenter i såper, løsningsmidler, kosmetikk og parfymer. De brukes dessuten som smaksingrediens i mange næringsmidler, leskedrikker og alkoholholdige drikker.

Når den eteriske oljen brukes i aromaterapi, fortynnes den i en bæreolje.



BRUKES VED

Den slimløsende, sammentrekkende og desinfiserende effekten gjør at oljen kan anvendes ved en rekke plager knyttet til lungene og luftveiene som

  • hoste

  • bronkitt

  • forkjølelse

  • influensa

  • astma

  • bihulebetennelse

  • munnbetennelser

  • blødende tannkjøtt

  • hemoroide

 

Ved fordøyelsesplager kan oljen brukes ved

  • dårlig appetitt

  • magesår

  • kolikk

  • orstoppelse

  • diaré

 

Den eteriske oljen kan videre være til hjelp ved

  • revmatiske plager

  • menstruasjonsproblemer

  • plager i overgangsalder



Den stimulerer de hvite blodlegemene, og er således et styrkemiddel for immunforsvaret.

 

  • Oljens sammentrekkende og sårhelende egenskaper gjør den fin ved moden, oppsprukket hud og småsår, for eksempel på føttene.

  • Kan hjelpe ved trøske og overvekst av candida albicans

  • Den virker foryngende på huden og kan bidra til å glatte ut rynker.

  • Dessuten virker oljen styrkende på neglene.

  • Myrra er en fin meditasjonsolje som virker avslappende og åpner sinnet for åndelige verdier.

 

Som åndelig stimulans har myrra en beroligende effekt på nervesystemet og gir ro i sinnet. Den er et av de beste midlene å bruke ved overdreven tankevirksomhet, bekymring og mentale forstyrrelser. Myrra kan roe ned en frykttilstand, gi trygghet og stabilitet, virke lindrende ved sorg og fortvilelse, og gjenskape kontakten med kroppen.

Det blir sagt at myrra forener det fysiske med det åndelige, at den bygger bro mellom himmel og jord, og dermed styrker forbindelsen mellom rotchakraet og kronechakraet. Myrra gir oss åndelig styrke og er særlig verdifull når vi "står fast", enten følelsesmessig eller åndelig, og ønsker å komme videre.

 

Nyere laboratorieundersøkelser tyder på at myrratreets harpiks er betennelseshemmende og sårlegende, det stimulerer skjoldbrukskjertelen og har antioksidante egenskaper.

Forskning har videre vist at myrra også inneholder forbindelser som har kraftig smertestillende virkning.

 

 

BRUKES VED

Betennelser som

  • bihulebetennelse,
  • tannkjøttbetennelse og halsbetennelse,
  • bronkitt,
  • influensa
  • forkjølelse
  • sår hals
  • sår i munnen
  • herpes simplex
  • såre lepper,
  • trøske (Candida albicans)

 

Kan med fordel brukes ved

  • dårlig appetitt
  • diaré
  • kolikk
  • fotsopp
  • insektstikk
  • byller
  • abscesser
  • uregelmessige og smertefulle menstruasjoner.

 

 

 

BRUKSOMRÅDER

Denne oljen er yppelig til bruk i diffusere og duftblandinger.

Kan også brukes i sjampo, fotbad, kremer, oljer og kosmetikk:

Bland gjerne den eteriske oljen med bære - oljer som mandel, avokado, jojoba eller fraksjonertk okosolje og gi deg selv eller andre en herlig oppfriskende og/eller avslappende massasje. Fungerer som en fuktighetsgivene balsam for huden.

 

 

Myrra kan med fordel blandes med andre eteriske oljer som:

Cypress, frankincense, sitron, patchouli, basilikum, appelsin, palo santo, madarin, kamille

 

 

 

FORSIKTIGHETSREGLER
Oppbevares utilgjengelig for barn.

Brukes ikke ved gravivitet eller amming.

Bør ikke brukes direkte i / på slimhinnene.

Mulig fare for hudirritasjon ved bruk av ren olje direkte på følsom hud.

Gjør regelmessig "patch test" før du bruker den. Smør en liten dråpe på innsiden av håndledd eller albuen, der huden er tynn. Du vil se/kjenne ganske fort om huden din reagerer på oljen. Bør fortynnes ganske kraftig før den brukes på huden.

Risikokontaktallergener (i henhold til direktiv EU 2003/15/EC relatert til kosmetikk): linalol, limonen.

 

 

ETERISK OLJE
Eteriske oljer er flyktige, dvs at de fordamper lett, og dermed skiller eteriske oljer seg fra, f.eks, mandel- og olivenolje som ikke fordamper.
Eteriske oljer finnes i mange medisinske planter, i fruktskall og i visse blomster. Oljene utvinnes fortrinnsvis ved dampdestillasjon av nyhøstede planter. De eteriske oljene er konsentrater brukt dråpevis eller utblandet. Eteriske oljer brukes bl.a som smakstilsetning i godteri, duft i kosmetikk eller i aromaterapi.

Våre eteriske oljer er 100% naturlige eteriske planteoljer uten tilsetning av syntetiske eller naturlige stoffer.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Essentia Nobilis
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser 100 % ren eterisk MYRRA (Commiphora myrrha) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, Somalia
Nettovekt 10 ml