Detaljer
Ceylon Kanel (Cinnamomum zeylanicum) er en art av kaneltreslekten og et krydder som skrapes av innsiden av barken på arten Ceylonkanel, og av den noe mer bittersmakende kassiakanel. Trærne av Ceylonkanel blir fra 10 til 15 meter høye, og som det latinske navnet røper, vokser Cinnamomum zeylanicum på Sri Lanka, som tidligere het Ceylon.
Ceylon kanel har et høyt innhold av antioksidanter og er rik på spesielt mangan. Kanel kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og kan derfor være ansett gunstig for diabetikere. Kanel kan inneholde virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer. De eteriske oljene i kanel Kan bidra til å stimulere fordøyelsen og lukten av kanel kan bidra til å stimulere hjernen.
Ceylon kanel inneholder mye mindre av det potensielt skadelige stoffet kumarin enn den mer vanlige Cassia kanelen, og Ceylon kanel kan derfor være å foretrekke.
Barken inneholder opptil 10% flyktige (eteriske) oljer hvor bestanddelen Cinnamaldehyde finnes. Cinnamaldehyde kan ha kraftige antioksidant-egenskaper og kan bidra til å støtte fett og kolesterol nivåene i kroppen. Fenol-forbindelser, spesielt polyphenol polymerer, kan bidra til å støtte insulin og blodsukkernivået og å fremme blodsirkulasjon. Det å opprettholde et sunt blodsukkernivå kan være avgjørende for sunt syn, hjerte, sirkulasjon, nyrer og et sunt nervesystem.
Kanel kan brukes til så mangt, og er du lur, strør du litt kanel på maten (eller i smoothien) du spiser til daglig. Bare ikke få i deg for mye kanel, for komarinen i kanel kan være skadelig for leveren i for store doser.
Kan bidra til å:
- Være rensende, antiseptisk
- Stimulere førdøyelsen
- Virke varmende
- Være en kraftig antioksidant
- Virke oppkvikkende
- Redusere betennelse
- Balansere blodsukkeret
- Regulere fett og kolestrolnivåene i kroppen
- Støtte hjerte/kar systemet
- Støtte fordøyelsen
- Stimulere immunforsvaret
- Støtte bedre blod- og lymfesirkulasjon i kroppen
- Stimulere stoffskifte
- Støtte karbohydratstoffskifte
- Stimulere libido
- Fremme godt syn
BRUKSOMRÅDER
Sammen med vanilje, chili og ingefær, er kanel et krydder som er kjent for smaksmessig å passe godt sammen med kakao. Litt kanel i både flytende og fast sjokolade kan løfte smaken flere hakk. Å eksperimentere med krydder vil ikke bare gi deg bedre sjokolader, men det sies også at det kan videreutvikle smakssansene dine til å fange opp nye nyanser og gi deg rikere smaksopplevelser!
Ved å bruke ekte kanel, Ceylon-kanel, kan du trygt drysse kanel på grøten, musliblandingen, desserter og i bakverk hver dag.
Dosering: Anbefalt daglig inntak av kanel er beregnet til 1,4 gram, som tilsvarer ca. en halv teskje kanel.
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Baking |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | India |
Best før dato | 1. des. 2025 |