Christina Slette Johnsen

07 Jan.

Kosthold

0

Gojibær


  • er en god kilde til C vitaminer.
  • Har mer betacaroten enn gulrøtter (7380mg mot 2800mg)
  • 19 aminosyrer inkludert alle de 8 essensielle.
  • En god proteinkilde 11 % (mye for et bær).
  • 22 spormineraler inkludert 11 essensielle (blant annet kalium, jern, germanium, selen, kalsium og sink)
  • Innholder vitamin B1, B2, B6 og vitamin E.
  • Carotenet Zeaxanthin for øynene
  • Beta-Sitosterol (antibetennelse, senker kolesterol, god mot impotens)
  • Cyperone (for hjertet og blodtrykket, menssmerter og kreft)
  • Solaentione et sesquiterpenoid (antibakterie/antisopp)
  • Physalin (mot leukemi, hepatitt B og svulster – øker antallet T celler)
  • Betaine (brukes av leveren til å lage choline som roer nervøsitet, styrker hukommelsen, fremmer muskelvekst, beskytter leveren mot for mye fett, beskytter DNA og hjertet)
  • Unike polysakkarider som minner om det som er funnet i urter som Solhatt og medisinske sopper.


Innenfor kinesisk medisin har goji bærene blant annet vært kjent for å kunne gi:


  • mer energi, styrke og utholdenhet
  • bedre evne til å mestre stress
  • bedre humør
  • bedre immunforsvar
  • bedre hukommelse
  • bedre syn
  • bedre fruktbarhet (for både kvinner og menn)
  • økt lyst og vitalitet
  • gunstig for hjertet og blodomløpet

Gojibær kan spises som snacks, trekkes til te, brukes i kaker, syltetøy med mer. Jeg bruker goji oftest som snacks eller te. Vil du lage te tar du bare noen bær i en kopp og heller over kokende vann.

 

De nydelige gojibærene finner du her.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.