- er en god kilde til C vitaminer.
- Har mer betacaroten enn gulrøtter (7380mg mot 2800mg)
- 19 aminosyrer inkludert alle de 8 essensielle.
- En god proteinkilde 11 % (mye for et bær).
- 22 spormineraler inkludert 11 essensielle (blant annet kalium, jern, germanium, selen, kalsium og sink)
- Innholder vitamin B1, B2, B6 og vitamin E.
- Carotenet Zeaxanthin for øynene
- Beta-Sitosterol (antibetennelse, senker kolesterol, god mot impotens)
- Cyperone (for hjertet og blodtrykket, menssmerter og kreft)
- Solaentione et sesquiterpenoid (antibakterie/antisopp)
- Physalin (mot leukemi, hepatitt B og svulster – øker antallet T celler)
- Betaine (brukes av leveren til å lage choline som roer nervøsitet, styrker hukommelsen, fremmer muskelvekst, beskytter leveren mot for mye fett, beskytter DNA og hjertet)
- Unike polysakkarider som minner om det som er funnet i urter som Solhatt og medisinske sopper.
Innenfor kinesisk medisin har goji bærene blant annet vært kjent for å kunne gi:
- mer energi, styrke og utholdenhet
- bedre evne til å mestre stress
- bedre humør
- bedre immunforsvar
- bedre hukommelse
- bedre syn
- bedre fruktbarhet (for både kvinner og menn)
- økt lyst og vitalitet
- gunstig for hjertet og blodomløpet
Gojibær kan spises som snacks, trekkes til te, brukes i kaker, syltetøy med mer. Jeg bruker goji oftest som snacks eller te. Vil du lage te tar du bare noen bær i en kopp og heller over kokende vann.