Ingredienser
1 ss kokosolje
1 medium gul løk, i terninger
1 stilk selleri, i terninger (spar en liten håndfull blader til)
2 fedd hvitløk, grovhakket
1/2 ts finmalt sort pepper
1 1/4 ts himalayasalt eller havsalt
1 liter ca med vann
1 ts eplecidereddik
4.8 dl (2 kopper) persilleblader, tettpakket
1.5 liter (6 kopper) baby spinat, tettpakket
2 ss tahini
Valgfritt tilbehør:
Sauterte Shiitakes: 250 g shiitake sopp (i skiver), 1 ts kokosolje eller avokado olje, 1/4 ts himalayasalt. Forskjellige urter (persille, basilikum, koriander), spirer og hampfrø.
Slik gjør du
Varm opp kokosoljen i en mellomstor gryte over middels varme. Tilsett den grovhakkede løken og kok den blank i noen minutter før du tilsetter hakket selleri, hvitløk, salt og nykvernet pepper. Kok i noen minutter til grønnsakene er myke. Tilsett vann og eplecidereddik og gi det et oppkok.
Tilsett persille, baby spinat og selleri blader og rør om. Når grønnsakene har blandet seg godt, kan du fjerne kjelen fra varmen. Bruk en høyhastighetsblender og kjør suppen glatt og jevn. Tilsett tahin, kjør alt er godt blandet. Smak til med ekstra salt, pepper eller mer tahin. Det skal være balansert og lett smak på suppen.
Sett en liten stekepanne på middels høy varme til soppen. Tilsett olje, soppskiver og salt og rør godt. La soppene ligge i pannen uten omrøring i 2 minutter, rør om, og la soppen ligge i ytterligere 1-2 minutter. Reduser temperaturen og hold suppen varm til den skal brukes.
Server suppen i dype skåler. Garnér forsiktig med urter, ertespirer, sautert shiitake sopp, hemp hjerter og gjerne litt ekstra nykvernet sort pepper.
Suppen holder seg godt kjøleskapet i 3 dager.