|
|
||
Vis handlekurven
|
Handle mer
|
Detaljer
Fiken inneholder en del fiber, men inneholder svært lite protein og fett. Frukten er en god kilde til flere B-vitaminer(B1,B5 og B6), kalium, kalsium, magnesium og jern. I tillegg er det bra med E-vitamin og K-vitamin. 100 gram fiken inneholder 4 mg jern, dvs 25% av dagsbehovet og har vært mye brukt ved jernmangel anemi - for å øke opptaket av jern fra fiken bør den spises sammen med frukter med mye C-vitamin eller sammen med appelsin juice.
Tørket eller fersk fiken er svært rikt på kalsium, tørket fiken inneholder så mye som 250 mg kalsium pr. 100gram og er en viktig kalsium kilde både for ungdom i vekst og for eldre med risiko for beinskjørhet. 3 tørkede fiken gir over 20% av den kalsium en voksen kvinne trenger daglig. I tillegg er innholdet av K-vitamin høyt noe som også er med å forebygge beinskjørhet. Kalium i fiken virker blodtrykksregulerende og vitamin-B6 senker homocystein i blodet og forebygger dermed hjertesykdom. Homocystein er en risiko faktor for hjertesykdom.
Fiken som medisin er mest brukt som et mildt men sikkert avførende middel. Fiken stimulerer peristaltikken og fremmer tarmpassasjen. Hos barn med forstoppelse egner det seg ekstra godt fordi det virker mildt uten å irritere tarmen. Fiken tas tørkede som de er , men da bør du drikke rikelig med væske ved siden av, eller de kan ligge i vann sammen med for eksempel svisker og spises om kvelden.
Opphavsland: Tyrkia
Organisk Sertifisering GB-ORG-05
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Bær & Frukt, Baking |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | Storbritannia |
Best før dato | 1. nov. 2025 |
Merk produktene som skal legges i handlekurven velg alle
|
|
||
Vis handlekurven
|
Handle mer
|
Kunder som kjøpte dette kjøpte også
-
Cashewnøtter - Rå - Økologiske
Fra: kr 180,00