Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.
På tilbud

Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegetar Vegetar

Sterk manukahonning - Økologisk - Sonnentor - 250g

Google+

Vanlig pris: kr 489

Tilbudspris kr 440   spar 10%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

250 gram manukahonning

Detaljer

Manukahonning har vært i bruk blant maoriene på New Zealand i hundrevis av år og er velkjent for sine mange verdifulle egenskaper. Med et høyt naturlig innhold av antibakterielle stoffer, kan denne honningen være spesielt god ved mage- og tarmproblemer, styrkende for immunforsvaret og helende for huden.

Flere vitenskapelige undersøkelser konkluderer med at Manukahonning har antibakterielle og terapeutiske egenskaper utover det normale. Manuka Health Manukahonning blir økologisk framstilt i villmarken på New Zealand. Honningen kommer fra bier som besøker Manukabusken (Leptospermum scoparium), som kun blomstrer 6 uker i året.

Manuka honning har vært brukt av urbefolkningen i New Zealand innvortes og utvortes i mange hundre år og det er først nå det er begynt å forskes på de virkelige medisinske egenskapene ved denne honningen.

Forskjellen mellom vanlig honning og manukahonning er at manukahonningen har et mye høyere innhold av de antibakterielle egenskapene som honning er kjent for å ha. Se etter "UMF"(Unique Manuka Factor)-merket manukahonning da kan du være trygg på at manukahonningen er aktiv.

Man får kjøpt manukahonning i forskjellige styrker; men for å være UMF-merket må det være en aktivitet på minst 10+.

 

UMF-graderingen av Manukahonning (styrken)

UMF-graderingen indikerer styrken på den antibakterielle effekten i honningen. UMF er forkortelse for Unique Manuka Factor. En gradering på 10 eller mer er ansett som passende styrke for medisinsk terapeutisk bruk.

UMF indikerer aktivitetsnivået i Manukahonningen. Nivåene går fra 5+ til 30+.
15+ og lavere brukes der hvor den generelle helsen er god.
De sterkere Manukahonningene 16+, 20+ og 25+ brukes der hvor det er mer hardnakkede medisinske problemer.

UMF-merkingen er din garanti for at honningen har blitt testet og verifisert for sin antibakterielle aktivitet av University of Waikato på New Zealand.

 

Manukahonning er dyr, men den er edel, sjelden og den virker. Man betaler for kvaliteten når det gjelder denne honningen!

Tradisjonelt brukes manukahonning mot bl.a. mage- og fordøyelsesplager, sår hals, sure oppstøt, for å styrke immunforsvaret og hud.

Som annen honning oppbevares manukahonningen mørkt, tørt og i romtemperatur og skal ikke gis til barn under 1 år.

Manukahonningen kan brukes rett fra krukken, på brødskiven, i smoothies, i tekoppen eller som et naturlig søtt alternativ til hvitt sukker i matlagingen. Du kan også spise Manukahonning som kosttilskudd, både for å få mer energi og for å hjelpe fordøyelsen. Manukahonning har vist seg å ha god effekt ved blant annet urolig mage, irritert tykktarm, sure oppstøt, magesår, sopp- og urinveisinfeksjon. Dessuten kan Manukahonning brukes som immunstyrkende kosttilskudd og virke lindrende for sår hals. På grunn av sitt høye innhold av antioksidanter, har Manukahonning også tradisjonelt blitt smurt direkte på huden mot brannsår og til annen type sårheling.

 

Hvordan skal du bruke Manukahonning og Manuka honningprodukter?

  • Påfør direkte på huden - hvis du behandler sår, tørr eller sprukken hud, bør du smøre honning direkte på området og legge på en steril bandasje.
  • Påfør direkte i munnen - ved munnsår eller trøske, smør honningen direkte på tunge eller tannkjøtt, gjerne før leggetid.
  • Gjennom munnen fra en skje - dette er en rask og effektiv måte. Ved sår hals, la honningen gli ned i halsen uten å svelge.
  • I en varm drikke ( ikke kokende) - Manukahonning kan brukes som naturlig søtningsmiddel i varm drikke, men skal ikke puttes direkte i kokende drikke da dette kan ødelegge de aktive stoffene i onningen.
  • Til frokost - hell honningen over frokostblandingen eller over yoghurt. Dette er også populært hos barn (over 1 år).

 

«Dreper» streptokokker

Streptokokkinfeksjoner er blant de vanligste hudinfeksjonene man kan få i forbindelse med sårskader. Bakteriene i infiserte sår klumper seg sammen og lager en form for barriere som kan hindre medisiner i å fungere og øke infeksjonen.

Forskerne fra CMU har funnet ut at manukahonning ikke bare ødelegger disse bakterie-«klumpene», men kan også forhindre bakteriene fra å feste seg i sårvevet. Resultatene viste at kun små mengder av honningen var nok til å forhindre klumpformasjonen, og dersom honningen fikk virke i to timer «drepte» den 85 prosent av bakteriene.


Om honning generelt:

I tillegg til å være proppfull av viktige næringsstoffer, er honning mer kalorifattig enn vanlig, hvitt sukker. Honning inneholder nemlig cirka 334 kalorier per hundre gram, mot 400 kcal i hvitt sukker.

Grunnen til at honning har lavere kaloriinnhold, er at den også inneholder vann, vitaminer, mineraler og pollen. Er du opptatt av lav glykemisk indeks, kan honning derfor være et bedre alternativ enn hvitt sukker.

Honning er også, som nevnt, fullt av viktige vitaminer og mineraler deriblant vitaminene B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin) B6 (pyridoxin), C, pantotensyre, og mineralene kalsium, jern, magnesium, kalium og sink.

Honning er også kjent for sine helbredende egenskaper, og tidligere forskning har vist at det kan være bra mot forkjølelse, beinskjørhet (hjelper kroppen til å ta opp kalsiumet i kosten), samt for magen. Honning regnes nemlig som et prebiotikum, altså mat som øker veksten og aktiviteten til de gunstige bakteriene i mage og tarm.


Disse bør ikke bruke (noen type) honning

Allergiske reaksjoner: spesielt hos folk som er allergisk mot bier.

Pollenallergikere: Honning kan inneholde spor av pollen. Prøv deg frem eller kontakt lege og spør.

Honning bør IKKE gis til barn under 1 år, da honningen kan inneholde sporer av en bakterie, som kan formere seg i barnets tarm og utløse botulisme.

Veganere: mange veganere velger å unngå produkter som innebærer husdyrhold fullt og helt. Honning er dermed pr definisjon ikke vegansk. Andre ser på inntak av honning som en gråsone, og spiser det til tross for at de er veganere eller andre veganere synes det er feil. Det viktigste er hva som er rett for deg, din helse og moral. Bruk f.eks agavesirup og lønnesirup som alternativ.


Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1400 kJ

Protein 0,3 g

Fett 0,0 g

Karbohydrater 82,1 g

- herav naturlige sukkerarter 82,1 g

Natrium 14 mg

Tilleggsinformasjon

Merke Sonnentor
Avansert filter 100 % naturlig, Flytende, Økologisk, Vegetar
Nettovekt 250 g