Ny: 115 dag(er) siden
  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Salvie - Clary sage - Økologisk Eterisk Olje - Essentia Nobilis - 10 ml



kr 184,92

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Ren eterisk Salvie (Salvia sclaarea) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, fra USA

Avslappende og revitaliserende. brukes mye på spenningshodepine og stramme muskler.
Ingredienser:

100% ren eterisk Salvie (Salvia sclaarea) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, USA

Detaljer


ETERISK SALVIE (salvia sclarea)

Ekstrahert i USA ved dampdestillasjon 

Kjent for sin stimulerende og oppkvikkende duft.

 

*HEBBD: essensiell olje og botanisk definert. Dette er et franskt uttrykk som garanterer kvaliteten og opprinnelsen til den eteriske oljen i henhold til 3 kriterier: Den eksakte botaniske arten (det latinske navnet), hvilken del av veksten oljen er destillert fra (røtter, frø, blader, blomster ...) og biokjemisk spesifisitet eller hvilke kjemiske stoffer den inneholder (linalol, limonene ...) som er blitt brukt i klinisk aromaterapi.

*HECT: kjemotypet essensiell olje. Dette betyr at oljens kjemiske sammensetning er kjent og validert.

 

 

Salvie er en av de aller eldste legeplantene vi kjenner til. Den omtales visstnok for første gang på 6000 år gamle leirtavler fra den sumeriske kultur, og har vært benyttet og omtalt opp gjennom århundrene helt til vår egen tid. Planten ble spredt rundt i Europa, først av romerne og siden av munkene. Arten regnes som hjemmehørende i middelhavsområdet, men dyrket finner vi den nå over hele Europa og i Nord-Amerika. Som ettårig kan den dyrkes på solvarme steder over store områder også i Norge. I våre dager er det nok salviens kulinariske egenskaper som ligger til grunn for dyrkingen, men i tidligere tider var den en høyt skattet legeplante.

Salviens vitenskapelige navn kommer av det latinske ordet salvare, som betyr "å helbrede". Det finnes flere klassiske utsagn som forteller at salvien var høyt verdsatt og kunne brukes til det meste. Eksempler på slike sitater er: ”Cur muriatum homo, cui salvia crescit in horte?” (Hvorfor skal mennesket dø når det vokser salvie i hagen?). Eller: ”Mot dødens makt finnes intet middel i hagen, men salvien styrker nervene, fjerner hendenes rysting, og med dens hjelp tas den heftig brennende feber bort”. Og englenderne sa: "Den som vil leve evig, skal spise salvie i mai".

 

 

NØKKELEGENSKAPER (fysiske)

  • Rensende, antiseptisk
  • Betennelsesdempende
  • Stimulerende
  • Oppkvikkende
  • Revitaliserende
  • Avslappende
  • Smertestillende
  • Avspennende
  • Krampeløsende
  • Sammentrekkende
  • Urindrivende
  • Svettedempende
  • Pleier hår og hodebunn
  • Kjent for å stanse melkeproduksjon hos ammende

 

 

Det store kvinnemiddelet

Salvie har en kraftig virkning på det kvinnelige kjønnssystemet, og var blant de midlene som "kloke koner" (som ofte ble brent på bålet under heksejakten i middelalderen) brukte til å hjelpe kvinner under fødselen, for å fremme menstruasjonen når denne var uregelmessig, sparsom eller uteblitt, og for å normalisere den under menopausen. Selv om den hormonelle virkning ikke er helt forstått, og for øvrig betviles av mange forskere og urteleger, er det ingen tvil om at planten reduserer svettesekresjonen, som sammen med plantens styrkende virkning gjør den til et fremragende klimakteriemiddel. Den demper hetetoktene og hjelper kroppen med å tilpasse seg de hormonelle forandringene. Da salvie hemmer sekresjonen av både spytt og svette, egner den seg derfor som kveldste for de som er plaget av nattsvette. Også melkeproduksjonen hemmes, og ammende kvinner bør derfor ikke innta salvie før spebarnet skal avvennes. 

 

 

Salvie til munn- og tannpleie

 

Ved dårlig ånde kan man gurgle munn og hals med vann tilsatt eterisk salvieolje. Salvie har i denne sammenhengen tilsvarende egenskaper som peppermynte og persille. Selv om salvie ikke hører med blant de rikeste kildene til garvestoffer, er det mange urtekyndige som taler varmt for salviete ved betennelser i munn, munnviker og svelg. 

 

Eterisk salvieolje kan rense og desinfisere tannkjøttet. Det hjelper, antagelig takket være salvieoljens innhold av oppstrammende garvestoffer og atskillige aromatiske oljer. 

 

BRUKES VED

  • Kroniske spenningssmerter
  • Stress, angst og uro
  • Spenningshodepine
  • Øm og vond muskulatur (spesielt i halsen).
  • Menstruasjonsplager 
  • Overgangaplager
  • Hypertensjonsmerter.
  • Fordøyelsesplager
  • Diare, treg mage
  • Tarmkatar
  • Urinveisplager
  • Hoste og luftveisproblemer
  • Flass og kløende hodebunn

Salvie olje pleier, renser og styrker hår og hodebunn.

Salvie kommer fra ordet salvare som betyr å helbrede. Salvie har en betennelsesdempende effekt på forstyrrelser relatert til mage og tarm og på luftveisinfeksjoner. Derfor blir salvie ofte brukt til munnskyll eller gurgling av halsen.

 

 

 

 

BRUKSOMRÅDER

Denne oljen er yppelig til bruk i diffusere og duftblandinger.

Kan også brukes i sjampo, fotbad, kremer, oljer og kosmetikk. Ypperlig til gurgling av halsen og som et antiseptisk munnskyllevann.

 

Bland gjerne den eteriske oljen med bære - oljer som mandel, avokado, jojoba eller fraksjonert kokosolje og gi deg selv eller andre en herlig oppfriskende og/eller avslappende massasje. Fungerer som en fuktighetsgivene balsam for huden.

 

 

Salvie olje kan med fordel blandes med andre eteriske oljer som:

Sitron, lavendel angustifolia, rosmarin, furu, timian,sitron, basilikum,lime, sandeltre, geranium

 

 

 

FORSIKTIGHETSREGLER


Oppbevares utilgjengelig for barn.

Brukes ikke i svangerskap, graviditet, til spebarn eller barn

Ikke bruk i tilfelle mastose eller hormonrelatert kreft.

Bør ikke brukes direkte i / på slimhinnene.

Mulig fare for hudirritasjon ved bruk av ren olje direkte på følsom hud.

Gjør regelmessig "patch test" før du bruker den. Smør en liten dråpe på innsiden av håndledd eller albuen, der huden er tynn. Du vil se/kjenne ganske fort om huden din reagerer på oljen. Bør fortynnes ganske kraftig før den brukes på huden.

Risikokontaktallergener (i henhold til direktiv EU 2003/15/EC relatert til kosmetikk): linalol, limonen

 

 

ETERISK OLJE
Eteriske oljer er flyktige, dvs at de fordamper lett, og dermed skiller eteriske oljer seg fra, f.eks, mandel- og olivenolje som ikke fordamper.
Eteriske oljer finnes i mange medisinske planter, i fruktskall og i visse blomster. Oljene utvinnes fortrinnsvis ved dampdestillasjon av nyhøstede planter. De eteriske oljene er konsentrater brukt dråpevis eller utblandet. Eteriske oljer brukes bl.a som smakstilsetning i godteri, duft i kosmetikk eller i aromaterapi.

Våre eteriske oljer er 100% naturlige eteriske planteoljer uten tilsetning av syntetiske eller naturlige stoffer.

Tilleggsinformasjon

Merke Essentia Nobilis
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser 100% ren eterisk Salvie (Salvia sclaarea) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, USA
Nettovekt 10 ml
Best før dato 1. jul. 2022