Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Vegetar Vegetar
  • Glutenfritt Glutenfritt

Linfrø, kaldmalt - Økologisk - 250 g

Google+

kr 59

Utsolgt

Forventet innen 3 uker


  • Kjøp 2 for kr 50 hver og spar 16%
  • Kjøp 3 for kr 48 hver og spar 18%
  • Kjøp 4 for kr 47 hver og spar 20%
  • Kjøp 6 for kr 44 hver og spar 25%
  • Kjøp 10 for kr 41 hver og spar 30%

Details:

250 gram

Detaljer

 

Linfrø (Linum usitatissimum)(Engelsk flax seed/Linseed).

 

Lin er en sped, ettårig plante med enkle blå blomster som antagelig har sin opprinnelse i Egypt.  Planten har i lang tid blitt dyrket for sine fibre bestående av hemicellulose, cellulose og lignin som blir brukt til fremstilling av linstoffer. Linkleder har blitt funnet i gamle egyptiske graver, og i Bibelen er det nevnt at de gamle jødiske prestene bar klær av lin. Planten dyrkes også for fremstilling av linfrø som for en stor del går til produksjon av linfrøolje.

 

 

 

Tradisjonell bruk: Både romerne, de gamle grekerne og trolig også egypterne brukte lin som en medisinplante. Plinius den eldre brukte linfrø i 30 oppskrifter som omfattet avføringsmidler og omslag mot inflammasjoner. Linfrø har vært brukt innvortes i tradisjonell indisk, kinesisk og amerikansk folkemedisin.

 

 

 

Innhold: Frøene inneholder 30-45 % olje, triglyserider av blant annet linol-, olje-, stearin- og palmesyre, 3-10 % slimstoffer, 30 % organiske syrer og glykosider.

 

 

 

Virkning: Hele frø virker avførende idet de trekker til seg vann og danner en geléaktig masse.

 

Denne massen øker volumet av avføringen og fremmer peristaltikken, smører og lindrer tarmslimhinnen, samt mykgjør avføringen og reduserer transittiden (den tiden avføringen bruker gjennom mage-tarmkanalen).

 

 

 

Bruk: Utvendig brukes linfrø i varme kompresser eller grøtomslag som legges på betente områder, og i dag brukes linfrø blant annet som et mykgjørende middel i veterinærmedisinen. Frøene brukes i tallrike mysli- og frokostblandinger samt i andre korn- og brødvarer. Det presses også en fin olje av frøene. Dens innhold av den flerumettede omega 3-fettsyren alfalinolensyre gjør at oljen harskner raskt under påvirkning av lys, luft og varme. Linfrøolje skal oppbevares i mørke flasker i kjøleskap, og åpnet flaske har kort holdbarhet. Dersom man skal oppta de nyttige omega-3 fettsyrene fra linfrø i maten må frøene knuses først, f. eks. i en gammeldags kaffekvern. Knuste frø skal spises med en gang, da fettsyrene oksideres (harskner) raskt i kontakt med luft. OBS! Hele og knuste linfrø skal inntas sammen med mye væske.

 

 

 


Advarsler: Unngå linfrø ved alle typer tarmslyng og avsnøringer i mage-tarmkanalen. Tarmproblemer kan oppstå ved for lavt inntak av væske (minst ti ganger mer vann enn volumet av linfrøene). Som andre slimdannende preparater kan linfrø hemme/forsinke opptaket av legemidler.

 


 

(kilde: BRN/Dr. scient Hilde Skauli)



Opphavsland: Nord Irland
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05




Tilleggsinformasjon

Merke Altshop Brand
Avansert filter Økologisk, Vegan, Vegetar, Glutenfritt
Nettovekt 250 g

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Linfrø, kaldmalt - Økologisk - 250 g

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Verdi
Kvalitet
Pris