Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.

Flere visninger

  • Økologisk

Linfrø, hele - Økologiske - 5 kg

Google+

1

kr 1 137

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

5 kg

Detaljer

Linfrø (Linum usitatissimum)(Engelsk flax seed/Linseed).

Lin er en sped, ettårig plante med enkle blå blomster som antagelig har sin opprinnelse i Egypt.  Planten har i lang tid blitt dyrket for sine fibre bestående av hemicellulose, cellulose og lignin som blir brukt til fremstilling av linstoffer. Linkleder har blitt funnet i gamle egyptiske graver, og i Bibelen er det nevnt at de gamle jødiske prestene bar klær av lin. Planten dyrkes også for fremstilling av linfrø som for en stor del går til produksjon av linfrøolje.

 

Tradisjonell bruk: Både romerne, de gamle grekerne og trolig også egypterne brukte lin som en medisinplante. Plinius den eldre brukte linfrø i 30 oppskrifter som omfattet avføringsmidler og omslag mot inflammasjoner. Linfrø har vært brukt innvortes i tradisjonell indisk, kinesisk og amerikansk folkemedisin.

 

Innhold: Frøene inneholder 30-45 % olje, triglyserider av blant annet linol-, olje-, stearin- og palmesyre, 3-10 % slimstoffer, 30 % organiske syrer og glykosider.

 

Virkning: Hele frø virker avførende idet de trekker til seg vann og danner en geléaktig masse.

Denne massen øker volumet av avføringen og fremmer peristaltikken, smører og lindrer tarmslimhinnen, samt mykgjør avføringen og reduserer transittiden (den tiden avføringen bruker gjennom mage-tarmkanalen).

 

Bruk: Utvendig brukes linfrø i varme kompresser eller grøtomslag som legges på betente områder, og i dag brukes linfrø blant annet som et mykgjørende middel i veterinærmedisinen. Frøene brukes i tallrike mysli- og frokostblandinger samt i andre korn- og brødvarer. Det presses også en fin olje av frøene. Dens innhold av den flerumettede omega 3-fettsyren alfalinolensyre gjør at oljen harskner raskt under påvirkning av lys, luft og varme. Linfrøolje skal oppbevares i mørke flasker i kjøleskap, og åpnet flaske har kort holdbarhet. Dersom man skal oppta de nyttige omega-3 fettsyrene fra linfrø i maten må frøene knuses først, f. eks. i en gammeldags kaffekvern. Knuste frø skal spises med en gang, da fettsyrene oksideres (harskner) raskt i kontakt med luft. OBS! Hele og knuste linfrø skal inntas sammen med mye væske.

 


Advarsler: Unngå linfrø ved alle typer tarmslyng og avsnøringer i mage-tarmkanalen. Tarmproblemer kan oppstå ved for lavt inntak av væske (minst ti ganger mer vann enn volumet av linfrøene). Som andre slimdannende preparater kan linfrø hemme/forsinke opptaket av legemidler.


(kilde: BRN/Dr. scient Hilde Skauli)




Linfrø (Linum usitatissimum)(Engelsk flax seed): Lin er en sped, ettårig plante med enkle blå blomster som antagelig har sin opprinnelse i Egypt.  Planten har i lang tid blitt dyrket for sine fibre bestående av hemicellulose, cellulose og lignin som blir brukt til fremstilling av linstoffer. Linkleder har blitt funnet i gamle egyptiske graver, og i Bibelen er det nevnt at de gamle jødiske prestene bar klær av lin. Planten dyrkes også for fremstilling av linfrø som for en stor del går til produksjon av linfrøolje.

Tradisjonell bruk: Både romerne, de gamle grekerne og trolig også egypterne brukte lin som en medisinplante. Plinius den eldre brukte linfrø i 30 oppskrifter som omfattet avføringsmidler og omslag mot inflammasjoner. Linfrø har vært brukt innvortes i tradisjonell indisk, kinesisk og amerikansk folkemedisin.

Innhold: Frøene inneholder 30-45 % olje, triglyserider av blant annet linol-, olje-, stearin- og palmesyre, 3-10 % slimstoffer, 30 % organiske syrer og glykosider.

Virkning: Hele frø virker avførende idet de trekker til seg vann og danner en geléaktig masse.
Denne massen øker volumet av avføringen og fremmer peristaltikken, smører og lindrer tarmslimhinnen, samt mykgjør avføringen og reduserer transittiden (den tiden avføringen bruker gjennom mage-tarmkanalen).

Bruk: Utvendig brukes linfrø i varme kompresser eller grøtomslag som legges på betente områder, og i dag brukes linfrø blant annet som et mykgjørende middel i veterinærmedisinen. Frøene brukes i tallrike mysli- og frokostblandinger samt i andre korn- og brødvarer. Det presses også en fin olje av frøene. Dens innhold av den flerumettede omega 3-fettsyren alfalinolensyre gjør at oljen harskner raskt under påvirkning av lys, luft og varme. Linfrøolje skal oppbevares i mørke flasker i kjøleskap, og åpnet flaske har kort holdbarhet. Dersom man skal oppta de nyttige omega-3 fettsyrene fra linfrø i maten må frøene knuses først, f. eks. i en gammeldags kaffekvern. Knuste frø skal spises med en gang, da fettsyrene oksideres (harskner) raskt i kontakt med luft. OBS! Hele og knuste linfrø skal inntas sammen med mye væske.

Advarsler: Unngå linfrø ved alle typer tarmslyng og avsnøringer i mage-tarmkanalen. Tarmproblemer kan oppstå ved for lavt inntak av væske (minst ti ganger mer vann enn volumet av linfrøene). Som andre slimdannende preparater kan linfrø hemme/forsinke opptaket av legemidler. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Andre-kosttilskudd/Ulike-fro/#sthash.EptmKXLi.dpuf

Tilleggsinformasjon

Merke Altshop Brand
Avansert filter Økologisk
Nettovekt 5 kg

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Linfrø, hele - Økologiske - 5 kg

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Pris
Verdi
Kvalitet