Detaljer
Ingefær er blitt dyrket i mange tusen år i India og Kina, og den blir brukt som krydder i de aller fleste matlagingstradisjoner i verden. Ingefærroten brukes for øvrig i sukkertøy, som smaksstoff i småkaker samt i leskedrikken ingefærøl.
Smaken på ingefærpulver er litt annerledes enn fersk ingefær, men gir en nydelig og enkel tilsetning i mange oppskrifter og drikker. Vi bruker det også gjerne i smoothie.
Ingefær smaker godt i blant annet karriretter, til kjøtt, fisk og kylling, og i marinade til orientalske kjøttretter. Den kan i tillegg brukes i fruktsalater, bakverk, dressinger og er dessuten god å sylte. Syltet ingefær er fast tilbehør til sushi.
Ingefær mot kvalme
Ingefær inneholder både kalium og kostfiber, men som regel spiser man ikke så mye av ingefær at dette har noen ernæringsmessig betydning.
Planten har imidlertid lang historie innen naturmiddelbruk og skal blant annet ha blitt brukt mot forkjølelse, fordøyelsesproblemer, feber og som appetittstimulerende midler.
I dag brukes nok roten likevel først og fremst til behandling mot kvalme og brekninger. Ifølge NHI ser det ut til at stoffer i ingefær hemmer signalmottakere i nervesystemet og virker kvalmestillende både i mage og tarm og i nervesystemet.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Ayurveda, Røtter & Bark, Baking |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | Kina |
Best før dato | 1. jun. 2026 |