Hannah C. Weinstock

11 Oct.

Oppskrifter

0

Ikke la en travel timeplan sette en stopper for en god helse og påvirke hvordan du føler deg resten av dagen. Her er en strålende frokostidé med chiafrø som vil ta deg mindre enn fem minutter å lage om morgenen.

Chiafrø
Jeg nevner ofte chiafrø i mine artikler. Det er fordi jeg elsker å inkludere dem i så mange forskjellige oppskrifter. De er utrolig allsidige og næringsrike. Disse bitte små frøene inneholder en mengde essensielle fettsyrer, som betennelsesdempende Omega 3, i tillegg til antioksidanter, fiber, vitaminer og mineraler, som kalsium, magnesium og mangan. Dette bidrar til forbedret kognitiv ytelse og reduserer høyt kolesterol. De vannløselige fibrene i chiafrø hjelper til med å fjerne giftstoffer, regulere tarmfunksjonen og blodsukkernivået. Chiafrø gir et appetittvekkende knas og lager en fuktighetsgivende gelé, som fungerer godt som fortykningsmiddel i smoothier eller puddinger. Takket være deres høye protein- og fiberinnhold er disse gamle frøene også veldig mettende!

Chiapudding
Chiafrø kan gjøres om til en utrolig deilig pudding. Alt du trenger å gjøre er å bløtlegge chiafrø i melk (som ikke er fra ku) over natten, og så har du en deilig godbit morgenen etter. Hvis du ikke har lagd chiapudding før, kan du prøve denne enkle oppskriften på deilig chiapudding med jordbær. Disse små, svarte frøene absorberer mer enn ni ganger sitt eget volum i vann eller annen væske, og danner en puddingaktig konsistens. Du kan lage chiapudding i mange varianter, men denne oppskriften smaker akkurat som den etterlengtede sommeren:

En smak av sommer – chiapudding

3-4 porsjoner

Ingredienser:
• 2 dl. chiafrø
• 5 dl. usøtet melk (mandel-, hasselnøtt-, kokos-, hampfrø-, eller lignende)
• 1,5 dl. rosiner
• 7 dl. friske eller frosne jordbær
• 3 ss. honning, kokosnektar, lønnesirup eller annet søtningsmiddel
• 1 ts. vaniljesukker eller malt vanilje


Bløtlegg chiafrø og rosiner i melk i minst én time. Dette kan også gjøres i kjøleskapet over natten. Når frøene er klare lager du jordbærsaus; Bland jordbær, ditt foretrukne søtningsmiddel og vaniljesukker sammen. Deretter blander du jordbærblandingen sammen med de bløte chiafrøene. Dryss noen nøtter, frø eller rosiner på toppen og server. Du kommer til å elske det!

Noen tips og notater:

Det beste er å bruke hjemmelaget nøttemelk, men hvis du bruker et kjøpt alternativ, sørg for at den er usøtet og helst økologisk. Du må kanskje justere mengden søtningsmiddel avhengig av jordbæras sødme. Hvis du ikke ønsker å bruke et raffinert søtningsmiddel, bruk gjerne dadler i stedet.
 
Nyt denne vakre sommerlige desserten!

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.