Lag ditt eget nøttesmør
Du kan lett lage ditt eget nøttesmør ved å blende dine favorittnøtter i en god blender. Skrap ned langs sidene med en slikkepott eller liknende hvert 15-20 sekund til nøtteblandingen har oppnådd en myk konsistens. Noen nøtter har høyere innhold av olje, og de naturlige oljene vil da begynne å renne ut raskere og lage smørteksturen vi er på jakt etter. Andre nøtter har mindre olje, så da må du ha i litt naturlig olje for å få det samme kremete sluttresultatet. Ofte kan det hjelpe å ha i noen spiseskjeer varmt vann også.
Lag Srirachasalt/pepper
- 2 ss. Sriracha
- 250 g. Himalayasalt
- Litt pepper
Ha ingrediensene i en boks og rist den. Hell de våte saltkornene på et bakepapir og la det tørke på et svalt og tørt sted i 1-1,5 døgn. Når saltet har tørket har du det i en boks. Hvis det er klumper rister du boksen godt. Hvis Srirachasaltet fortsatt er vått etter 2,5 døgn har du brukt for mye Sirachasaus og må kanskje prøve på nytt.
Cashewsmørdressing
- 1 stk. 5 cm. lang ingefærbit
- 1 opphakket hvitløksfedd
- 100 g. koriander
- 2 ss. honning
- Saften og skallet av 2 lime
- 4 ss. riseddik
- 125 g. cashewsmør
- 0,5 dl. varmt vann
- 1 ss. sriracha salt/pepper
Kjør alle ingrediensene utenom sriracha salt/pepper i en blender. Smak til med sriracha salt/pepper.
Selve lunjsen
Lag en salat av dine favorittgrønnsaker og hiv cashewsmørdressingen og salaten sammen med bokhveteskruer. Klar, ferdig, SPIS!