Hannah C. Weinstock

16 Aug.

Oppskrifter

0

Lag ditt eget nøttesmør

 

Du kan lett lage ditt eget nøttesmør ved å blende dine favorittnøtter i en god blender. Skrap ned langs sidene med en slikkepott eller liknende hvert 15-20 sekund til nøtteblandingen har oppnådd en myk konsistens. Noen nøtter har høyere innhold av olje, og de naturlige oljene vil da begynne å renne ut raskere og lage smørteksturen vi er på jakt etter. Andre nøtter har mindre olje, så da må du ha i litt naturlig olje for å få det samme kremete sluttresultatet. Ofte kan det hjelpe å ha i noen spiseskjeer varmt vann også.

 

Lag Srirachasalt/pepper


 

Ha ingrediensene i en boks og rist den. Hell de våte saltkornene på et bakepapir og la det tørke på et svalt og tørt sted i 1-1,5 døgn. Når saltet har tørket har du det i en boks. Hvis det er klumper rister du boksen godt. Hvis Srirachasaltet fortsatt er vått etter 2,5 døgn har du brukt for mye Sirachasaus og må kanskje prøve på nytt.

 

Cashewsmørdressing


  • 1 stk. 5 cm. lang ingefærbit
  • 1 opphakket hvitløksfedd
  • 100 g. koriander
  • 2 ss. honning
  • Saften og skallet av 2 lime
  • 4 ss. riseddik
  • 125 g. cashewsmør
  • 0,5 dl. varmt vann
  • 1 ss. sriracha salt/pepper

 

Kjør alle ingrediensene utenom sriracha salt/pepper i en blender. Smak til med sriracha salt/pepper.

 

Selve lunjsen

 

Lag en salat av dine favorittgrønnsaker og hiv cashewsmørdressingen og salaten sammen med bokhveteskruer. Klar, ferdig, SPIS!

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.