Detaljer
Spirer er frisk, sunn og kortreist mat, som kan dyrkes frem uansett årstid, og på kort tid.
Mungbønne er en art i erteblomstfamilien, som opprinnelig kommer fra India. Spirene er kilde til folsyre og kobber, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken. Mungbønner spises gjerne rå, men egner seg også i varme retter som for eksempel wok.
Ikke grønne fingre påstår du? Å spire er så lett at absolutt alle kan få det til! Det krever verken dyrt utstyr, avansert kunnskap eller mye tid. Alt du trenger er noe å spire og en spirekasse eller et spireglass. Du starter med å bløtlegge frøene. Bløtleggingstid er vanligvis 68 timer for små frø, 12-15 timer for bønner og store frø. Deretter skal frøene skylles godt ca. 2 ganger daglig fram til de er ferdig spiret. Pass på at alt vannet helles av, slik at spirene ikke råtner. Pass samtidig på at spirene får nok fuktighet og ikke tørker ut. Spirene dine kan godt stå på kjøkkenbenken, men helst ikke i direkte sollys. Optimal temperatur er 18- 20 grader. Hvor mange dager det tar før spirene er ferdig varierer lit fra type til type – les på pakken. Når spirene er ferdig oppbevares de i kjøleskapet, hvor de kan holde seg inntil en uke.
INGREDIENSER
Mungbønnefrø (Økologisk dyrket).
ANBEFALT BRUK
Mungbønner spises gjerne rå, men egner seg også i varme retter som for eksempel wok.
Tilleggsinformasjon
Merke | A vogel |
---|---|
Avansert filter | 100 % naturlig, Økologisk, Vegan |
Ingredienser | Mungbønnefrø (Økologisk dyrket). |
Best før dato | 30. des. 2020 |