Ekstragaver! Ordre over 2000 kr får 2 gaver, 3000 kr får 3 gaver og 5000 kr får 5 gaver. Du får velge selv.
  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Vegetar Vegetar
  • Glutenfritt Glutenfritt

Kakaobønner, hele - Cacao Beans Whole - Rå Økologiske - 500 g

Google+

1

kr 304

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 2 for kr 258 hver og spar 15%
  • Kjøp 3 for kr 249 hver og spar 18%
  • Kjøp 4 for kr 243 hver og spar 20%
  • Kjøp 6 for kr 228 hver og spar 25%
  • Kjøp 10 for kr 213 hver og spar 30%

Details:

Kakaobønner 500 g

Detaljer

 

Visste du at kakaobønner var så ettertraktet i gamle kulturer at de ble brukt som penger?

Kakaobønnenes innhold:

Ser man nærmere på hva kakao inneholder, vil man se at det muligens er den mest komplekse matvaren på jorden. Foruten å inneholde vann, protein, fett, karbohydrater, fiber, jern, kalsium, magnesium, B-vitaminer, vitamin C og E og ihvertfall 300 andre identifiserbare kjemiske komponenter, inneholder det også opp til 1200 kjemiske stoffer hvorav mange vi vet svært lite om.

Kakaobønner inneholder også tryptofan, anandamid, dopamin, phenylethylamine (PEA) og monoaminoksidase hemmere (MAO).

Kakaobønner har den høyeste antioksidantkonsentrasjonen blant matvarer.


Helsebringende effekter:

I Mellom-Amerika er kakao kjent som "Gudenes føde". Kakao inneholder en enorm mengde naturlige næringsstoffer som er kjent for å lindre lett nedtrykthet og skape en følelse av glede og velvære.
Studier av Kuna-indianerne som har et svært høyt konsum av kakao har vist at disse er tilnærmet fri for høyt blodtrykk også i høy alder. Mange av stoffene i kakaobønnene kan bidra til å redusere symptomene og risikoen for hjerte/karsykdommer, redusere smerter og gi økt muskelkraft. Kakao er kjent for å hjelpe kroppen til å bli mere alkalisk i motsetning til mye av den prosesserte maten som dessverre har blitt så vanlig i vår tid. Du kan altså nyte kakao og samtidig vite at du gir kroppen din en helsegenvinst. Rene kakaobønner, kakaopulver og kakaonibs er fullstendig fritt for hvitt sukker og oksidert fett som ofte blir brukt i ferdigsjokolade.

 


Ulike studier som underbygger kakaoens mange helbredende effekter:

  1. McCullough ML, Chevaux K, Jackson L, Preston M, Martinez G, Schmitz HH, Coletti C, ampos H, Hollenberg NK. Hypertension, the Kuna, and the epidemiology of flavanols. J Cardiovasc Pharmacol. 2006;47 Suppl 2:S103-9; discussion 119-21.
  2. Fisher ND, Hollenberg NK. Flavanols for cardiovascular health: the science behind the sweetness. J Hypertens. 2005 Aug;23(8):1453-9.
  3. Vinson JA, Proch J, Bose P, Muchler S, Taffera P, Shuta D, Samman N, Agbor GA. Chocolate is a powerful ex vivo and in vivo antioxidant, an antiatherosclerotic agent in an animal model, and a significant contributor to antioxidants in the European and American Diets. J Agric Food Chem. 2006 Oct 18;54(21):8071-6.
  4. Richelle M, Tavazzi I, Enslen M, Offord EA. Plasma kinetics in man of epicatechin from black chocolate. Eur J Clin Nutr. 1999 Jan;53(1):22-6.
  5. Actis-Goretta L, Ottaviani JI, Keen CL, Fraga CG.  Inhibition of angiotensin converting enzyme (ACE) activity by flavan-3-ols and procyanidins. FEBS Lett. 2003 Dec 18;555(3):597-600.
  6. Buijsse B, Feskens EJ, Kok FJ, Kromhout D. Cocoa intake, blood pressure, and cardiovascular mortality: the Zutphen Elderly Study. Arch Intern Med. 2006 Feb 27;166(4):411-7.  

Du kan også lese mer om kakao på Wikipedia.


Tilleggsinformasjon

Merke Altshop Brand
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan, Vegetar, Glutenfritt, Ubehandlet, Medium Størrelse
Nettovekt 500 g

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Kakaobønner, hele - Cacao Beans Whole - Rå Økologiske - 500 g

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Verdi
Kvalitet
Pris