SteviaNaturlig søtning

Stevia er 100% urtebasert og kommer fra Steviaplanten. 100 % steviosid er mellom 200 - 300 ganger søtere enn sukker og tilsvarer 1/2 kg sukker pr teskje. Produktet inneholder ingen konserveringsmidler, kun Sikkorirot og Steviosid som er 33 ganger søtere enn sukker. Utblanding av Stevia med Sikkorirot, gjør det enklere å dosere og bruke Stevia i matlaging. Stevia brukes av millioner av mennesker - Uten bivirkning!

Vårt steviapulver er tilsatt inulin fra sikkorirot, som gir næring til tarmfloraen.

 

Hvordan ta i bruk Stevia?

Stevia kan ha en noe bitter ettersmak og det trengs kun veldig små mengder. Det er drøyt i bruk og et veldig økonomisk søtningsstoff. Det er ypperlig å kombinere med andre naturlige søtningsstoffer som palmesukker, Bjørkesøt og Sukrin. Det hindrer bitter ettersmak. Stevia egner seg også bra som rustfjerningsmiddel.

Fordeler med stevia:

  • 100 % naturlig urt
  • Økologisk
  • Fri for kjemiske tilsetninger
  • 0 kalorier
  • 0 i Glykemisk Indeks
  • Påvirker ikke blodsukkeret
  • Gir IKKE hull i tennene
  • Ingen dokumenterte bivirkninger
  • Trygg og et viktig verktøy for diabetikere

 

Se våre produkter innen Stevia

 

Positive virkninger:

Stevia Stevia er en urt som inneholder krom, mangan, kalsium, selen, silisium, jern, niacin, fosfor, riboflavin, tiamin, vitamin C og A og sink. Den er uten energi altså kalorifri. Glykemisk indeks er 0, det vil si at blodsukkeret ikke påvirkes. Stevia kan også brukes i en candidiadiett da den ikke påvirker mikroorganismene, bakterier og gjærsopp negativt slik som sukker gjør. Stevia kan ha positiv effekt for dem som lider av høyt blodtrykk, diabetes, tannråte, overvekt, kronisk soppinfeksjon og migrene. Rotteforsøk tyder på at stevia, brukt over tid, mykner opp blodårer, forårsaker senking av blodtrykk og øker urinstrømmen.

Nyere forskning viser at for mye søtstoff og hvitt sukker i kosten, kan være en av flere grunner til alle de økende helseplagene og sykdommer vi får som f.eks. diabetes, høyt blodtrykk, candidia, AD/HD og fedme. Gravide blir nå advart mot å drikke mye mineralvann, fordi store mengder karbohydrater (som gir uheldig blodsukkerhopp) kan være en av flere årsaker til blant annet spontanabort.

 

Brukt store deler av verden:

Millioner av mennesker bruker, og har i generasjoner brukt stevia daglig. Stevia er også godkjent i matproduksjon i land som Paraguay, Brasil, Uruguay, Sentral-Amerika, Israel, Kina, Thailand, Korea og Japan. I Japan f.eks. har det fra 1987 blitt konsumert ca. 170 tonn stevia årlig, uten rapporter om noen former for bivirkninger. I Japan bruker blant annet selveste Coca-Cola stevia i deres produksjon. I Japan er alle kunstige tilsetningsstoffer i mat forbudt – mens naturlig stevia blir brukt mye.

 

Trygt å bruke:

Oppskrifter I 2004 ble det avholdt et symposium om stevia ved universitetet i Luven. Forskere fra hele verden konkluderte med at stevia er trygt å bruke!
De kommenterte også ryktet om at stevia kunne ha dårlig påvirkning på mannens forplantningsevne. Dette ryktet oppstod i en sammenheng med et såkalt rotteforsøk: rottene ble tvangsforet med store doser steviablader, tilsvarende mengder som en voksen på 65 kg skulle spist 34 kg friske steviablader per dag!
Dette er så useriøst at det ikke kan tas alvorlig.

En av Europas fremste eksperter, professor Jan M. C. Geuns ved KU Luven universitetet i Belgia, uttalte følgende til VG 11. Juni 2005 angående EUs vitenskapelige komité som har latt seg bøye av for sukkerindustrien: ”Det er en skam både for det vitenskapelige miljøet i Europa og for EU!”. Konklusjonen fra symposiet var at høye konsentrasjoner av stevia tvert imot kan brukes til å motvirke høyt blodtrykk uten at det påvirker den mannlige forplantningsevnen.

Er det ikke rart at de bivirkningene som blir påstått at stevia har, ikke er blitt påvist i de land hvor millioner av mennesker bruker stevia daglig?

Sjokkrapport avslører sukkerbløff (VGNETT)

Tidligere artikkel før det ble godkjent i Norge:
«Ufarlig sukkererstatning» forbudt i Norge (VGNETT)

 

Norske eksperter om Stevia:

Professor og kostholdsekspert Kaare Norum uttaler til Grobladet nr.1-06:
Stevia var lovlig i USA frem til 1995 da det ble forbudt av FDA(Food and Drug Administration) og i Norge frem til 2004 da det ble forbudt av mattilsynet som følge av et EU-direktiv. ”Jeg kjenner EUs føre var prinsipp, men kan egentlig ikke se at det er dokumentert noen skadevirkninger av stevia” sier kostholdsekspert Kaare Nordum. ”Grunnen til at steviaplanten ikke er lov til å omsettes som næringsmiddel er trusselen den utgjør mot sukker- og kunstig søtstoffindustrien, det er mulig å ta patent på disse stoffene, men ikke på den naturlige stevia-planten, og dermed ligger det mye penger for denne mektige industrien i å forhindre omsetning av stevia.” Uttalte professot Kaare Norum til Grobladet nr. 1-06.

Ernæringsfysiolog professor Dag V. Polezynski:

”Forskning viser klart at stevosid kan regnes som sikkert i bruk som søtningsmiddel og er velegnet for diabetikere, pasienter med Føllings sykdom (også kalt PKU-fenylketonuri), og overvektige som ønsker å redusere vekten ved bruk av ikke kaloriske søtningsmidler. Det er heller ikke påvist noen allergireaksjoner ved bruk av stevia eller stevosider. Vi kan derfor ikke se at mattilsynets forbudslinje kan begrunnes faglig, særlig sett i lys av at dagens forbruk av hvitt sukker uansett er mer helseskadelig. Skulle noe forbys, måtte det vel være sistnevnte.” Kilde: Grobladet nr. 1-06