Flere visninger

Quinoa Hvit - Økologisk - 1000 g



kr 169,05

Utsolgt

Forventet innen 1 måned


  • Kjøp 3 for kr 158,70 hver og spar 7%

Details:

En glutenfri og næringsrik ingrediens til middagen (nutty/søt når kokt)
Bruk: lik ris, som middagstilbehør, i salater, gryter og supper
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Quinoa


Quinoa ("Qin-wah") har sitt opphav i Andes-regionen i Ecuador, Bolivia, Colombia og Peru, og kalles gjerne «Inkaenes gull» på grunn av sitt næringsinnhold. Den var viktig i dietten til de gamle sivilisasjoner i Andesfjellene. De små runde kornene ligner hirse, men er blekbrun i fargen. Smaken av quinoa er mild, og konsistensen er fast. Blir mer gjennomsiktig og søtlig i smaken når den kokes.



Quinoafrø inneholder essensielle aminosyrer som lysin. Quinoa har et høyt kostfiberinnhold og et høyt innhold av vitamin B1 og mineralene magnesium, jern, fosfor og sink. Quinoa er også en god proteinkilde og en kilde til vitamin B6 og mineralet kalium.
Kokt quinoa har en luftig konsistens og en deilig, nøtteaktig smak. Quinoa er glutenfritt og derfor lett å fordøye.


 


Bruksområde:

Quinoa kan brukes på samme måte som ris, som middagstilbehør, i salater, gryter og supper.

 

Quinoa skal kun koke i 12-15 minutter.






 

Næringsinnhold:


Mengde per:
100 g
Energi (kcal) 367
Fett 6 g  
Mettet fett 0,7 g  
Flerumettede fettsyrer 3,3 g  
Enumettede fettsyrer 1,6 g  
Kolesterol 0 mg  
Natrium 5 mg  
Kalium 563 mg  
Karbohydrater 64 g  
Fiber 7 g  
Protein 14 g  
Vitamin A 14 IU Kalsium 47 mg
Jern 4,6 mg Vitamin D 0 IU
Vitamin B6 0,5 mg Vitamin B12 0 µg
Magnesium 197 mg  

 


Opphavsland: Peru
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, Sukkerfri, Glutenfritt, Baking
Nettovekt 1000 g
Produsert i land Norge